mobilne szlaki zachodniopomorskiego

Imprezy czysto turystyczne

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Re: mobilne szlaki zachodniopomorskiego

Post autor: czesław&jarząbek » sob sty 24, 2015 4:43 pm

ile to jest sumarycznie niespiesznego jechania, trzy dni?
baza noclegowa jakaś logiczna jest?
#noichuj

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » sob sty 24, 2015 6:37 pm

czesław&jarząbek pisze:ile to jest sumarycznie niespiesznego jechania, trzy dni?
baza noclegowa jakaś logiczna jest?
w zależności od pory roku (pomijam czas obecność na torach-poligonach bo na Goleniowskim to można dwa dni się bawić z biwakowaniem i do tych samych dziur po 10 razy nie wjeżdżać) od dwóch do czterech. Nocleg, a co se kto lubi, jak w krzaczorach to kilka miejsc znajdzie, jak po ośrodkach wszelkiej maści to nie w samym przebiegu (choć w Ińsku np. owszem tak) ale nie opodal też (biwaki, campy, ośrodki hotelowe, pensjonaty)
do sezonu "co by nie było" (piszę o środkach) to dociągnę (a choćby własnym sumptem ;) ) szlak OR w kierunku do Szczecina i w drugą do Bornego.
Jak będą środki a ludziska dupsko z przed klawiatur ruszą to powinno udać się w tym sezonie tak jak z karawanigowymi. Tam jest koło 3 tysi kaemów a przez "pajęczyne" można się wariantować na kilka - kilkanaście dni zabawy

Właśnie rozglądam się za kimś ogarniętym w te klocki kto by dobrze a tanio (he he he) zrobił stronę o szlakach ( taka z możliwością pobierania trakó`w).
Szlaki szlakami, ale info z możliwością szybkiej weryfikacji i nanoszenia zamian wydaje się być równie konieczne. Te wiszące na krajobrazie rzecznym (nawet chyba jeszcze nic nie powiesili) czy na stronie gminy będą miały dłuższą "ścieżkę" aktualizacyjną.
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz sty 25, 2015 1:24 am

może grzesia naszczuje na robienie tej strony. w sensie tego co nasze strony robił. pogadam z nim i dam ci namiar. dla idei może taniość zrobi...
#noichuj

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » ndz sty 25, 2015 1:32 am

czesław&jarząbek pisze:może grzesia naszczuje na robienie tej strony. w sensie tego co nasze strony robił. pogadam z nim i dam ci namiar. dla idei może taniość zrobi...
szczuj szczuj
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz sty 25, 2015 12:42 pm

on poznaniak, ty krakus...jak się uczepicie złotówki to drut aluminiowy wynajdziecie :)21
#noichuj

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » ndz sty 25, 2015 12:47 pm

drut to żadna sztuka
może nić się uda wysnuć :)21

EDYTA:
przydałby się taki ogólnopolski "stron", tu i ówdzie jakieś trasy są. Są propozycje ew tras, łatwiej było by to wszystko pchać i ciągnąć gdyby nitki zeszły się na jednej stronie.

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz sty 25, 2015 2:03 pm

jutro się tym zajmę jak nie będzie zbyt wielkiego pierdolnika w robocie.
#noichuj

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » ndz sty 25, 2015 8:59 pm

Domenę i zrobienie strony oferuję. Gratis.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz sty 25, 2015 9:29 pm

:)2
#noichuj

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » ndz sty 25, 2015 10:33 pm

GAZFAN pisze:Domenę i zrobienie strony oferuję. Gratis.
Miło, jak rozumie mówisz zapewne o takiej ogólnopolskiej na której będzie można zebrać to co już funkcjonuje z możliwością wieszania przez użytkowników własnych propozycji czy to traków, RB czy linkowania takich istniejących gdzieś w internecie (zakładam, że osobnik wieszający dawał by się zweryfikować - słowem podpisywał by się pod tym co wiesza z nazwiska*)
Fajnie było by, gdyby wokół strony skupiło się towarzystwo któremu zależy na takich szlakach w ich regionie.

