która dźwignia od czego?
Moderator: Albert_N
- Aviator666
- jestem tu nowy...
która dźwignia od czego?
Pewnie temat już był ale nie mogę znaleść. Prosze powiedzcie mi która dźwignia w której pozycji załącza reduktor,a która i w która stronę blokadę 

-
- jestem tu nowy...
Re: która dźwignia od czego?
Witaj
Reduktor załączany jest dźwignią średnią czyli tą najdalszą od przedniej szyby. Ma trzy pozycje. Do siebie biegi szosowe, środkowa pozycja luz no i od siebie redukcja w teren. Natomiast blokada międzyosiowa załączana jest dźwignią najmniejszą czyli tą na środku pomiędzy reduktorem a dźwignią biegów. Pozycja od siebie blokada wyłączona, do siebie blokada załączona. pozdrawiam
Reduktor załączany jest dźwignią średnią czyli tą najdalszą od przedniej szyby. Ma trzy pozycje. Do siebie biegi szosowe, środkowa pozycja luz no i od siebie redukcja w teren. Natomiast blokada międzyosiowa załączana jest dźwignią najmniejszą czyli tą na środku pomiędzy reduktorem a dźwignią biegów. Pozycja od siebie blokada wyłączona, do siebie blokada załączona. pozdrawiam

Jeep Wrangler YJ 2.5, Łada Niva 1.6
- Aviator666
- jestem tu nowy...
Re: która dźwignia od czego?
Dziękuje za pomoc