Witam wszystkich,chcialem zapytac jakie jest sprzeglo w Nivce 1,7 mpi z 2005 roku.
Czy pasuje standardowe 200mm z 1,7 i ? Pozdrawiam.
Sprzeglo do 1,7 mpi
Moderator: Albert_N
Re: Sprzeglo do 1,7 mpi
pasuje dopiero w "emce" bylo 215mm
niva '85 1,8(vw,) lpg, wspomaganie el. , lift byl i sie zmyl, 215r15
Sprzęgło w Nivie 1.6 i 1.7 jest takie same (do 2005 roku,nie wiem jak póżniej) i dobrze sie sprawuje firmy MS Germany.Moja rada jest taka-dobrze oznacz położenie reduktora przed jego wyjęciem,bo potem dżwignia od biegów może po kolanach stukać.
Dzieki bardzo za szybka odpowiedz,a czy moglibyscie powiedziec co to jest ta "emka", no
i dlaczego ma sprzeglo 215mm ? Ja mam nivke ktora kupilem na Wyspach,w Szkocji,
kierownica normalnie z lewej, w dowodzie ma wpisane model samochodu 21214-20 , a silnik
model 21214-10 , wielopunktowy wtrysk,jeszcze nie rozkrecalem jej bo nie mam na razie czasu,
ale chcialbym kupic sprzeglo i zrobic to za jednym razem,a nie ktorzy twierdza ze sprzeglo
jest inne niz w jednopunktowym. A no i jak najlepiej waszym zdaniem zaznaczyc ustawienie
reduktora przed wyjeciem go ? Czolem.
i dlaczego ma sprzeglo 215mm ? Ja mam nivke ktora kupilem na Wyspach,w Szkocji,
kierownica normalnie z lewej, w dowodzie ma wpisane model samochodu 21214-20 , a silnik
model 21214-10 , wielopunktowy wtrysk,jeszcze nie rozkrecalem jej bo nie mam na razie czasu,
ale chcialbym kupic sprzeglo i zrobic to za jednym razem,a nie ktorzy twierdza ze sprzeglo
jest inne niz w jednopunktowym. A no i jak najlepiej waszym zdaniem zaznaczyc ustawienie
reduktora przed wyjeciem go ? Czolem.

wpisuja w google numer co podales 21214-20 wskazuje ze Ty tez masz Mke poznac mozna po kierunkowskazach i zapewne w dowodzie masz wpisane "lada 4x4" zamiast "lada niva" lub "vaz 2121 niva"
niva '85 1,8(vw,) lpg, wspomaganie el. , lift byl i sie zmyl, 215r15
Dzieki za info,w dowodzie jest napisane Lada Niva, ale to nic,okaze sie jak wyjme sprzeglo