PSZUKUJE
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
Re: PSZUKUJE
Oryginalnego do Nivy to chyba niedostaniesz.Albo poszukasz od innych aut lub pobawisz się tak jak kolegaHunter23 pisze:Poszukuje snorkla do lady nivy ktoś może służyć pomocą? Prosze o pomoc i pozdrawiam wszystkich Marcin
http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?t=425
dużo taniej,zrobisz tak jak pozwolą Ci umiejętności i napewno bedziesz bardziej zadowolony.Ot i moja rada

OPEL FRONTERA B 3.2 V6 '99 - weekendowy
PEUGEOT PARNTER 1.6 HDI '06 - codzienny
PEUGEOT PARNTER 1.6 HDI '06 - codzienny
-
- jestem tu nowy...
Snorkel, krótko i obrazowo mówiąc, jest to zestaw przewodów umożliwiający pobieranie powietrza z poza komory silnikowej, najczęściej końcówka jego umieszczona jest w jak najwyższym punkcie samochodu.mefisto101 pisze:Co to jest ten "snork" chlopaki uświadomcie mnie?
Np.
http://miszaz.wrzuta.pl/obraz/bHlXKfO4tO/da6
mefisto101 pisze:Jeszcze mam takie pytanie:czy macie jakiś patent na zdjęcie bębnów chamulcowych
Producent sam wymyślił patent na ściągnięcie bębnów hamulcowych montując w nich dwa otwory z gwintem M10(chyba), wystarczy w nie wkręcić śruby i równomiernie je wkręcając, z jednoczesnym ostukiwaniem bębna,doprowadzić do jego zdjęcia.
"..i spojrzał Pan na pracę naszą i był zadowolony,na wieść o zarobkach-usiadł zapłakał.."
A wież co to jest snorkel dla ludzi? "Fajka" do nurkowania -- taka zagięta do tyłu rurka, którą się trzyma w zębach i przez którą się oddycha nie wynurzając twarzy.
To dla samochodów jest podobnie -- one też "oddychają" (ciągną powietrze z otoczenia). Wlot jest normalnie w komorze silnika -- jak wiedziesz za głęboko to się samochód topi i jest kiepsko (i często silnik do remontu). A tak do wlotu powietrza podłącza się kawał rury (z odpowienim zakończeniem) którą wyprowadza się wysoko (zwykle gdzies na poziomie dachu).
Uwaga: sam snorkel, bez paru innych przystosowań może nie wystarczyć (musi być np. szczelna instalacja elektryczna, itp.)
pzdr
\Sebi
To dla samochodów jest podobnie -- one też "oddychają" (ciągną powietrze z otoczenia). Wlot jest normalnie w komorze silnika -- jak wiedziesz za głęboko to się samochód topi i jest kiepsko (i często silnik do remontu). A tak do wlotu powietrza podłącza się kawał rury (z odpowienim zakończeniem) którą wyprowadza się wysoko (zwykle gdzies na poziomie dachu).
Uwaga: sam snorkel, bez paru innych przystosowań może nie wystarczyć (musi być np. szczelna instalacja elektryczna, itp.)
pzdr
\Sebi
-
- jestem tu nowy...
- bartekbp01
-
- petercapri