Nasze spotkanie 24/25 maja Pustynia Błędowska (informacje)

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
tomaszpi

Nasze spotkanie 24/25 maja Pustynia Błędowska (informacje)

Post autor: tomaszpi » śr lut 27, 2008 12:41 am

Zapodaję nowy temat związany z Naszym zlotem. W temacie będę wstawiał informację i zdjęcia moich okolicznych terenów(legalna jazda po nich)z czasem będę miał ich dużo.Tereny pokazywane są w odległościach do jednego kilometra od mojego domu. Po prostu prosiliście mnie o to.Noclegi jak już pisałem mogą być u Mnie na sadzie, temat pustyni Błędowskiej jest poruszony, czekam na odpowiedź lokalnych władz leśnych(około 1 tygodnia mam mieć informację). Więcej szczegółów będzie później . Do zobaczenia :)2 :)2
ps. a oto linki do zdjęć:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/101 ... 48960.html
Ostatnio zmieniony czw mar 20, 2008 9:06 pm przez tomaszpi, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomaszpi

Łaciate szaleństwo Niva 1.7i 95 (było :( :( )
Teraz Kia Sportage

Awatar użytkownika
Krzysiek-74
Kontaktowanie:

Post autor: Krzysiek-74 » śr lut 27, 2008 1:23 pm

Wg. mnie, wygląda zachęcająco :)2

Jeszcze jakby błotka się trochę znalazło :P

Awatar użytkownika
Jareksc
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Jareksc » śr lut 27, 2008 3:44 pm

Mnie rowniez sie podoba, tym bardziej ze przy takiej powierzchni jaka tam jest mazna na kazdy dzien zrobic calodiowa trase przeprawowa oczywiscie o charakterze rekraacyjnym (rodziny itd), tym bardziej ze przy duzej ilosci aut dobrze byloby rozciagnac je na wiekszej powierzchni niz oranie jednej chopki na okraglo.

Awatar użytkownika
tomaszpi

Post autor: tomaszpi » śr lut 27, 2008 10:25 pm

te zdjęcia robiłem przed pracą. to nie jest w jednym miejscu. Dzisiaj wstawię kolejne oraz filmiki. wszystko będzie pod tym samym linkiem. zgodnie z oczekiwaniami będzie widać więcej błotka. myślę,że za godzinę będzie można wszystko obejrzeć. :)2
Tomaszpi

Teraz Kia Sportage

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » pn mar 03, 2008 9:56 am

i tak kazda niwka sie tam zagotuje :)21
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień

Rycio
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Rycio » pn mar 03, 2008 4:10 pm

to fakt gotuje sie i pod bunkier ciezko podjechac nivka

Awatar użytkownika
Krzysiek-74
Kontaktowanie:

Post autor: Krzysiek-74 » pn mar 03, 2008 4:33 pm

Czarnowidztwo uprawiacie :wink:

Na piachu, każde auto porządnie w dupsko dostaje. Najwżej otworzy się okna i ogrzewanie na fulla się puści :oops: . Od ciepłych stóp, jeszcze się nikt nie przefiknął :D

Pozatym, czarnego kota, mam w domu 8)

Awatar użytkownika
silverstone

Post autor: silverstone » pn mar 03, 2008 6:27 pm

Mnie sie podoba :)21
1,6 '92, 1,7i '98.....

Awatar użytkownika
bartekbp01

Post autor: bartekbp01 » pn mar 03, 2008 8:33 pm

no ja też jestem za !!
JEST WOJNA-SĄ STRATY była NIVdzięcznica 1.6 91r==>Granda Viertara 2,0HDi

CHREATIW TECHNOLOŻI ;)

Awatar użytkownika
tomaszpi

Post autor: tomaszpi » sob mar 08, 2008 8:15 pm

Dzisiaj zapodałem kolejny "foto reportaż" z pobliskich rejonów. Te zdjęcia nie są z pustyni. W późniejszym terminie powinny być. Miłego oglądania(już jest ich sporo) Są pod linkiem:
:lol: :lol: :lol:
Tomaszpi

Teraz Kia Sportage

Awatar użytkownika
tomaszpi

zlot pustynny itd.

Post autor: tomaszpi » czw mar 20, 2008 9:21 pm

Witam wszystkich. Na wstępie informuję o zmianie nazwy tematu.Dużo osób pyta się o spotkanie gdzie i kiedy, dlatego zmieniłem temat.Dzisiaj widziałem się z osobą organizującą pozwolenie na wjazd. O to informacje, które powinny Was zadowolić i uspokoić:
1. Wjazd na pustynię jest legalny, nie ma powodów do obaw związanych ze wszystkimi służbami mundurowymi,
2. Koszt wjazdu całej grupy wynosi 600 zł(liczba aut 20) oczywiście ilość samochodów podana wstępnie.
3. przejazd częścią południową pustyni(poligon wojskowy)
4. czas pobytu na pustyni od godz 10.00 do 14.00(wstępnie)
5.możliwość powariowania autami w granicach rozsądku w bardzo fajnym miejscu.
6 powierzchnia udostępniona to około 4kmx2km(orientacyjnie)
cdn....
Tomaszpi

