Belka przedniego zawieszenia

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

darkmoor
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Belka przedniego zawieszenia

Post autor: darkmoor » czw sty 15, 2009 10:34 pm

Witam- nie wiem czy temat był, ale nie udało mi się znależć podobnego tematu więc pozwolę sobie zadać takie pytanie:
Właśnie mechanik poinformował mnie że mam wybite mocowanie przedniego wahacza. Poprzedni właściciel zamiast śruby oryginalnej dał tam śrubę o 2 numery większą a otwór jest wybity i jajowaty. I tu moje pytanie- czy czeka mnie wymiana belki, czy da się ją jakoś naprawić.
Jeśli konieczna jest wymiana belki to jaki może być jej koszt i co trzeba zdemontować by ją wymienić poza przednim zawieszeniem??

darkmoor
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Belka przedniego zawieszenia

Post autor: darkmoor » sob mar 14, 2009 8:11 am

To ja belkę wymieniłem, przy okazji okazało się że była ona zdrowo pokrzywiona więc żadne regeneracja nie wchodziła w grę.

dukat82
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: dukat82 » sob mar 14, 2009 11:50 pm

mam ten sam problem z prawej strony tuleje zmęczone i śruba sie nie chce wykręcić i na dodatek wybite mocowanie śruby koniec końców zapewne nadleje spawarka ale jak ktoś ma inny pomysł to proszę

trzesik

Post autor: trzesik » ndz mar 15, 2009 11:09 pm

napisz ile kasy cie to kosztowało. Ja z tą srubą tez mam problem i nie wiem czy opłaca sie coś z tym robić.
Była NIVA 1,7 + GAZ `95 teraz jest Land Rover Discovery 300 tdi z 1997 r.

darkmoor
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: darkmoor » ndz mar 22, 2009 12:17 am

Jeśli chodzi o nową belkę to koszt około 600 zł. Do tego mogą dojść wahacze jeśli też zostały pokrzywione. Więc jeśli uda się naprawić warto.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”