Od czego można dopasować sprężyny przedniego zawieszenia do nivy

Moderator: Albert_N
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem i dlatego pytam jeszcze raz: czy te sprężyny żuk'owskie skracałeś czy je założyłeś tak na żywca jak ja to mam zamiar zrobić?Wojtek pisze:Zuk przycięty według oryginalnej ilości zwojów. Tylko wtedy przód będzie sztywniejszy. Ja przy okazji podniosłem całość, jeżdżę już 4 lata i nic nie siadło jeśli chodzi o sprężyny...
Wbrew opini niektorych rowniez bede bronil tej firmy. Zrobili mi sprezynki do GR-a i jak narazie (2 tygodnie i 1500 km) siadly ok. 1 cm.MOC pisze: w POLSPIRNG-u i po klopocie naprawde dobrze robia
Żuka skracałem według ilości zwojów oryginału - nie pamiętam dobrze, ale odciąłem chyba 3/4 zwoju. Co do ceny to na szrocie wybrałem sobie prawie nówki za 10 zet od sztuki...pirelli pisze:
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem i dlatego pytam jeszcze raz: czy te sprężyny żuk'owskie skracałeś czy je założyłeś tak na żywca jak ja to mam zamiar zrobić?Jeżeli wiesz oczymś o czym ja nie wiem to daj znać
bo szkoda żebym je zakładał dwa razy - Z góry Dzięki
dzięki! ale pewnie sie za to zabiore jak już będzie za późno i mi przytnie te gumyWojtek pisze:Pirelli!
Zrób kompletne ustawienie kątów kół! Po podniesieniu, z uwagi na różną długość wahaczy zmieniają się kąty ustawienia przedniego zawieszenia i może Ci drzeć laćki ( a byłoby szkoda). Do tego sprawdź wszystkie gałki z przodu - po co masz wydawać dwa razy pieniądze na robotę...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości