Syczenie
Moderator: Albert_N
Syczenie
Dzisiaj rano po odpaleniu zapaliła mi się kontrolka CE. Szybki odczyt błędów wykazał błędy 33 i 44. Dodatkowo na luzie zaczął falować na niskich obrotach a pod maską słychać syczenie. Podejrzewam że któryś wąż się wziął i rozszczelnił tylko zagadką jest który. (Na szybko sprawdziłem że żaden koniec nie wisi luźno). Jak najłatwiej zlokalizować syczącego węża ewentualnie które sprawdzać w pierwszej kolejności ?
Niva 1.7i '96
Re: Syczenie
O sprawdzaniu na słuch czy ręką myślałem i je zastosuje. Myślałem że może są jakieś miejsca od których najlepiej zacząć bo jest większe prawdopodobieństwo rozszczelnienia.
Niva 1.7i '96
Hi!
A nie masz ty przez przypadek gazu? U mnie tak właśnie podejrzanie syczało - okazuje się że to odgłos wpadania gazu do mieszalnika.
pzdr
Babuj
A nie masz ty przez przypadek gazu? U mnie tak właśnie podejrzanie syczało - okazuje się że to odgłos wpadania gazu do mieszalnika.
pzdr
Babuj
Ni-va 1,7i zagazowana - fajowa całkiem
- Marek D.
-
no ja Cię proszęttr pisze:Mam gaz ale to raczej nie od tego bo syczy też na benzynie.

a jest różnica w syczeniu jak naciskasz i puszczasz hamulec ?
Niva 1,7 94r - LPG - była ;((
Niva bez rdzy, to nie oryginalna niva.
Kierowca kat: A, B, B+E, C.
Niva bez rdzy, to nie oryginalna niva.
Kierowca kat: A, B, B+E, C.
Problem rozwiązany. Okazało się że spadł wężyk od jakiegoś bliżej nie sprecyzowanego ustrojstwa od wtrysku (jakiś czujnik) który jest pomiędzy akumulatorem a skrzynką od wlotu powietrza. Po założeniu tego wężyka wszystko wróciło do normy.
Niva 1.7i '96
- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Spadł przewód z MAP Sensora ( miernik ciśnienia w układzie dolotowym )ttr pisze:Problem rozwiązany. Okazało się że spadł wężyk od jakiegoś bliżej nie sprecyzowanego ustrojstwa od wtrysku (jakiś czujnik) który jest pomiędzy akumulatorem a skrzynką od wlotu powietrza. Po założeniu tego wężyka wszystko wróciło do normy.