Pompa wody w nivie 1,6
Moderator: Albert_N
Pompa wody w nivie 1,6
Witam! Czy można dopasować pompe wody bez przeróbek z wentylatorem tym co sie załączan na magnes od np.: Poloneza czy F125P ? Ogólnie chodzi mi o to żeby po zanużeniu auta w wodzie wentylator nie rozchlapywał jej po calej komorze. Narazie wyciągnąłem go i zostawiłem elektrowentylator który kiedyś tam założyłem ale to jest malo.
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
-
Re: Pompa wody w nivie 1,6
a dlaczego nie chcesz oryginalnej pompy? ja kiedys wymienialem swoja. kosztowalo to z 49 czy 59 zl za nowa w sklepie.pirelli pisze:Witam! Czy można dopasować pompe wody bez przeróbek z wentylatorem tym co sie załączan na magnes od np.: Poloneza czy F125P ?
jest tez trzeci wiatrak tzw. propeller instalowany tuz przy pompie wodnej. w sumie bez znaczenia, bo i tak nivka sie grzeje mocno na jezdzie z reduktorem.nivki 1.7 mają 2 elektryczne wentylatory montowane przed chłodnicą.
pozdrawiam,
YJ 4.0
YJ 4.0
-
jezeli moge doradzic, to nie instaluj "wiatraka" przy pompie, jezeli zamierzasz jezdzic w terenie. on jest i tak nisko polozony i wodzie i blocie, bedzie jedynie sprawial klopoty.
zrob elektryczne obejscie na chlodzenie chlodnicy z przodu na wiatraki, pewnie masz jeden na 1.6, tak abys mogl zalaczac/wylaczac z kabiny, w czasie jazdy przez wode czy miekkie bloto. ale zeby tez dzialalo to automatem, tzn. dziala, bo dziala, albo ty decydujesz kiedy maja dzialac wiatraki.
zrob elektryczne obejscie na chlodzenie chlodnicy z przodu na wiatraki, pewnie masz jeden na 1.6, tak abys mogl zalaczac/wylaczac z kabiny, w czasie jazdy przez wode czy miekkie bloto. ale zeby tez dzialalo to automatem, tzn. dziala, bo dziala, albo ty decydujesz kiedy maja dzialac wiatraki.
pozdrawiam,
YJ 4.0
YJ 4.0
-
- Wojtek
Dwa wiatraki z przodu, przed chłodnicą. Jeśli zastosujesz od Poldka, to będziesz musiał cofnąć chłodnicę do tyłu albo wyciąć dziury w atrapie. Te wiatraki są długie. Najlepiej zastosować oryginalne od Łady, one są bardziej płaskie. Tylko trudno je dostać na szrotach. Ja mam jeden od Łady a drugi z jakiegoś inszego Fiata. Przy zakładaniu należy pamiętać o zmianie biegunowości, coby pchały powietrze przez chłodnicę - zamiana kabelków i to wszystko. Kiedyś chyba o tym pisałem, może jeszcze jest na forum?
Generalnie: NISSAN
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..