Czy jest zamiennik?
Moderator: Albert_N
Czy jest zamiennik?
Witam,
Koledzy padł mi silnik krokowy we Władzi 1.7i rocznik 2000.
Czy ktoś może wie o jakimś zamienniku z innej marki, bo oryginał sporo kosztuje...
Słyszałem, że od Poldka GLi z jednopunktowym wtryskiem pasuje...ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Dzięki z góry.
Koledzy padł mi silnik krokowy we Władzi 1.7i rocznik 2000.
Czy ktoś może wie o jakimś zamienniku z innej marki, bo oryginał sporo kosztuje...
Słyszałem, że od Poldka GLi z jednopunktowym wtryskiem pasuje...ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Dzięki z góry.
Re: Czy jest zamiennik?
w poldku monopunkt Abimex, generalnie szukaj w oplach na mono bo to konstrukcja GM-a
Hans Pries - HP 206168 - ok 40-45 zł ten powinien podejść
Hans Pries - HP 206168 - ok 40-45 zł ten powinien podejść
Внедорожник я купил
Вот и всё, что нужно мне: полный привод, полный бак, Мои руки на руле.
A czy Ty kolego robiłeś taką podmiankę?
Nie, ponieważ mam jeszcze gaźnik, a jestem w trakcie motania wtrysku boscha. Mono Abimex w polonezie i mono w ładzie to jest konstrukcja GM czyli z astry lub vectry 1.6 na monopunkcie podejdzie skoro występuje w poldolocie. Podałem ci numer producenta więc weź stary do ręki idź do sklepu i sprawdzisz organoleptycznie czy jest taki sam 

Внедорожник я купил
dlaczego zmieniasz gaźnik na wtrysk? podobno z gaźnikiem jest łatwiejsza naprawa, mniej pali i lepiej współpracuje z gazem. tak mi radził kiedyś jakiś poloneziarz.anubisms pisze:Nie, ponieważ mam jeszcze gaźnik, a jestem w trakcie motania wtrysku boscha. Mono Abimex w polonezie i mono w ładzie to jest konstrukcja GM czyli z astry lub vectry 1.6 na monopunkcie podejdzie skoro występuje w poldolocie. Podałem ci numer producenta więc weź stary do ręki idź do sklepu i sprawdzisz organoleptycznie czy jest taki sam
Z czystej i nieodpartej chęci motaniawojo02 pisze:dlaczego zmieniasz gaźnik na wtrysk? podobno z gaźnikiem jest łatwiejsza naprawa, mniej pali i lepiej współpracuje z gazem. tak mi radził kiedyś jakiś poloneziarz.

Внедорожник я купил
To, że mniej pali to pierwsze nieprawdawojo02 pisze: dlaczego zmieniasz gaźnik na wtrysk? podobno z gaźnikiem jest łatwiejsza naprawa, mniej pali i lepiej współpracuje z gazem. tak mi radził kiedyś jakiś poloneziarz.

Serdeczne dzięki kolego!!!
Przeszczep od poldolota na abimexie udał się, pacjent uspokoił się na obrotach;)
Dzięki twojej radzie zaoszczędziłem prawie 100 na nowym silniczku:)
Przeszczep od poldolota na abimexie udał się, pacjent uspokoił się na obrotach;)
Dzięki twojej radzie zaoszczędziłem prawie 100 na nowym silniczku:)