PSZUKUJE

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

Hunter23
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

PSZUKUJE

Post autor: Hunter23 » sob lis 17, 2007 8:47 am

Poszukuje snorkla do lady nivy ktoś może służyć pomocą ??? Prosze o pomoc i pozdrawiam wszystkich Marcin

mefisto101
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mefisto101 » ndz lis 18, 2007 4:32 pm

Niewiem co to jest,ale jeśli jest takie coś,to zapytaj na allegro użytkownika:ladas77.pozdrawiam powodzenia w poszukiwaniu tego czegoś.

Awatar użytkownika
kwiattek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: PSZUKUJE

Post autor: kwiattek » ndz lis 18, 2007 6:48 pm

Hunter23 pisze:Poszukuje snorkla do lady nivy ktoś może służyć pomocą ??? Prosze o pomoc i pozdrawiam wszystkich Marcin
Oryginalnego do Nivy to chyba niedostaniesz.Albo poszukasz od innych aut lub pobawisz się tak jak kolega
http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?t=425
dużo taniej,zrobisz tak jak pozwolą Ci umiejętności i napewno bedziesz bardziej zadowolony.Ot i moja rada :D
OPEL FRONTERA B 3.2 V6 '99 - weekendowy
PEUGEOT PARNTER 1.6 HDI '06 - codzienny

mefisto101
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mefisto101 » ndz lis 18, 2007 9:46 pm

Co to jest ten "snork" chlopaki uświadomcie mnie?
Jeszcze mam takie pytanie:czy macie jakiś patent na zdjęcie bębnów chamulcowych bez ściągacza,oraz gdzie zdobyć tanią wyciągarkę,lub jak samemu takie coś skonstruować?Narki!Czekam.(wyciągarka na przód do wyciągnięcia się z dziury)

Awatar użytkownika
Janek 44

Post autor: Janek 44 » pn lis 19, 2007 2:31 pm

mefisto101 pisze:Co to jest ten "snork" chlopaki uświadomcie mnie?
Snorkel, krótko i obrazowo mówiąc, jest to zestaw przewodów umożliwiający pobieranie powietrza z poza komory silnikowej, najczęściej końcówka jego umieszczona jest w jak najwyższym punkcie samochodu.
Np.
http://miszaz.wrzuta.pl/obraz/bHlXKfO4tO/da6
mefisto101 pisze:Jeszcze mam takie pytanie:czy macie jakiś patent na zdjęcie bębnów chamulcowych

Producent sam wymyślił patent na ściągnięcie bębnów hamulcowych montując w nich dwa otwory z gwintem M10(chyba), wystarczy w nie wkręcić śruby i równomiernie je wkręcając, z jednoczesnym ostukiwaniem bębna,doprowadzić do jego zdjęcia.
"..i spojrzał Pan na pracę naszą i był zadowolony,na wieść o zarobkach-usiadł zapłakał.."

Awatar użytkownika
sebaska

Kontaktowanie:

Post autor: sebaska » pn lis 19, 2007 2:39 pm

A wież co to jest snorkel dla ludzi? "Fajka" do nurkowania -- taka zagięta do tyłu rurka, którą się trzyma w zębach i przez którą się oddycha nie wynurzając twarzy.

To dla samochodów jest podobnie -- one też "oddychają" (ciągną powietrze z otoczenia). Wlot jest normalnie w komorze silnika -- jak wiedziesz za głęboko to się samochód topi i jest kiepsko (i często silnik do remontu). A tak do wlotu powietrza podłącza się kawał rury (z odpowienim zakończeniem) którą wyprowadza się wysoko (zwykle gdzies na poziomie dachu).

Uwaga: sam snorkel, bez paru innych przystosowań może nie wystarczyć (musi być np. szczelna instalacja elektryczna, itp.)

pzdr
\Sebi
If you can't do it right do it left!
Niva 1.7mpi
http://www.tajga.org + http://www.kaukaz.net

mefisto101
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mefisto101 » ndz lis 25, 2007 12:11 pm

Dzięki Janek 44 za odpowiedź poszło o.k.,tylko w sobotę mam więcej czasu żeby powalczyć z poważnymi sprawami.

Awatar użytkownika
bartekbp01

Post autor: bartekbp01 » wt lis 27, 2007 11:40 am

mefisto101 !!! jak coś "wymodzisz to przeslij fotki! ja sam cos nad tym kombinuje
JEST WOJNA-SĄ STRATY była NIVdzięcznica 1.6 91r==>Granda Viertara 2,0HDi

CHREATIW TECHNOLOŻI ;)

Awatar użytkownika
petercapri

Post autor: petercapri » pn gru 03, 2007 12:12 am

sebaska pisze: Uwaga: sam snorkel, bez paru innych przystosowań może nie wystarczyć (musi być np. szczelna instalacja elektryczna, itp.)
Przy okazji warto wspomniec o uszczelnieniu wszelkich odm, korkow i bagnetu oleju. Woda w oliwie zalatwi silnik cicho i szybko.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”