licze na wasza pomoc

Moderator: Albert_N
Kolega oglądnął:http://pl.youtube.com/watch?v=Fy30Wmf6GBw i zapragnął2Kółka pisze:31" do nivy?Ale po co?
T.
Ale up...arty jesteśpiotrek728 pisze:dzieki kolego za wsparcie. ale dalej niewiem w jaki sposob podnies zawieszenie zeby wlozyc wieksze kolka
Akurat przy takim zjeździe wyższe opony spowodowałyby podniesie środka ciężkości co zwiększyło by i tak spora niestabilność nivki przy takim zjeździe i wzrosłoby prawdopodobieństwo wystąpienia wywrotki - do której niwki maja tendencje przy sporych zjazdachbartekbp01 pisze: ciężki teren to również jazda np. w górach... przy zjezdzie zapierałem się nogą aby nie spaść z fotela i tu musze przyznać koledze racje że wyższe opony to podstawa..
bartekbp01 pisze:panowie!!!
" no nie róbcie z nas pederastów "
przecież trzeba rozróżnić ciężki teren od np katowania sprzętu za pomocą skakania nim
ciężki teren to również jazda np. w górach gdzie jak wyjeżdzałem pod góre to 1 zredukowane prawie nie wystarczało a przy zjezdzie zapierałem się nogą aby nie spaść z fotela i tu musze przyznać koledze racje że wyższe opony to podstawa gdyż jak się wjedzie w leśną koleinę po traktorze to może być smutek. Ponad to koledzy forumowicze robicie z Nivek wózki sklepowe a moim skromnym zdaniem jest to świetnie radzący sobie w terenie samochód WYPRAWOWY o naprawde dobrych własnościach trakcyjnych
ot co
Sniper pisze:No właśnie, niektórzy chyba nie zdają sobie sprawy nad przeznaczeniem nivki jako takiej i będą uparcie twierdzić że można ją przystosować do wszelkiego użytku.
Trzeba sobie szczerze powiedzieć że do extrem'u ona się przecież nie nadaje - w takim samym stopniu w jakim nie nadaje się na autostradę.![]()
Należy obiektywnie stwierdzić jej zastosowanie do bezstresowego poruszania się po bezdrożach, szutrach, stepach, leśnych dróżkach, tudzież wiejskich i górskich dojazdówkach latem i zima. To przecież nic ujmującego stwierdzić obiektywnie iż w extre'm nivka się nie nadaje - i lepiej coś takiego uznać jako dogmat nawet niż upierać się w poglądzie iż można z tego zrobić jakiegoś potwora. Tego drugiego efekt jest zawsze podobny - powstaje mutant - praktyczna dewastacja nivki - który nadal mimo chęci konstruktora nadal w extremie nie sprawdza sie w oczekiwanym przez niego zakresie...
Następnie zapada decyzja o pozbyciu się zmutowanej nivki (która powinna zapaść wcześniej) i kupieniu czegoś odpowiedniego w exterem. Tyle że w tej sytuacji sprzedaż takiej zmodyfikowanej wersji jest mniej prawdopodobna niż nieprzerobionej i w konsekwencji po długim czasie stania jej w komisach itp. w końcu idzie za jakieś grosze lub co gorsze na części - i w ten sposób mamy o jedną nivkę mniej w globalnym rozrachunku![]()
Trochę już upłynęło czasu odkąd pozbyłem się Nivki, wydaje mi się , że takie oponki powinne wejść bezproblemowo na standardowej zawiesze.piotrek728 pisze:z tym 31'' to przesadzilemale 195/80/15 musze wlozyc takie opony chyba ze macie jakies inne pomysly to chetnie posluchm i licze na wasze podpowiedzi
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość