Zamek maski....paradny!!!!!!!
Moderator: Albert_N
Zamek maski....paradny!!!!!!!
Czółko żniviarze!
Kolejny problemik podrzucam - niby błahostka ale krwi mi napsuła. Temat - zamek maski. Mój wykonany jest z gównianej stali - gnie się to nad potęgę. Dwa razy pod rząd nie mogę maski zamknąć bo za drugim cudo wymaga juz prostowania-wyginania. Ma może ktoś pomysł jak toto ustrojstwo poprawić? Może podmienić np na zamek od kaszlacza?
pozdrówka
BABUJ
Kolejny problemik podrzucam - niby błahostka ale krwi mi napsuła. Temat - zamek maski. Mój wykonany jest z gównianej stali - gnie się to nad potęgę. Dwa razy pod rząd nie mogę maski zamknąć bo za drugim cudo wymaga juz prostowania-wyginania. Ma może ktoś pomysł jak toto ustrojstwo poprawić? Może podmienić np na zamek od kaszlacza?
pozdrówka
BABUJ
Ni-va 1,7i zagazowana - fajowa całkiem
- poborcapodatkowy
Re: Zamek maski....paradny!!!!!!!
Miałem stary zamek i złamał się tam ten taki dzyndzelek
Leń ze mnie więc kupiłem nowy - porażka
Dokładnie jak mówisz, gnie się bezczelnie ruski gównolit
Słowem, nie nadaje się to do niczego. Efekt - naprawiłem stary zamek 

Pajero Sport 3.0 V6 '00 - było
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
Zmotajcie tylny pas i klape starego typu , nic sie nie gnie 

- poborcapodatkowy
Przeca tu o maskę chodzi (to coś, pod czym jest silnik a nie bagażnik)Svenson pisze:Zmotajcie tylny pas i klape starego typu , nic sie nie gnie

Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
No to mowie , gównolit przedni sie gnie kazdemu , wiec trzeba zmotac i bedzie 2 x tył 

takie sobie zaloz: http://moto.allegro.pl/item722495473_al ... ky_ss.html 

nie po to kupilem sobie terenowe auto, zeby w teren jezdzic;)
- bartekbp01
-
dobre ale czy ktoś potem pod blokiem nie ukradie takiej cennej rzeczy jak akumulator???scibor1 pisze:takie sobie zaloz: http://moto.allegro.pl/item722495473_al ... ky_ss.html

JEST WOJNA-SĄ STRATY była NIVdzięcznica 1.6 91r==>Granda Viertara 2,0HDi
CHREATIW TECHNOLOŻI
CHREATIW TECHNOLOŻI

- poborcapodatkowy
Albo żule płyn z chłodnicy wypijąbartekbp01 pisze:dobre ale czy ktoś potem pod blokiem nie ukradie takiej cennej rzeczy jak akumulator???scibor1 pisze:takie sobie zaloz: http://moto.allegro.pl/item722495473_al ... ky_ss.html![]()
![]()

Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
Dzięki za rady scibor1! Cudne zameczki, rozumiem że ty już takie masz
. A poważnie to mysle teraz nad zaadoptowaniem zamka od kaszlacza. Sposób działania podobny tylko rozstaw mocowań inny. Ale jakiś adapterek może da sie przygotować. Jak zrobię i będzie ok, dam zdjątka na forum.
pozdroffki
Babuj

pozdroffki
Babuj
Ni-va 1,7i zagazowana - fajowa całkiem
zawsze mozna zamiast tych bolcy z kolkiem rodem z mojego traktora wstawic jakies gustowne klodeczki:Dpoborcapodatkowy pisze:Albo żule płyn z chłodnicy wypijąbartekbp01 pisze:...
dobre ale czy ktoś potem pod blokiem nie ukradie takiej cennej rzeczy jak akumulator???![]()
![]()
nie, nie mam, kiedys w starym fordzie takie sobie zalozylem i jakos zaden z podwarszawskich zuli mi z chlodnicy nie chleptal;)
- bartekbp01
-
scibor1 pisze: nie, nie mam, kiedys w starym fordzie takie sobie zalozylem i jakos zaden z podwarszawskich zuli mi z chlodnicy nie chleptal;)
Widocznie na wodzie jezdziłeś

@babuj jak coś wykumasz do daj cynk
JEST WOJNA-SĄ STRATY była NIVdzięcznica 1.6 91r==>Granda Viertara 2,0HDi
CHREATIW TECHNOLOŻI
CHREATIW TECHNOLOŻI

Zapinki głupią rzeczą nie są - we wszystkich płaskich rajdówkach miałem i teraz w kadecie też są. Oczywiście jak auto zostaje na mieście to gustowna kłódeczka
i robi - płynu nikt mi nie wypił, stożka, aku, i innych rzeczy nikt nie ruszył. A rajdówkami jeżdżę od 6 lat. A nie wspomnę, że jest to niewielkie, ale zawsze wzmocnienie mocowania maski w razie odpukać, tfu tfu dzwonu

- Sniper
- Kontaktowanie:
Znam takich przed którymi żadne kłódeczki wiele nie pomogą by nie wyżłopali zawartości chłodnicy - szczególnie gdy jest ona napełniona "dyktą" tzw. jagodzianką lub jej roztworem - nota bene też znam takich co tym napełniają swe chłodnice.
Ręce precz od GENERAŁA!...

w Nivie akurat to rozwiazanie nie jest konieczne, bo ma sportowa maske:) - ale raz w scierce (Ford Sierra dla niewtajemniczonych;)) wywinelo mi na trasie maske na przednia szybe - wrazenie bezcenne:/, za reszte zaplacilem karta Visa;), miedzy innymi za zapinki...ffrt pisze:Zapinki głupią rzeczą nie są -... ale zawsze wzmocnienie mocowania maski w razie odpukać, tfu tfu dzwonu