Który przegub?
Moderator: Albert_N
Który przegub?
Witam wszystkich w nivie!
Mam kontrolne pytanie - zgrzyty z przodu przy skręcie w lewo i większych wybojach = prawy zewnętrzny przegub do wymiany?
Wole się upewnić - wymiana prosta ale robić będę pierwszy raz.
pozdrówko dla wszystkich
babuj
Mam kontrolne pytanie - zgrzyty z przodu przy skręcie w lewo i większych wybojach = prawy zewnętrzny przegub do wymiany?
Wole się upewnić - wymiana prosta ale robić będę pierwszy raz.
pozdrówko dla wszystkich
babuj
Ni-va 1,7i zagazowana - fajowa całkiem
Re: Który przegub?
jak nie masz nikogo do posłuchania który przegub klepie to otwórz okno wystaw głowę i posłuchaj sam. A jeśli chcesz sprawdzić wewnętrzne to wjedź na kanał i sprawdź czy nie latają góra dół .
Hejka!
Problem polega na tym ze gdzieś na naszym forum widziałem właśnie takie stwierdzenie - łupie przy skręcie w prawo - lewy przegub, w lewo - prawy. Teraz nie mogę tego odnaleźć - szukaj działa jak chce.
Dlatego proszę o pomoc bardziej zorientowanych - to który przegub z zewnętrznych wymieniać?
pzdr
Babuj
Problem polega na tym ze gdzieś na naszym forum widziałem właśnie takie stwierdzenie - łupie przy skręcie w prawo - lewy przegub, w lewo - prawy. Teraz nie mogę tego odnaleźć - szukaj działa jak chce.
Dlatego proszę o pomoc bardziej zorientowanych - to który przegub z zewnętrznych wymieniać?
pzdr
Babuj
to nie zawsze tak będzie
Mi w audi stukało w czasie skręcania w lewo jak i w prawo... a okazało się ze to prawy przegub 

Niva 1,7 94r - LPG - była ;((
Niva bez rdzy, to nie oryginalna niva.
Kierowca kat: A, B, B+E, C.
Niva bez rdzy, to nie oryginalna niva.
Kierowca kat: A, B, B+E, C.
Nivce stwierdziłem, że prawy do wymiany bo lewego nie było słychać - wymienłem. Gdy prawy był nowy lewy się odrezwała wymieniamy parami

U mnie przy skręcie w lewo łupał lewy. W prawo było cicho.
Pary nie wymieniłem, bo prawa strona wyglądała na nie tak dawno wymienianą.
Pary nie wymieniłem, bo prawa strona wyglądała na nie tak dawno wymienianą.
nikt nie mówi ,że trzeba parami ...
tylko po co robić to samo za tydzień tylko że z drugiej strony
tylko po co robić to samo za tydzień tylko że z drugiej strony

Hola hola, ja zrobiłem 3tys. i jak narazie oznak słabości drugiego nie widzę. Z drugiej strony to np. serwis Forda wcale nie zaleca wymiany obu przegubów po zużyciu jednego (info od zaprzyjaźnionego mechanika, który również nie widzi sensu). No chyba, że drugi jest słaby...
Kurde, o czym ja pisze - w ładach wszystko jest inaczej

Kurde, o czym ja pisze - w ładach wszystko jest inaczej

Hejka!
Ja kupiłem przegub z 2-letnią gwarancją. Hi, a nie upalam autka zbyt. Ciekawe ile w rzeczywistości wytrzyma. A i skądinąd słyszałem opinie ze wymieniamy tylko przegub który się sypie.
Zobaczymy
pzdr
Babuj
Ja kupiłem przegub z 2-letnią gwarancją. Hi, a nie upalam autka zbyt. Ciekawe ile w rzeczywistości wytrzyma. A i skądinąd słyszałem opinie ze wymieniamy tylko przegub który się sypie.
Zobaczymy
pzdr
Babuj