Teraz Kia Sportage

Awatar użytkownika
tomaszpi

zlot itd

Post autor: tomaszpi » czw mar 20, 2008 9:34 pm

7. miejsce zakwaterowania zostało zmienione. Niestety węzeł sanitarny w moim domu nie wystarczy dla wszystkich. Proponuję w odległości 10 km dalej gospodarstwo agroturystyczne. Wstępnie jestem umówiony na spotkanie z właścicielem. Zainteresowanych odsyłam na ich stronę:
www.jura.tur.pl/napolanie/
8.Po 10 kwietnia będę miał harmonogram i opis przejazdu po pustyni jak również info o etapie załatwienia.
9. odsyłam do linka podanego wcześniej, ponieważ dodane zostały zdjęcia z pustyni.
10. Gwarantuję pozytywne załatwienie wszystkich spraw związanych ze zlotem i z tego miejsca chcę podziękować panu Marianowi, który wykazał się pełnym profesjonalizmem :)2 :)2 :)2 :)2 :)2
11. a po pustynnych mirażach ostra korba w moich terenach.
Korzystając z okazji życzę wszystkim pogodnych świąt, smacznego jaja i miłego zajączka. Szczególne życzenia składam dla 2-kółka z rodzinką i dla Krzycha-74 bądźcie zdrów :)2 :)2 :)2 :)2
Tomaszpi

Teraz Kia Sportage

Awatar użytkownika
silverstone

Post autor: silverstone » czw mar 20, 2008 10:07 pm

Tomaszpi, jesteś nieoceniony :)2 Myślę że możesz wstępnie klepnąć całą zagrode agro, miejsc tam nie za dużo :-? ale jak można będzie rozbić namiocik albo przeglebować, to bedzie prawie.
Wesołych Świąt :wink:
1,6 '92, 1,7i '98.....

Awatar użytkownika
Snuffer
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Snuffer » czw mar 20, 2008 10:11 pm

My się piszemy / 3 osoby/

Awatar użytkownika
tomaszpi

Post autor: tomaszpi » czw mar 20, 2008 10:12 pm

silverstone pisze:Tomaszpi, jesteś nieoceniony :)2 Myślę że możesz wstępnie klepnąć całą zagrode agro, miejsc tam nie za dużo :-? ale jak można będzie rozbić namiocik albo przeglebować, to bedzie prawie.
Wesołych Świąt :wink:
Właściciel poinformował mnie o 16 miejscach noclegowych w domkach a reszta pod namiotami. Wszystko będzie wiadome we wtorek po świętach.
Tobie też życzę Wesołych Świąt :lol: :lol: :lol:
Tomaszpi

Teraz Kia Sportage

Awatar użytkownika
tomaszpi

Post autor: tomaszpi » czw kwie 03, 2008 7:59 pm

Moi mili chciałbym Was poinformować, że jutro wybieram się do agro-zagrody w celu negocjacji cen oraz potwierdzić nasze przybycie. Więcej info jutro pod wieczór.
Tomaszpi

Teraz Kia Sportage

Awatar użytkownika
tomaszpi

Post autor: tomaszpi » czw kwie 03, 2008 8:14 pm

w przyszły czwartek będę wiedział dokładny plan rozwoju naszego wjazdu na pustynię. Poza tym wszystko idzie w dobrym kierunku !! !! !!
Tomaszpi

Teraz Kia Sportage

Awatar użytkownika
tomaszpi

agro zagroda

Post autor: tomaszpi » sob kwie 05, 2008 7:27 pm

Moi mili pozostało mi poinformować was że agro zagroda została cała zarezerwowana dla nas. Jest w bardzo fajnym miejscu, nieopodal są szlaki po których można jeździć. Jest trochę piasku, błotka itp. miejsca w domu zostały już zarezerwowane dla osób mających małe dzieci. Pozostałe miejsca są w domkach letniskowych. Jest ich dwa a koszt wynajęcia jednego domku to 100 zł na dobę. Liczba miejsc minimum 4 a maksymalna 6. W tych domkach są 2 duże łóżka(2osobowe) a na poddaszu 2 wąskie(np. dla dzieci), prysznic, lodówka. Pole namiotowe zostało nam udostępnione. Koszt na jedną osobę pod namiotem to 4 zł. Dostęp jest do kuchni polowej oraz dwóch toalet na zewnątrz. Woda do mycia dla osób pod namiotami zostanie udostępniona w formie beczkowozu. Jest świetny plac zabaw niekoniecznie dla dzieci(sam się świetnie bawiłem). Obiady są po 18 zł(1 i 2 danie plus kompot).
Wydaje mi się że będziecie zadowoleni. :lol: :D :lol: :D
Tomaszpi

Teraz Kia Sportage

icelander

Kontaktowanie:

znakomicie!

