Trasa Krzyczki-Magnuszew 30.12.2011
Moderator: Misiek Bielsko
Trasa Krzyczki-Magnuszew 30.12.2011
W piątek 30 grudnia 2011 wybieram się na turystyczną traskę rajdu nieustającego w pobliżu Warszawy: Krzyczki-Magnuszew. Trasa ma ok 110km i wg opisu jest dość prosta. Raźniej byłoby jednak pojechać w co najmniej 2 auta (ja mam jedno
), bo przy obecnej pogodzie mogą się zdarzyć jakieś trudniejsze fragmenty. Zapraszam więc jeśli ktoś chętny na lekki off-road na koniec roku. Startujemy ok 10tej z Warszawy.

Re: Trasa Krzyczki-Magnuszew 30.12.2011
Przekazuję wyrazy współczucia. Ta trasa to kilkadziesiąt kilometrów wysypiska śmieci 

Uuu, poważnie? No to może zaliczę w takim razie okolice Tłuszcza. Ale też nie wydawały się ciekawe. Nikt chętny się nie zgłosił więc rano sam zdecyduję w którym kierunku lecieć. Popatrzę jeszcze na mapki. Bo może jeśli nie na samej trasie, to gdzieś w okolicy będzie coś co warto zobaczyć.
Chętnie bym się wybrał, ale praca;/ może w nowym roku jakiś weekend?
Okolice Tłuszcza też nie lepsze, nie rozumiem dlaczego te dwie trasy na mazowszu tak się negatywnie wyróżniają ze wszystkich tras rajdu nieustającego. Chyba warto poświęcić 1,5 godziny na dojazd i przejechać jakąś trasę na kielecczyźnie jest sucho więc może być łatwo.
Na kielecczyznę to warto na 4 dni pojechać i wszystkie te traski oblecieć. Taki też miałem plan, ale nie udało mi się w tym roku ekipy zebrać gotowej na 4ro dniowy wypad. A dziś to trochę późno bo ruszam dopiero za godzinę. No nic, pozostaje jeszcze trasa AŚ wokół Warki - offroadowo też prościutka, ale przynajmniej jest co zwiedzać. Zobaczymy co powiedzą na to moi pasażerowie - zdecydujemy jak już ruszymy. Dzięki za podpowiedź!
Dla zaliczających trasę na wsch. od W-wy polecam odcinek specjalny:
start: na skrzyżowniu (GPS) N 52 19 24.5, E 21 30 48.8
trasa: prosto (!) w kierunku na N 52 21 19.6, E 21 29 10.1
Legalna, dość trudna. Dla dbających o lakier nieprzejezdna.
start: na skrzyżowniu (GPS) N 52 19 24.5, E 21 30 48.8
trasa: prosto (!) w kierunku na N 52 21 19.6, E 21 29 10.1
Legalna, dość trudna. Dla dbających o lakier nieprzejezdna.
Sławekk, Y60
Niestety prawie całe Mazowieckie to wysypisko śmieci w skali zupełnie nie porównywalnej z innymi częściami Polski.szwendała pisze:Przekazuję wyrazy współczucia. Ta trasa to kilkadziesiąt kilometrów wysypiska śmieci
Vesa
ex 2x Y60, teraz GU4 3.0 - turystyk.
ex 2x Y60, teraz GU4 3.0 - turystyk.
I co gorsza nie dotyczy to tylko lasów, dróg i terenów nadrzecznych ale także instytucji rządowych i samorządowych
Hej,irpac pisze:Na kielecczyznę to warto na 4 dni pojechać i wszystkie te traski oblecieć. Taki też miałem plan, ale nie udało mi się w tym roku ekipy zebrać gotowej na 4ro dniowy wypad.
jeśli wiosną chętnie wybrałbym się na taki wyjazd.
XL7 2.7 v6 2003