Ja tak czy tak muszę zrobić u siebie "stronę" szlaków zachodniopomorskich (i tu szukam kogoś kto mi to ogarnie), to że będą wisiały na "pomorskim krajobrazie rzecznym" i na stronach "DSI" czy na proponowanej przez Ciebie stronie to dla mnie mało. Po pierwsze w takiej sytuacji aktualizacja będzie wymagała udziału osób trzecich a po drugie czasami w skutek takiej czy innej weryfikacji konieczne są szybkie informacje/aktualizacje.

Weryfikacja jest konieczna, ze względu na ew prawa autorskie lub odpowiedzialność prawną za naruszenie własności prywatnej czy tp jeśli ktoś "powiesi" "minę" mogą być z tego kłopoty. Stąd należało by wieszać wyłącznie podpisane "wieszającym" informacje, ale to już szczegóły.

EDYTA:
Czekających na odpowiedź "sorkuję", mieszkanie w lesie ma mnóstwo zalet, ale internet do nich nie należy (stąd moja potrzeba strony z której dało by się pobierać materiały bo mailem to ni hu hu stąd) i zwyczajnie brak mi czasu na wyjazd z lapem gdzieś gdzie zasięg będzie na tyle dobry by to na co czekacie posłać, a czasu tym mniej, ze właśnie ciuram po terenie by zrobić i oddać do 6 lutego trasę zamykającą pętle pomiędzy torami/poligonami O-R

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » pn sty 26, 2015 3:35 pm

I chcesz powiedzieć że to wszystko dostępne będzie dla wszystkich i za darmo :o .
Jeśli tak to chyba pozostałe serwisy sprzedające takie trasy zbankrutują :)2 , a ja ze szczęścia jebnę potrójne salto w tył.

Nawet przez łeb mi nie przeszło że coś takiego może powstać, marzyłem tylko o czymś takim a tu być może (mam nadzieję że tak) takie coś powstanie :)2 :)2 :)2 .

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » pn sty 26, 2015 4:09 pm

Marcingalloper pisze:I chcesz powiedzieć że to wszystko dostępne będzie dla wszystkich i za darmo :o .
Jeśli tak to chyba pozostałe serwisy sprzedające takie trasy zbankrutują :)2 , a ja ze szczęścia jebnę potrójne salto w tył.

Nawet przez łeb mi nie przeszło że coś takiego może powstać, marzyłem tylko o czymś takim a tu być może (mam nadzieję że tak) takie coś powstanie :)2 :)2 :)2 .
ma być, ale jak ktoś się będzie upierał, że chce płacić, to nie ma sprawy. Znajdą się tacy co wezmą i spożytkują w zbożnym celu :)21

Edyta:

a ktoś coś takiego sprzedaje?

Awatar użytkownika
grzes

Kontaktowanie:

Post autor: grzes » pn sty 26, 2015 4:54 pm

np PolskiOffroad, M.Reweda tez chyba jakies szlaki sprzedawal...

Awatar użytkownika
Abo

Kontaktowanie:

Post autor: Abo » pn sty 26, 2015 6:06 pm

Nie podpowiadajcie głupot! :)21
pozdrawiam
Abo

Ford Ranger 3.2
suka z lebiodką na simexach
RIB 540

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » wt sty 27, 2015 12:11 am

bert pisze: a ktoś coś takiego sprzedaje?
Nikt :wink: , i fajnie że nie będziesz i w tym "pionierem".

:)21

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » wt sty 27, 2015 5:20 pm

kolega k.fabisiak@mailplus.pl
podjął się rozesłania, dostał adresy "będących w potrzebie".
Materiał uwiózł z mojej wiochy na penie (XXI wiek, a posłańcy znów w cenie ;) )

Awatar użytkownika
Krzych_u
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Krzych_u » wt sty 27, 2015 6:42 pm

Wysłano do zainteresowanych.
Mam nadzieję że doszło, gdyby jednak coś nie zagrało proszę o info :)

Pozdrawiam

P.S.

