POMOCY KOLEDZY MECHANIK W łOMżY CZY KTOS ZNA
Moderator: Albert_N
- laso
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
POMOCY KOLEDZY MECHANIK W łOMżY CZY KTOS ZNA
Witam mam problem drodzy koledzy niviarze .... Moja niva w czasie powrotu z mazurskich szutrów nagle hmm bez ostrzeżenia zablokowała tylni napęd poszedł dym huk i tak się zatrzymała . Doczołgała się na holu do LOMZY wydając dźwięki z okolicy tylniego mostu ( dym po zblokowaniu ) jak dobry ruski pociąg . MOJE PYTANIE CZY ZNA KTOS JAKIEGOS MECHANIKA KTORY ROBI Z LADA w LOMZY, co by można było ją reanimować w łomży, bo hol do warszawy z hukiem i wyciem z mostu dość ciężko się przedstawia pozatym mam obawy ze sie zblokuje tyl i tyle będzie z holowania
DZIEKUJE ZA OPOWIEDZ
--------------------------------
Lada NIva 1,7 kat 04` - ostatni rajd ROSJA KARELIA MURMANSK - NORWEGIA - FINLANDIA - SZWECJA = 11. tys km
DZIEKUJE ZA OPOWIEDZ
Lada NIva 1,7 kat 04` - ostatni rajd ROSJA KARELIA MURMANSK - NORWEGIA - FINLANDIA - SZWECJA = 11. tys km
Laso- Niva 03` 120.000km
- Marek D.
-
Re: POMOCY KOLEDZY MECHANIK W łOMżY CZY KTOS ZNA
nie panikuj... klucz 13, wykręć tylny wał, zapnij blokadę i zobacz co się będzie działo.laso pisze:Witam mam problem drodzy koledzy niviarze .... Moja niva w czasie powrotu z mazurskich szutrów nagle hmm bez ostrzeżenia zablokowała tylni napęd poszedł dym huk i tak się zatrzymała . Doczołgała się na holu do LOMZY wydając dźwięki z okolicy tylniego mostu ( dym po zblokowaniu ) jak dobry ruski pociąg . MOJE PYTANIE CZY ZNA KTOS JAKIEGOS MECHANIKA KTORY ROBI Z LADA w LOMZY, co by można było ją reanimować w łomży, bo hol do warszawy z hukiem i wyciem z mostu dość ciężko się przedstawia pozatym mam obawy ze sie zblokuje tyl i tyle będzie z holowania
DZIEKUJE ZA OPOWIEDZ
adresów ci nie podam, zresztą nikt tylnego mostu w nivie od ręki ci niezrobi, mogę pomóc znaleźć używkę, mój tel. 609952202
oki jest używka i garaż i pomocny kumpel, jaby co wal na tel. i to w samej łomży masz chłopie fuksa
- Sniper
- Kontaktowanie:
Na 75% nowy most będzie potrzebny.... wygląda to na porządnie wyłamany ząb (lub coś nawet więcej
) zmielone i sztorcujące. Jakby zablokowało ponownie to spróbuj wrzucić wsteczny i ruszyć w tył przez moment.
Heh przy zablokowanych kołach to oprócz opon mocno potrafi zadymić sprzęgło - chyba nawet bardziej

Heh przy zablokowanych kołach to oprócz opon mocno potrafi zadymić sprzęgło - chyba nawet bardziej

Ręce precz od GENERAŁA!...

- laso
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Tęgi Szacun
Panowie z góry dziękuję za pocieszające wiadomości , szczerze tęgi szacun za konkretne propozycje i szybką pozytywną odpowiedźi .
Zastanawiam się jaką opcje wybrać wymiana całego tylniego mostu PODZIĘKOWANIA DLA Sniper`a , czy tez próby grzebania z główką mostu , no ale to można byłoby ocenić na miejscu przy waszej pomocy.
Niestety ten tydzień mam wyjęty przez pracę i w weekend dopiero będę wiedział jak stoje z czasem i kiedy moge zorganizowac wyprawe ratownicza do pięknego miasta łomża.
Jeszcze raz duże podziękowania i do zobaczenia
Zastanawiam się jaką opcje wybrać wymiana całego tylniego mostu PODZIĘKOWANIA DLA Sniper`a , czy tez próby grzebania z główką mostu , no ale to można byłoby ocenić na miejscu przy waszej pomocy.
Niestety ten tydzień mam wyjęty przez pracę i w weekend dopiero będę wiedział jak stoje z czasem i kiedy moge zorganizowac wyprawe ratownicza do pięknego miasta łomża.
Jeszcze raz duże podziękowania i do zobaczenia
Laso- Niva 03` 120.000km
- bartekbp01
-
- Sniper
- Kontaktowanie:
Skoro Marek proponuje Ci ratunek w postaci używki to nad czym się zastanawiać jeszcze??
Trochę na niej pojeździć powinieneś
Tylko żeby przełożenie się zgadzało
Swoja drogą ja bym to rozebrał i zobaczył co tam się dokładnie stało bo to czasem są dość ciekawe przypadki, które niestety naocznie nam udowadniają z jak słabo jakościowych elementów zbudowana jest nivka

Tylko żeby przełożenie się zgadzało

Swoja drogą ja bym to rozebrał i zobaczył co tam się dokładnie stało bo to czasem są dość ciekawe przypadki, które niestety naocznie nam udowadniają z jak słabo jakościowych elementów zbudowana jest nivka

Ręce precz od GENERAŁA!...

- Marek D.
-
Sniper - przełożenia tylnego mostu czyta się przez korek. są bite na talerzu.Sniper pisze:Skoro Marek proponuje Ci ratunek w postaci używki to nad czym się zastanawiać jeszcze??Trochę na niej pojeździć powinieneś
![]()
Tylko żeby przełożenie się zgadzało![]()
![]()
Ino trzeba mieć cholernie nieforemną głowę i ku...sko małą latarkę

- laso
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
No temat do zamkniecia
Misja lomza udana , jeszcze raz podziekowania dla Marka szczerze tegi szacuneczek oczywiscie dla calego teamu grzeska,benka,marka. dzieki za wielka pomoc i mily czas sobotni. Niva smiga, nowe bebechy sie nie tluka jak narazie
.... mam nadzieje ze zobaczymy sie na zlocie i ze z skrzyneczka piwka pogadamy
Jeszcze raz Dzieki

Jeszcze raz Dzieki
Laso- Niva 03` 120.000km
- laso
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
A Pan i Pani zadowolona
No reklamacji nie ma kurcze most sie trzyma kurczowo , zgodnie z uwagami doswiadczonych kolegów przestalem palic gumy przy dziewczynach na ulicach i scigac sie na swiatlach z subaru .
Laso- Niva 03` 120.000km