Czy warto inwestować ?wasza opinia.
Moderator: Albert_N
Czy warto inwestować ?wasza opinia.
Witam, mam mozliwosc w rozliczeniu wziąść Nive 2000 rok, zielona wczesniej jezdzila w leśnictwie, minusy : brak bad tech , brak oc, słaby akumulator, zerwany gwint w głowicy, uszkodzony zamek od maski, plusy w miare zdrowa, 4 x rosyjskie mt 16, gaz, siedzenia od jakiegos opla, reszta ogólnie sprawna, cena w rozliczeniu 2 tys zł, czy warto? jakie wasze opinie? niestety nie mam zdjec ... postaram se cos zrobic jak bede .
był patrol - był kojot ... teraz juz tylko emerytura...
Re: Czy warto inwestować ?wasza opinia.
Pytanie brzmi - czy "masz możliwość" czy też zwyczajnie nie ma innych szans na wydarcie tych dwóch koła...? 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Zerwany gwint raczej da się naprawić wkręcając jakąś "sprężynkę". Jak reszta faktycznie sprawna i ogarniesz to sam, to pewnie nie stracisz. Może z 5 koła warta taka sprawna niwa.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Nie wiem jak niva ale pare wschodnich silników dnieprów i innych urali przerabiałem.MACIEK27 pisze: zerwany gwint w głowicy
Aluminium kruche i rwące, dla mnie tylko wymiana, żadnych prób poprawy gwintu.
... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
mam słabą mozliwosc odzyskania tych 2 koła, lata to bedzie trwac, a inwestować w cos co bede zaraz sprzedawał nie chce, moze sprzedaz na czesci ? da sie odzyskac 2 tys ?
No to nad czym się zastanawiać? Na złomie warta ze 600zł pewnie, dobre i to 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
w kwestii semantycznej - to nie będzie inwestycja a konsumpcja. Jeśli potrzebujesz nivy, chcesz się nią bawić. Bierz. Jak nie - to nie ma sensu bo dołożysz kilka razy tyle, nie odzyskasz nic
jedyny ekonomiczny wariant - weź i sprzedaj nie dotykając palcem za kwotę najbliższą tym 2 klockom jaką ktoś zaoferuje
jedyny ekonomiczny wariant - weź i sprzedaj nie dotykając palcem za kwotę najbliższą tym 2 klockom jaką ktoś zaoferuje
ta chyba wziasc i spróbować sprzedać, ... z jak najmniejsza stratą...
Bez papierów 2000?MACIEK27 pisze:mam słabą mozliwosc odzyskania tych 2 koła, lata to bedzie trwac, a inwestować w cos co bede zaraz sprzedawał nie chce, moze sprzedaz na czesci ? da sie odzyskac 2 tys ?
Jak puścisz na części a resztę zezłomujesz, to wyjdziesz grubo ponad 2 koła.
Z papierami, sąsiad jest chetny na papiery, a nie na samochód.
To niech Ci da te 2 kola za papiery i dołozy jeszcze 2 za zbiór cześci 

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
- Marek D.
-
bierz - okupię od Ciebie za 4 koła jak stoi i mój transport

- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
skrzynia 600 zł
motor kolejne 600 zł
gaz 300 zł
koła 100 od koła
drzwi , klapa , po 100-300 zł sztuka
mosty ..
wały
reduktor..
reszta gratów ...
na części wyjdzie dużo lepiej niż w całości.
motor kolejne 600 zł
gaz 300 zł
koła 100 od koła
drzwi , klapa , po 100-300 zł sztuka
mosty ..
wały
reduktor..
reszta gratów ...
na części wyjdzie dużo lepiej niż w całości.
Decyzja podjęta , biore nive w przyszłym tygodniu, i zostaje... rozbiórka aby kase odzyskać , koła są vli5 175/80/16 c
Napisał 2Kółka2Kółka pisze: ...Jak puścisz na części a resztę zezłomujesz, to wyjdziesz grubo ponad 2 koła.

Poza zerwanym gwintem w głowicy jak wygląda sprawa z silnikiem, wiesz coś? Może bym się połasił na niego bo w mojej dziwce motorek się troszeczkę popsuł. A i dzięki kb-autostyle za naprowadzenie na temat
.

silnik ma 150 tys , uzywany przez lesnictwo przebieg orginalny, nie pali ani grama oleju, kumpel jezdził nia od sierpnia do teraz, ładnie chodził, dzisiaj odebrałem nive, i jestem miło zaskoczony...jest dosc zdrowa, jedynie co to akumulator troche słaby (nivka stała 3 tygodnie) serce m sie łamie co by ją rozkrecac, za reparaturke powiedzieli mi 150 zł w warsztacie z gwarancja 12 miesieczną. Mam zdjęcia dla chetnych.
Auto jeszcze całe, możliwe do sprzedania?
Możliwe zdjęcia?
Możliwe zdjęcia?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=2907661763 Zdjecia Nivy, szkoda mi jej na czesci ...
A Kolego, jak się blacha trzyma? Już na ogólnych zdjęciach widać, że progi zaczynają lecieć....
Akumulator jeszcze posiada?
Silnik na 3 cylindrach, ale pracuje?
Akumulator jeszcze posiada?

Próg z zewnatrz dostał rdzy, silnik na 3 cylindy zapala , aku mam zabrałem do podładowania (stał 3 tyg wczesniej i był słaby ), dzisiaj mu benzyny podtankuje i aku włoze, jest jescze mały burchel koło uszczelki szyby przód , dzisiaj zrobie zdjecie,
kużwa ależ to brzydkie....co sie będziesz babrał z częściami jak powyżej masz ofertę kupna za 4 klocki....tak w ogóle to zdumiony jestem ze jeszcze żyjesz chłopie....

wierze w UFO i zielone ludziki...
http://www.bandzior4x4.pl
http://www.bandzior4x4.pl
każdy gada ze chce , nie chce mi sie krecic i hienować , oddam za 2500 zł zeby dług odzyskać kto pierwszy to lepszy , żyje nawet dobrze sie mam 

bierz za 2500 zł czekam.Marek D. pisze:bierz - okupię od Ciebie za 4 koła jak stoi i mój transport![]()