Bert gdyby trzeba było posłańca, mogę ponownie podjechać po dalszą część jak już będzie gotowa :)

Awatar użytkownika
Mieciu1

Kontaktowanie:

Post autor: Mieciu1 » wt sty 27, 2015 6:47 pm

Doszło :)2 .Podziękował i przypomina się jak coś :) .
Zdjęcia , zdjęcia , zdjęcia

michal@bojano
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: michal@bojano » wt sty 27, 2015 8:16 pm

Do mnie też dotarło. Track załadowałem do navi i wygląda wyśmienicie. Waypointy też są jasne.

Czekam na drugą część szlaku :D

Jakby co to możecie możecie nagrać track np. przez wikiloc (przykład jednego z moich tracków http://pl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7943625). Będzie dostępny dla wszystkich i za darmo. Jeden warunek - trzeba go przejechać z uruchomioną aplikacją wikiloc na androidzie.

Dzięki i pozdrawiam
TD42

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » wt sty 27, 2015 8:20 pm

bert pisze:.....
pw.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » wt sty 27, 2015 8:27 pm

Ja tez dostalem, dzieki.

Tracka jeszcze nie wiem jak przerzucic na moje Navi, ale bedzie to dobre cwiczenie :)21
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » wt sty 27, 2015 8:44 pm

uwaga
tam macie skany RB
skan RB w całości jest dostępny do przejazdu, łączy Drawsko (Mielenko) z Goleniowem (Przypólsko)

macie tam też tracki
główny pokrywa się z RB i oczywiście tak jak i RB jest w całości dostępny, czyli trasa od Drawska do Przypulska nie wymaga żadnych zgód.

W trackach dostaliście jeszcze alternatywne przejazdy i tam są odcinki które są zaznaczone jako "wymagające zgody" które to wymagania na czas obecny oczekują na realizację.
Oznacza to, że na obecnym etapie formalnej zgody nie ma (jest w trakcie realizacji), lub ustalany jest status drogi. Tak czy inaczej są to drogi z których lokalni korzystają, niemniej w celu oficjalnego objęcia szlakiem musimy poczekać na równie oficjalne zakończenie podjętych działań/wyjaśnień/ustaleń. Jak tylko będzie to i RB się pojawi.
Tak czy tak cała trasa jest dostępna i przejezdna "od do".

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » wt sty 27, 2015 8:50 pm

Dobrze wiedziec, jakby co, bede palil glupa ze zabladzilem I dostane kare ja, a nie pol forum. :roll:
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

michal@bojano
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: michal@bojano » wt sty 27, 2015 9:24 pm

Misiek Cypr pisze:Ja tez dostalem, dzieki.

Tracka jeszcze nie wiem jak przerzucic na moje Navi, ale bedzie to dobre cwiczenie :)21
Ja do wczytania tracka i waypoint'ów użyłem softu Androzic na androida. Dostępny jest za darmo i dodatkowo czyta tracki Ozi Explorera. Polecam i wcale nie reklamuję :wink:
TD42

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » wt sty 27, 2015 9:30 pm

Misiek Cypr pisze:Dobrze wiedziec, jakby co, bede palil glupa ze zabladzilem I dostane kare ja, a nie pol forum. :roll:
główny szlak jest w całości dostępny (to co jest już na RB)
a co w trackach ma opis odcinkowy można "ominąć"
Te tracki są robocze
RB i track główny: jest czysty

pewnie do sezonu (kwiecień) będzie już po całości, czekam na kwit "żem pełnomocnika marszałkowa" (skróci drogę administracyjną). Decyzja jest. "tytuł" zatwierdzony jeno podlega teraz drodze administracyjnego przesuwu ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczne niekomercyjne”