wtam

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

michalp113
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

wtam

Post autor: michalp113 » czw sty 15, 2009 10:13 pm

Cześć wszystkim,jeszcze niwki nie mam, ale od jakiegoś dłuższego czasu na nią choruje :P , w związku z czym potrzebuje info nt. kosztów eksploatacji i wogóle na co zwracać uwage przy zakupie itp, jaką wersję polecacie, bo mi chodzi po głowie 1,7 SPI.
pozdrawiam wszystkich niwiarzy :D

Awatar użytkownika
tomaszpi

Re: wtam

Post autor: tomaszpi » czw sty 15, 2009 10:42 pm

michalp113 pisze:Cześć wszystkim,jeszcze niwki nie mam, ale od jakiegoś dłuższego czasu na nią choruje :P , w związku z czym potrzebuje info nt. kosztów eksploatacji i wogóle na co zwracać uwage przy zakupie itp, jaką wersję polecacie, bo mi chodzi po głowie 1,7 SPI.
pozdrawiam wszystkich niwiarzy :D
Cześć :lol: Koszty posiadania nivy są uzależnione od stanu auta. Na pewno gdy kupisz auto będziesz musiał w nią zainwestować. Pozostała eksploatacja według mnie nie jest uciążliwa. Części w miarę tanie, jak masz smykałkę mechaniczną to sobie sam zrobisz drobne i dość grube naprawy.Jeżeli chodzi o zakup auta i na co patrzeć to masz wszystko wypisane w FAQ z dużą dokładnością.Jeżeli chodzi o wersję to opinie są podzielone. Jedni chwalą gaźnikowe inni spi lub mpi. Ja mam 1.7 spi z gazem i nie narzekam. Nie oszczędzam jej(woda, błoto piasek) i sprawuje się znakomicie :)2 :)2 :)2 Ale wybór pozostanie dla Ciebie. Oby był trafny czego Ci życzę :wink: :wink: :wink:
Tomaszpi

Łaciate szaleństwo Niva 1.7i 95 (było :( :( )
Teraz Kia Sportage

Awatar użytkownika
Sniper
Kontaktowanie:

Re: wtam

Post autor: Sniper » sob sty 17, 2009 4:15 pm

michalp113 pisze: jaką wersję polecacie, bo mi chodzi po głowie 1,7 SPI.
Każda wersja ma swoje wady i zalety toteż trudno jest obiektywnie stwierdzić która jest najlepsza. 8)
Ręce precz od GENERAŁA!...
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”