Post autor: icelander » ndz kwie 06, 2008 6:23 pm

było naprawdę fajnie!
byliśmy w 4 niwy i (poza urwaniem sprężyny) było b fajnie!
a tu utopenec:
http://www.juroft.com/photogallery.php?photo=1067

Awatar użytkownika
tomaszpi

Post autor: tomaszpi » ndz kwie 06, 2008 7:12 pm

dziękuje wam, którzy brali udział w dzisiejszym spotkaniu. Komentarze wskazane z naszego spotkania(opinie krytyczne też). Wnioski zostaną wyciągnięte
Tomaszpi

Teraz Kia Sportage

Awatar użytkownika
bartekbp01

Post autor: bartekbp01 » ndz kwie 06, 2008 9:11 pm

WITAM!!!
było super , dzisiaj wybraliśmy się na mały rekonesans na pustynie Błędowską i istotnie byliśmy na cztery nivki i przez jakis czas również honker z nami się bujał .Wrażenia???
-agro zagroda czyli baza naszego zlotu to fajne miejsce położone na uboczu z dala od drogi asfaltowej w sosnowym lesie i bardzo zaciszne. myślę że się większości spodoba.
-tereny pustyni..... co tu dużo mówić-bajkowe krajobrazy i tereny do jazdy myślę że również zadowolą zdecydowana większość (chociaż tak na prawdę to dużo po tej pustyni nie poszaleliśmy z uwagi na brak zezwolenia na wjazd a nie chcieliśmy ryzykować mandatów i dalszych kłopotów z organizacją zlotu)
-warto też zauważyć duży profesjonalizm w podejściu do organizacji zlotu ze strony @tomaszpi :)2 :)2 :)2 :)2 :)2 oby tak dalej

co tu dużo gadać PRZYBYWAJCIE Bo zabawa będzie przednia
8) :D

CHREATIW TECHNOLOŻI ;)

Awatar użytkownika
bartekbp01

Post autor: bartekbp01 » ndz kwie 06, 2008 9:13 pm

aha i jeszcze jedno-

jazda w konwoju złożonym z czterech Nivek to suuper sprawa ale jazda w konwoju złożonym np z 10 czy 15 to musi byc kosmos i zjawisko nie notowane na tej pół kuli ziemskiej 8) 8) 8)

CHREATIW TECHNOLOŻI ;)

Awatar użytkownika
tomaszpi

Post autor: tomaszpi » ndz kwie 06, 2008 9:27 pm

jestem tego samego zdania . z moich lusterek jako pierwszy w konwoju świetnie to wyglądało. Mam do Ciebie prośbę jak byście mieli foto lub film to wstawiajcie.szczególne pozdro dla Jarka bo to chyba ta przygoda z autem to się jemu trafiła po prostu części są takie jakie są a to tylko po to by napędzać handel sklepowy :cry: :)3
Tomaszpi

Teraz Kia Sportage

Awatar użytkownika
grzegorzh

Post autor: grzegorzh » ndz kwie 06, 2008 9:34 pm

bartekbp01 pisze:dzisiaj wybraliśmy się na mały rekonesans na pustynie Błędowską
bartekbp01 pisze:-tereny pustyni..... co tu dużo mówić-bajkowe (chociaż tak na prawdę to dużo po tej pustyni nie poszaleliśmy z uwagi na brak zezwolenia na wjazd a nie chcieliśmy ryzykować mandatów i dalszych kłopotów z organizacją zlotu)
bartekbp01 pisze:duży profesjonalizm w podejściu do organizacji zlotu
Nie podoba mi się takie podejście do jazdy, tym bardziej w kontekście ostatnich afer o jazdę po pustyni, złej pracy, itd.
Nie możecie się umawiać chociaż przez PW? To nie jest forum regionalne. Każdy to może czytać.

Awatar użytkownika
tomaszpi

Post autor: tomaszpi » ndz kwie 06, 2008 9:44 pm

grzegorzh pisze:
bartekbp01 pisze:dzisiaj wybraliśmy się na mały rekonesans na pustynie Błędowską
bartekbp01 pisze:-tereny pustyni..... co tu dużo mówić-bajkowe (chociaż tak na prawdę to dużo po tej pustyni nie poszaleliśmy z uwagi na brak zezwolenia na wjazd a nie chcieliśmy ryzykować mandatów i dalszych kłopotów z organizacją zlotu)
bartekbp01 pisze:duży profesjonalizm w podejściu do organizacji zlotu
Nie podoba mi się takie podejście do jazdy, tym bardziej w kontekście ostatnich afer o jazdę po pustyni, złej pracy, itd.
Nie możecie się umawiać chociaż przez PW? To nie jest forum regionalne. Każdy to może czytać.
Grzegorzu My tak na prawdę to po pustyni nie jeździliśmy. Nasze auta zostały zaparkowane w miejscu, gdzie pustynia się zaczynała(w Chechle za Dąbrówką) więc nie ma powodów do takich słow. Natomiast zlot majowy jest organizowany na legalu łącznie z powiadomieniem wszystkich instytucji
Tomaszpi

Teraz Kia Sportage

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”