Czy to ma sens?

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

wiarus8
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Czy to ma sens?

Post autor: wiarus8 » sob gru 08, 2012 11:11 pm

Czytałem, szukałem, oglądałem ale nie znalazłem czego chciałem.
A chciałbym się dowiedzieć co należałoby zrobić (i czy warto) aby stworzyć coś takiego:
Obrazek
Ogólnie sprzęt ma być do zabawy więc będzie wybebeszony ze środka oczywiście podniosę zawieszenie i powycinam nadkola. Ale czy te koła nie są za duże?

godlesniva
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Czy to ma sens?

Post autor: godlesniva » ndz gru 09, 2012 10:24 am

om wieksze koła upchniesz tym lepiej..... mi się marzy upchnięcie 31 ale chyba nie damy rady... koszta opon to jedno ale przeróbki wycinanie dystanse itd.... nie wszystko na raz może kiedyś ale na 100% nie teraz.... u nas są opony 205 16 i tył przy wykrzyżach ociera o budę. tragedi nie ma ale trochę to denerwuje. Generalnie co chodzi o właściwosci terenowe poprawa zauważalna po zaspawaniu dyfra z tyłu na sztywno diametralna zmiana właściwości terenowych..... zwrotnośc zmalała bardzo mocno ale właściwości terenowe do tego stopnia się polepszyly że rekompensują to z nawiązką...

P.S.

żeby zrobić taką nivę jak na foto na 100% potrzebujesz trochę żadkiego błota :D

na pytanie czy warto każdy powinien sobie odpowiadać sam. jeżeli samochód nie jexdzi na codzień i nie śmiga po asfalcie to zaspawaj dyfer i będzie diametralna poprawa na błotach jeżeli nie zamierzasz blokować dyfra w żaden sposób to nie ma to raczej sensu bo w terenie mimo większego koła i podniesionego zawieszenia niva radzi sobie..... źle.... na górkach itp jest ok krótki rozstaw do tego podniesiona żadko się wiesza ale wykrzyże czy błota i niva przestaje istnieć.....

2Kółka

Post autor: 2Kółka » ndz gru 09, 2012 1:51 pm

Co to jest, niedzielna szkółka driftu?

Jeżu kolczasty :o :)9

kamiloskop

Post autor: kamiloskop » ndz gru 09, 2012 3:12 pm

zdjęcie niewiasty i tyle zamieszania :)

dandan

Post autor: dandan » pn gru 10, 2012 11:10 pm

Pan Jan z Pcimia idąc na polowanie omyłkowo zabrał ze sobą papierosy syna. Do południa upolował niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”