Mocniejszy alternator
Moderator: Albert_N
Mocniejszy alternator
Czy ktoś może testował jakiś mocniejszy alternator do Nivki? Tzn mocniejszy niż 80A bo taki siedzi w 1,7i?
- bartekbp01
-
coś juz było o tym i to nie tak dawno
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic. ... t=ga%BFnik
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic. ... t=ga%BFnik
JEST WOJNA-SĄ STRATY była NIVdzięcznica 1.6 91r==>Granda Viertara 2,0HDi
CHREATIW TECHNOLOŻI
CHREATIW TECHNOLOŻI

- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Mam w sumie założone trzy gniazdka pod zapalniczki w tym jedno w bagażniku (coby gorzałę schładzać w lodówce). W dwóch zawsze pasą się ze dwa giepsy albo telefon. Poza tym radio. No i CB. Plus halogeny. Akumulator bym chciał bardziejszy wsadzić bo na razie mam rachityka 50 Ah. No i przydałoby się deko zapasu bo juz mi różne dodatkowe głupoty po głowie chodzą...
Poza tym po latach jeżdzenia parchami koszowymi mam paranoję znikających prądów i zdychających alternatorów. W koszu zawsze woziłem akumulator od tira, nie raz dupę uratował.
Poza tym po latach jeżdzenia parchami koszowymi mam paranoję znikających prądów i zdychających alternatorów. W koszu zawsze woziłem akumulator od tira, nie raz dupę uratował.
Wow to mała elektrownia by sie przydała... Może ten aku tyrowy pod maske upchnąć 
Ja dopiero szykuje sie do halogenów na dachu, radio, CB standardowo... Dobry pomysł z zapalniczką w bagażniku... Dziwne czemu wcześniej mi to do głowy nie przyszło...
Nie mniej wszelkie przeróbki chciałbym robić ze spokojem, że nie zabraknie mi prądu do ich utrzymania.

Ja dopiero szykuje sie do halogenów na dachu, radio, CB standardowo... Dobry pomysł z zapalniczką w bagażniku... Dziwne czemu wcześniej mi to do głowy nie przyszło...
Nie mniej wszelkie przeróbki chciałbym robić ze spokojem, że nie zabraknie mi prądu do ich utrzymania.
- bartekbp01
-