zastanawia mnie czy wejda do nivki 215/85 R15

Jesli ktos juz przerabial a nepowno sa tu tacy to jakie rozmiary mozecie doradzic

pozdrawiam
Moderator: Albert_N
sebaska pisze:IlePrzesadziłeś zdrowo
215/85R15 to 74.7 cm - tylko o 4mm więcej niż 205R16 które chyba z połowa forum ma
Inna rzecz, że znaleźć felgi 15 z odsadzeniem takim jak oryginalne 16 jest ciężko, zwykle wystają tak o 20mm (odsadzenie o 10-15mm większe i felga 5.5" a nie 5"). No i guma się robi już ciężka -- Przy ATekach, zimówkach i takich to to jeszczce obskoczy, ale nalewki "kopia Simex" to bym większej niż 195R16 lub 205R15 nie wpychał (nalewki są ciężkie i zwykle z lekka przewymiarowane a i Niva nie jest jakimś demonem mocy)
Byli tacy co i 31" włożyli, ale to wymaga grubych przeróbek (wahacze, mosty i półośki albo będzie co chwila się urywać i ukręcać)
pzdr
\Sebi
No pięć, pięć...sebaska pisze:@2Kółka: eee, chyba jednak ma 5" -- nawet tak jest napisane na niej.
pzdr
\Sebi
pytanie czy frezy na szpilkach są takie same??sebaska pisze:Pasować to przeca od Suzuki będą... Tylko, że to nie ma sensu -- błotniki trzeba kompletnie pociąć, wahacze nie wyrobią, półosie się poukręcają i ogólnie![]()
pzdr
\Sebi
Takie samebartekbp01 pisze:pytanie czy frezy na szpilkach są takie same??sebaska pisze:Pasować to przeca od Suzuki będą... Tylko, że to nie ma sensu -- błotniki trzeba kompletnie pociąć, wahacze nie wyrobią, półosie się poukręcają i ogólnie![]()
pzdr
\Sebi
No tak nie przymierzając, to ponad połowa Nivek jeździ na 15".maxers pisze:nie wiem czy jest sens kłasc 15stki ...
no racja zawsze mozna to nadrobic profilem gumysilverstone pisze:No tak nie przymierzając, to ponad połowa Nivek jeździ na 15".maxers pisze:nie wiem czy jest sens kłasc 15stki ...
Róznicę w prędkości to bez ciekawości można policzyć, a dla ułatwienia powiem, ze nalewka Dakar 195/80/15 ma średnicę o 1 cm większą od fabrycznej WLI 5 w rozmiarze 175/.../16![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość