Wyjący tylny most
Moderator: Albert_N
Wyjący tylny most
Proszę o pomoc. otóz wymieniłem w tylnym moście wałek atakujący z kołem talerzowym wraz z łozyskami. Most okropnie huczy. Mechanicy rozkładają rece. Czy jest tam może jakiś knif? Czy coś jest robione nie tak?
Re: Wyjący tylny most
Wymiana wymianą a regulację po tym wszystkim robili?
Jak rozkładają ręce,to ich odpuść, musisz jechać do zakładu,gdzie robią takie rzeczy.
Można próbować chałupniczo,ale potrzebne doświadczenie.
Jak rozkładają ręce,to ich odpuść, musisz jechać do zakładu,gdzie robią takie rzeczy.
Można próbować chałupniczo,ale potrzebne doświadczenie.
Pewnie założyli starą tuleją rozprężną nr katalogowy 2101-2402029-01. http://jacars.pl/tulejka-mostu-rozprezn ... -6021.html
Jedź na regulację i to w miarę szybko bo szkoda wymienionych klamotów i faktycznie jak napisał dandan odpuść sobie obecnych mechaników skoro nie wiedzą, że trzeba wyregulować położenie wałka względem talerza.
Jedź na regulację i to w miarę szybko bo szkoda wymienionych klamotów i faktycznie jak napisał dandan odpuść sobie obecnych mechaników skoro nie wiedzą, że trzeba wyregulować położenie wałka względem talerza.
Niva `88 1.6 zagazowana
-
-
Może to i głupia podpowiedz ale oliwa zalana ?
W pełni zgadzam sie z Dandanem.To jest skomplikowana regulacja i trzeba do niej mieć doświadczenie i przyrządy.Zbynus nie lepiej było Tobie kupić cały wkład mostu (główke) i nie musiałbyś nic regulować?Oczywiście wkład o takim samym przełożeniu,a w warsztacie zapłaciłbyś tylko za jego wymiane.
W książce jest dokładnie opisane jak ustawić atak, względem talerza. Nowe łożyska to nie wszystko, zbyt mocno dosunięty atak może powodować podobne akcję.
Nowa tuleja to powinna iść za każdym razem z nowymi łożyskami w parze.
Niva 1.9D Ironman 2" Kumho KL-71 29''
Jeep XJ 4.0 HO Rancho 4,5'' 5000HD Duratrack 31''
Jeep XJ 4.0 HO Rancho 4,5'' 5000HD Duratrack 31''
-
-
Święte słowa kolego.Wojt@s pisze:W książce jest dokładnie opisane jak ustawić atak, względem talerza. Nowe łożyska to nie wszystko, zbyt mocno dosunięty atak może powodować podobne akcję.
U znajomego była identyczna walka.
Na początku za mocno skręcili a później tulejka nowa i odpowiedni docisk zniwelował wycie.
kiedyś za młodych lat jak miałem fso 125 p to przed sprzedażą co by most nie wył wyspaliśmy z kuplem ze trzy kilo trocin jak się wymieszały z olejem most chodził jak nówex . 

- escorciarz
- Kontaktowanie:
Ja bym się z tym nie afiszował na forum, możesz mieć później problem ze sprzedażą Nivy. Kto wie, czego do niej dosypałeśłajdaczka pisze:kiedyś za młodych lat jak miałem fso 125 p to przed sprzedażą co by most nie wył wyspaliśmy z kuplem ze trzy kilo trocin jak się wymieszały z olejem most chodził jak nówex .