Nie równo pracuje
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Nie równo pracuje
Mam pytanko moz e ktoś wie co moze byc przyczyna ze moja nivka chodzi nie równo na gazie obroty jej skacza z 1000 do 1200 i tak na okrągło cały czas.
- bartekbp01
-
- silverstone
-
panowie!!! widać, że nowy kolega potrzebuje pomocy.
nie wiem czy moje doświadczenia są wystarczające i czy powinienem to powiazywać ale, jak gdzie indziej wspominalem jeździłem na trzech cylindrach i obrotomierz w tym czasie też mi pokazywał różne cuda mimo że nie słyszałem różnicy w pracy silnika??? - może sprawdź czy silnik pracuje na cztery baniaki
nie wiem czy moje doświadczenia są wystarczające i czy powinienem to powiazywać ale, jak gdzie indziej wspominalem jeździłem na trzech cylindrach i obrotomierz w tym czasie też mi pokazywał różne cuda mimo że nie słyszałem różnicy w pracy silnika??? - może sprawdź czy silnik pracuje na cztery baniaki
- silverstone
-
Chetnie koledze pomożemy, na ile potrafimy, ale niech napisze to co Mroczny wymienił.
Jakbyś zadwonił do weterynarza i powiedział "moje zwierze ma sraczkę" to równie dobrze może być to chomik co sie marchewki obżarł, albo pyton, co sie chomików obżarł. Objawy takie same, ale leczenie odmienne
Jakbyś zadwonił do weterynarza i powiedział "moje zwierze ma sraczkę" to równie dobrze może być to chomik co sie marchewki obżarł, albo pyton, co sie chomików obżarł. Objawy takie same, ale leczenie odmienne

1,6 '92, 1,7i '98.....
- silverstone
-
- Sniper
- Kontaktowanie:
No to jeśli próbowałeś już bawić się w ustawianie obrotów biegu jałowego i nie dało to rezultatu żadnego to jeszcze bardziej przemawia to za ta dysza o której napisałem.
Niestety one często się psują czasem wręcz są sprzedawane już zepsute jako nowe - niestety to jest ta rosyjska jakość ... średnio co druga z tych nowych dysz jest walnięta... trochę ich wymieniłem przez te wszystkie lata to wiem o czym piszę
w sumie to u siebie doszedłem do przekonania że wszystkie ewentualne problemy z ustawieniem wolnych obrotów wiążą się z zawodnością tej dyszy - i to niestety zawsze jest słuszne. 
Niestety one często się psują czasem wręcz są sprzedawane już zepsute jako nowe - niestety to jest ta rosyjska jakość ... średnio co druga z tych nowych dysz jest walnięta... trochę ich wymieniłem przez te wszystkie lata to wiem o czym piszę

Ręce precz od GENERAŁA!...

- bartekbp01
-
Ja osobiście dopatrywałbym się jakiejś usterki w zapłonie ponieważ jezeli takie same objawy są na gazie i na benzynie to oznacza ża układ zasilania paliwem jest sprawny natomiast szwankuje jakis elementukładu zapłonu mieszanki np. świece , kable , kopułka platynki w ap. zapł.
A PO PIERWSZE TO SPRAWDZ CZY TWOJA NIVKA NIE łYKA GDZIEś LEWEGO POWIETRZA np czy nie odpioł ci się jakiś przewodzik przy kolektorze lub czy gaziarze nie wkręcili czegoś na hama i teraz to coś odpadło...sprawdz czy po otwarci maski coś ci nie syczy
pozdrawiam
A PO PIERWSZE TO SPRAWDZ CZY TWOJA NIVKA NIE łYKA GDZIEś LEWEGO POWIETRZA np czy nie odpioł ci się jakiś przewodzik przy kolektorze lub czy gaziarze nie wkręcili czegoś na hama i teraz to coś odpadło...sprawdz czy po otwarci maski coś ci nie syczy
pozdrawiam

JEST WOJNA-SĄ STRATY była NIVdzięcznica 1.6 91r==>Granda Viertara 2,0HDi
CHREATIW TECHNOLOŻI
CHREATIW TECHNOLOŻI

- silverstone
-