katalog części
Moderator: Albert_N
katalog części
Witam.
Poszukuję rosyjskiego katalogu części do nivy, mam możliwości zakupu części (niektóre znacznie tańsze) na Ukrainie, ale przy każdej rozmowie telefonicznej nie jestem pewien czy mój rozmówca dokładnie rozumie o jaką część mi chodzi, a że awaryjność nivy jaka jest każdy wie, więc dość często czegoś poszukuję. Mam nivę 1,7i rocznik 99. Obecnie poszukuję cewki zapłonowej.
Pozdrawiam!
Poszukuję rosyjskiego katalogu części do nivy, mam możliwości zakupu części (niektóre znacznie tańsze) na Ukrainie, ale przy każdej rozmowie telefonicznej nie jestem pewien czy mój rozmówca dokładnie rozumie o jaką część mi chodzi, a że awaryjność nivy jaka jest każdy wie, więc dość często czegoś poszukuję. Mam nivę 1,7i rocznik 99. Obecnie poszukuję cewki zapłonowej.
Pozdrawiam!
-
- jestem tu nowy...
Patryłeś na allegro?Są części np:ladas 77.A ty gdzie kupujesz na ukrainie osobiście czy wysyłkowo?Katalog może znajdziesz :
http://niva.kawasoft.pl/niva katalog.pdf
jeśli to niepomoże to wejdź na temat "jakie to przewody"tam chłopaki podali mi więcej takich linków.Pozdro nara i witam naforum-nareszcie niejestem najmlodszy.
http://niva.kawasoft.pl/niva katalog.pdf
jeśli to niepomoże to wejdź na temat "jakie to przewody"tam chłopaki podali mi więcej takich linków.Pozdro nara i witam naforum-nareszcie niejestem najmlodszy.
Na ukrainę czasami jeżdżę sam bo mam nie daleko, ale obecny strajk celników wydłuża czas stania na naszej granicy nawet do 20 godzin, niestety pracuję zawodowo no i mam słabe nerwy, mam znajomego kierowcę z którym mam kontakt telefoniczny i tak sobie radzę (ceny w porównaniu z naszymi są nawet o 50% niższe). Linki które mi podałeś od kilku dni nie odpowiadają, a że nie jestem obyty w internecie to trop mam urwany, może ktoś z odwiedzajacych forum ma na zbyciu wspomniany przezemnie katalog.
-
- jestem tu nowy...
- silverstone
-
- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
ad: mefisto101 - po salonach z samochodami na ukrainie nie chodziłem, ale rzeczywiście cena może być ciekawa?!, chociaż Rosją zaczyna traktować Ukrainę jak zachód i mocno windują im ceny.
ad: silwerston - dzięki mimo to, że miedzy tymi modelami zaszło trochę zmian chętnie skożystam z twojej pomocy. A co do mojego sklepu to mało fachowy sklep i w dodatku mam do niego 80 km, katalog mają ale tylko jeden i nie chcą się go pozbyć. Jeśli będziesz kiedyś w swoim sklepie może zorientowałbyś się czy czasami, nie mają wolnego egzemplarza, a jeśli tak to proszę o adres.
ad: Krzysiek-74 samochód używam przede wszystkim do pracy i wystarcza mi że wozi mnie po dość trudnym terenie, więc nie próbuję go upiększać dlatego też nie zwrócilem uwagi na ciekawostki.
ad: silwerston - dzięki mimo to, że miedzy tymi modelami zaszło trochę zmian chętnie skożystam z twojej pomocy. A co do mojego sklepu to mało fachowy sklep i w dodatku mam do niego 80 km, katalog mają ale tylko jeden i nie chcą się go pozbyć. Jeśli będziesz kiedyś w swoim sklepie może zorientowałbyś się czy czasami, nie mają wolnego egzemplarza, a jeśli tak to proszę o adres.
ad: Krzysiek-74 samochód używam przede wszystkim do pracy i wystarcza mi że wozi mnie po dość trudnym terenie, więc nie próbuję go upiększać dlatego też nie zwrócilem uwagi na ciekawostki.
- silverstone
-
jak już pisałem w tej chwili wyjazd na Ukrainę wymaga kilku dni urlopu (a u nas "żniwa") i sklep w którym tm kupuję to nie jakiś market, tylko klitka zawalona samochodowymi częściami gdzie przed ladą trudno żeby zmieścilo się więcej niż 2 osoby, ale co trzeba to mają (taki przedwojenny żydowski sklepik)
- bartekbp01
-
CZESC watażka jak bede w hurtowni po czesci to sie zapytam o taki katalog w koncu goscie prowadza sprzedaż czesci w zasadzie tylko do łady wiec taki katalog powinni mie - na pewno maja do starej a zapytam również o taki do nowe pozdr.
JEST WOJNA-SĄ STRATY była NIVdzięcznica 1.6 91r==>Granda Viertara 2,0HDi
CHREATIW TECHNOLOŻI
CHREATIW TECHNOLOŻI

- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Ale mi po rajtach, z tymi akcesoriami poleciałeś
Jeśli, jeszcze nie znalazłeś katalogów, to poszukaj tutaj. Atualne i do różnych wersji :http://ladaparts.ru/lada_niva.php
powodzenia

Jeśli, jeszcze nie znalazłeś katalogów, to poszukaj tutaj. Atualne i do różnych wersji :http://ladaparts.ru/lada_niva.php
powodzenia
- Marek D.
-
przyjemność jemania katalogu (papierowego) jest ta ... no ... duża
bo: po numerach katalogowych widzisz co ci z cywilnych ład pasować będzie, a jest tego od cholery
bo: masz wymiary łożysk i ich numerację (ruskie są do ...)
bo: masz wymiary śrub, klasę twardości, skok gwintu (na kilogramy to taniej wychodzi niż na sztuki i są w każdym żelaźniaku)
bo: ciężko się klawiaturę ze smaru czyści,
bo: jak już skończysz rozbierać auto do remontu to łatwiej te puzzle choć na kupki podzielić
- Składanie tak, żeby chodziło to inna bajka.
Kto kuźwa ma net w garażu?

bo: po numerach katalogowych widzisz co ci z cywilnych ład pasować będzie, a jest tego od cholery
bo: masz wymiary łożysk i ich numerację (ruskie są do ...)
bo: masz wymiary śrub, klasę twardości, skok gwintu (na kilogramy to taniej wychodzi niż na sztuki i są w każdym żelaźniaku)
bo: ciężko się klawiaturę ze smaru czyści,
bo: jak już skończysz rozbierać auto do remontu to łatwiej te puzzle choć na kupki podzielić

Kto kuźwa ma net w garażu?
- bartekbp01
-
- Sniper
- Kontaktowanie:
Heh też mam coś na ten kształtbartekbp01 pisze:ja mam pajęczy net w garażuMarek D. pisze: Kto kuźwa ma net w garażu?![]()

Rzucony 20 lat temu kabel dziś po wchłonięciu przez ziemię - jakieś pół metra pod - robi u mnie jako główna magistrala wszelkich danych

a tak serio to po kiego net - wystarczy drukarka trochę papieru i koszulek i już masz swój własny i wieczny katalog - jeszcze sobie poprawki możesz nanosić jeśli chcesz

Ręce precz od GENERAŁA!...

- Krzysiek-74
- Kontaktowanie: