Brak mocy na benzynie.
Moderator: Albert_N
Brak mocy na benzynie.
Witam.Po dłuższej nieobecności w kraju przyszedł czas odpalić Nivkę po dwumiesięcznym postoju.Przyznam szczerze że nie było większych problemów przy uruchomieniu silnika.Wszystko było by ok ale jest jeden problem,a mianowicie brak mocy i zrywności na benzynie.Wrzucam jedynkę puszczam sprzęgło dodaję gazu a łada niema siły ruszyć.To jest ciekawe że na gazie wszystko jest ok.Proszę o pomoc.Z góry dziękuję.Pozdrawiam
Re: Brak mocy na benzynie.
Może się z "nieużywania" dysze w gaźniku pozapychały jakimś gównolitem. Pomimo gazu wypada czasem przegonić autko na benzynie - tak dla zdrowotności. Jeżeli masz coś wtryskowego to nie wiem.
Niva `88 1.6 zagazowana
-
-
Kolego jaki to silnik na początek bo my nie Kaszpirowski 

Silniczek 1.6,Nivka z 1993 roku.
Pompę paliwa udało mi się sprawdzić działa bez zarzutu pompuje paliwko tak jak być powinno.Gaznik to już wyższa szkoła jazdy.
Pompę paliwa udało mi się sprawdzić działa bez zarzutu pompuje paliwko tak jak być powinno.Gaznik to już wyższa szkoła jazdy.
Jak dużo jeździłeś na gazie, to sprawdź, czy się pływak nie przetarł
A i filtr wymienić nie zaszkodzi.

A i filtr wymienić nie zaszkodzi.
Wątek niby do zamknięcia,bo sprzedałeś nivkę,ale ciekawe,czy nie zawita tu za chwilę nowy właściciel. 

Tak można powiedzieć że wątek zamknięty,ale przyznam szczerze lepiej gdybym to ja usunął ten problem na tym Nivka straciła na wartości.
Spoko,gość już jeździ,ociepliło się a to były po prostu korki lodowe w przewodach paliwowych.