Linka prędkościomierza
Moderator: Albert_N
Linka prędkościomierza
Witam! Przestał działać mi prędkościomierz i licznik km, prawdopodobnie ukrecona linka. Zajrzałem pod spód nivy i faktycznie była lużna przy skrzyni rozdzielacza (popękała aluminiowa osłona). To wiem gdzie się zaczyna, a gdzie tą linkę wpiąć - drugi koniec?A drugie pytanie, to: obok miejsca do wkręcenia linki w skrzynii rozdzielacza jest dugie miejsce do wkrecenia jakieś linki, albo czegoś innego, bo wystaje nakretką z osłoną linki o dł ok 6cm - co to może być i do czego słuzy? Mam nive z 97r z silnikiem 1,7i .
ps. róznice w lince oryginalnej (grubszy pancerz z jednej strony) a zamiennikiem? oprócz ceny. Pozdrawiam.
ps. róznice w lince oryginalnej (grubszy pancerz z jednej strony) a zamiennikiem? oprócz ceny. Pozdrawiam.
- silverstone
-
- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Oj mariush, coś się zdaję ,że będziesz musiał odpokutować
, nieładne zachowanie z początku twojego uczestnictwa w forum NIVY.
Ty się innymi linkami nie zajmuj, skoro Ta pierwsza to dla Ciebie czarna mamba
.
Książki chyba dalej nie posiadasz, skoro nie wiesz gdzie drugi koniec linki "wetknąć"
.
Zamienników też nie kombinuj, bo oryginał w cenie 2 paczek papierosów kupisz

Ty się innymi linkami nie zajmuj, skoro Ta pierwsza to dla Ciebie czarna mamba

Książki chyba dalej nie posiadasz, skoro nie wiesz gdzie drugi koniec linki "wetknąć"

Zamienników też nie kombinuj, bo oryginał w cenie 2 paczek papierosów kupisz

- silverstone
-
Trza dechę (tzn. zestaw zegarów) odkręcić: 2 śruby od dołu, potem obudowę szarpnąć do siebie (śmiało, nie urwie sie nić - siedzi na 2 metalowych zaczepach), potem 2 plastikowe (długie) śruby po bokach liczników i można wyciągać dechę. U mnie długość linki jest taka, że trzeba ją przykręcić łapą do licznika bez rozpinania elektryki czyli na macanego.