Zamiana silnika benzyna na diesel
Moderator: Albert_N
Zamiana silnika benzyna na diesel
Witam , mam pytanko.
Posiadam silnik diesel od citroena C 15, a padł mi silnik w nivie. Czy będzie on pasował.
Bardzo bym prosił kogoś kto przerabiał lub ma wiedzę na ten temat aby napisał co będzie trzeba przerabiać i czy nie lepiej naprawić stary silnik.
Z góry dzięki.
Posiadam silnik diesel od citroena C 15, a padł mi silnik w nivie. Czy będzie on pasował.
Bardzo bym prosił kogoś kto przerabiał lub ma wiedzę na ten temat aby napisał co będzie trzeba przerabiać i czy nie lepiej naprawić stary silnik.
Z góry dzięki.
Re: Zamiana silnika benzyna na diesel
zmiana silnika na diesla niesie za sobą kupę przeróbek modyfikacji i rzeźby , wszystkie szczegóły są na forum wystarczy poszukać
niva '85 1,8(vw,) lpg, wspomaganie el. , lift byl i sie zmyl, 215r15
Tak wiem że ale nie mogę nic znaleźć.
to proszę: http://forum4x4.pl/viewtopic.php?f=13&t=74191
przed chwilą przeczytałem cały
Nie jest wszystko podane ale na większosc pytań dostaniesz odpowiedz. Jak czegoś nie znajdziesz to wtedy pytaj
Pozdrawiam DSP
przed chwilą przeczytałem cały

Nie jest wszystko podane ale na większosc pytań dostaniesz odpowiedz. Jak czegoś nie znajdziesz to wtedy pytaj
Pozdrawiam DSP
RIP - Łada Niva - symfonia zaworów z nutką rozrządu
Live - Kia Asia Rocsta - skośnooki Jeep
Live - Kia Asia Rocsta - skośnooki Jeep
tematów o montażu diesla jest na forum dużo. Ale najlepszy jest ten temat co podał DSP 

Niva 1,7 94r - LPG - była ;((
Niva bez rdzy, to nie oryginalna niva.
Kierowca kat: A, B, B+E, C.
Niva bez rdzy, to nie oryginalna niva.
Kierowca kat: A, B, B+E, C.
A nie sprzedajesz skorupy
??????