Jaki silnik krokowy?
Moderator: Albert_N
Jaki silnik krokowy?
Witam wszystkich Niviarzy!
Poleciał mi silniczek krokowy (Niva 97, jednopunkt)? Za takowy w Motocarze chca jakieś szaleńcze pieniądze (ponad 200 zł).
Czy ktoś rzeczone ustrojstwo naprawiał? Ew. czy pasuje jakis odpowiednik np z Poldolota? A może po prostu wystarczy znaleźć rzeczoną rzecz na aledrogo (widziałem takowe do Opla Corsy za 75zł)? Wdzięczny będę za wszelkie sugestie.
pzdr
Babuj
Poleciał mi silniczek krokowy (Niva 97, jednopunkt)? Za takowy w Motocarze chca jakieś szaleńcze pieniądze (ponad 200 zł).
Czy ktoś rzeczone ustrojstwo naprawiał? Ew. czy pasuje jakis odpowiednik np z Poldolota? A może po prostu wystarczy znaleźć rzeczoną rzecz na aledrogo (widziałem takowe do Opla Corsy za 75zł)? Wdzięczny będę za wszelkie sugestie.
pzdr
Babuj
Ni-va 1,7i zagazowana - fajowa całkiem
Re: Jaki silnik krokowy?
A i jeszcze poprosił bym o oznaczenie - katalog części posiadany przeze mnie obejmuje tylko silnik 1,6.
Jeszcze raz po-zdrówko
Babuj
Jeszcze raz po-zdrówko
Babuj
- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Witaj
Ten powinien pasować:
http://www.allegro.pl/item785995976_sil ... 1_new.html
Przy poszukiwaniach części do monowtrysku, kieruj się na Poloneza z układem ABIMEX
Ten powinien pasować:
http://www.allegro.pl/item785995976_sil ... 1_new.html
Przy poszukiwaniach części do monowtrysku, kieruj się na Poloneza z układem ABIMEX

Dzieki, juz zamówiłem. A czy ktoś z szacownych posiadaczy próbował własnoręcznie naprawić to ustrojstwo?
pzdr
Babuj
pzdr
Babuj
- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Które ustrojstwo? Silniczek, czy cały układ?babuj pisze:Dzieki, juz zamówiłem. A czy ktoś z szacownych posiadaczy próbował własnoręcznie naprawić to ustrojstwo?
pzdr
Babuj
Silniczek rzecz jasna. Wydaje mi sie ze można było by otworzyć obudowe i wyrzucić to co blokuje ruch ośki zaworka. Cewki dobre więc...
pzdr
Babuj
pzdr
Babuj
- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Tylko po cobabuj pisze:Silniczek rzecz jasna. Wydaje mi sie ze można było by otworzyć obudowe i wyrzucić to co blokuje ruch ośki zaworka. Cewki dobre więc...
pzdr
Babuj

nie opłaca sie robic takich zeczy bo to nic nie da , wymiana na nowy to jedyna rozsadna rzecz
Dzięki wszystkim za opinie - pozdrawiam
Babuj
Babuj