Problem na niskich obrotach

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
kozaczos
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Problem na niskich obrotach

Post autor: kozaczos » wt sty 27, 2009 1:13 pm

Witajcie.

W mojej NiVce pojawił się problem. Dwa miesiące temu była regulowana i paliła na dotyk. Stopniowo zaczynała gasnąć na luzie..... potem gasła za każdym razem zrzuciłem ją z biegu.... coraz większy problem był z zapalaniem... Teraz każde zapalenie auta graniczy z cudem. Przczyściłem świece (ich stan pozostawiał wiele do życzenia :( - fakt) no ale dalej ciężko? Znowu kłania się regulacja? przejchałem raptem ok 1000 - 1200km. Będę wdzięczny za pomoc.
Łada Niva 1,6 benzyna + gaz '90

Awatar użytkownika
Svenson

Re: Problem na niskich obrotach

Post autor: Svenson » wt sty 27, 2009 11:51 pm

mozesz miec przytkana dysze wolnych obrotów albo paprocha w rurce emulsyjnej .

Kto ci wczesniej regulowałi jak??

glizda
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: glizda » śr sty 28, 2009 7:26 am

podaj chociaz czym jest twoj silnik zasilany i jaki to model...
glizda

Awatar użytkownika
kozaczos
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: kozaczos » śr sty 28, 2009 8:10 am

To jest silnik 1,6 - benzyna + gaz. Silnik regulowany był przez gościa, który ponoć rewelacyjnie zna się na rzeczy i jestem w stanie to potwierdzić - po jego regulacjach spadło spalanie, NiVka chodziła równo i paliła na dotyk. Rozmawiałem z nim i potwierdza, że to albo jakiś paproch albo przewody podciśnieniowe się odłączyły... warto może wspomnieć, że problem występuje zarówno na gazie jak i na benzynie. Jakby, ktoś miał jakieś sugestie to będę wdzięczny za dalsze posty. Dzięki.

Awatar użytkownika
Marek D.

Post autor: Marek D. » śr sty 28, 2009 8:22 am

kozaczos pisze:To jest silnik 1,6 - benzyna + gaz. Silnik regulowany był przez gościa, który ponoć rewelacyjnie zna się na rzeczy i jestem w stanie to potwierdzić - po jego regulacjach spadło spalanie, NiVka chodziła równo i paliła na dotyk. Rozmawiałem z nim i potwierdza, że to albo jakiś paproch albo przewody podciśnieniowe się odłączyły... warto może wspomnieć, że problem występuje zarówno na gazie jak i na benzynie. Jakby, ktoś miał jakieś sugestie to będę wdzięczny za dalsze posty. Dzięki.
lewe powietrze :roll: - uszczelka pod gaźnikiem :roll:
Ale zacznij od iskry - karwa przy tych roztopach wszystkie stare sztrucle z aparatami na kopułkach wariują. Jak nie tak dawno był w regulacji to przerwa na stykach też jest do sprawdzenia.
Niva 2,1TD koniec pieszczot
Monterey 3,1TD
www.podlasie4x4.pl

2Kółka

Post autor: 2Kółka » śr sty 28, 2009 9:46 am

Awatar użytkownika
kozaczos
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: kozaczos » czw sty 29, 2009 10:18 am

Jak się okazało padła cewka zapłonowa. Przy okazji wyszło, że świece, palec z kopułką i przerywacz też przydałoby się wymienić więc elektryka została odroinę "odnowiona". Dzięki wszystkim za pomocne sugestie. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”