mobilne szlaki zachodniopomorskiego
Moderator: Misiek Bielsko
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: mobilne szlaki zachodniopomorskiego
ile to jest sumarycznie niespiesznego jechania, trzy dni?
baza noclegowa jakaś logiczna jest?
#noichuj
w zależności od pory roku (pomijam czas obecność na torach-poligonach bo na Goleniowskim to można dwa dni się bawić z biwakowaniem i do tych samych dziur po 10 razy nie wjeżdżać) od dwóch do czterech. Nocleg, a co se kto lubi, jak w krzaczorach to kilka miejsc znajdzie, jak po ośrodkach wszelkiej maści to nie w samym przebiegu (choć w Ińsku np. owszem tak) ale nie opodal też (biwaki, campy, ośrodki hotelowe, pensjonaty)czesław&jarząbek pisze:ile to jest sumarycznie niespiesznego jechania, trzy dni?
do sezonu "co by nie było" (piszę o środkach) to dociągnę (a choćby własnym sumptem

Jak będą środki a ludziska dupsko z przed klawiatur ruszą to powinno udać się w tym sezonie tak jak z karawanigowymi. Tam jest koło 3 tysi kaemów a przez "pajęczyne" można się wariantować na kilka - kilkanaście dni zabawy
Właśnie rozglądam się za kimś ogarniętym w te klocki kto by dobrze a tanio (he he he) zrobił stronę o szlakach ( taka z możliwością pobierania trakó`w).
Szlaki szlakami, ale info z możliwością szybkiej weryfikacji i nanoszenia zamian wydaje się być równie konieczne. Te wiszące na krajobrazie rzecznym (nawet chyba jeszcze nic nie powiesili) czy na stronie gminy będą miały dłuższą "ścieżkę" aktualizacyjną.
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
może grzesia naszczuje na robienie tej strony. w sensie tego co nasze strony robił. pogadam z nim i dam ci namiar. dla idei może taniość zrobi...
#noichuj
szczuj szczujczesław&jarząbek pisze:może grzesia naszczuje na robienie tej strony. w sensie tego co nasze strony robił. pogadam z nim i dam ci namiar. dla idei może taniość zrobi...
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
on poznaniak, ty krakus...jak się uczepicie złotówki to drut aluminiowy wynajdziecie 

#noichuj
drut to żadna sztuka
może nić się uda wysnuć
EDYTA:
przydałby się taki ogólnopolski "stron", tu i ówdzie jakieś trasy są. Są propozycje ew tras, łatwiej było by to wszystko pchać i ciągnąć gdyby nitki zeszły się na jednej stronie.
może nić się uda wysnuć

EDYTA:
przydałby się taki ogólnopolski "stron", tu i ówdzie jakieś trasy są. Są propozycje ew tras, łatwiej było by to wszystko pchać i ciągnąć gdyby nitki zeszły się na jednej stronie.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
jutro się tym zajmę jak nie będzie zbyt wielkiego pierdolnika w robocie.
#noichuj
-
-
- Kontaktowanie:
Domenę i zrobienie strony oferuję. Gratis.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Miło, jak rozumie mówisz zapewne o takiej ogólnopolskiej na której będzie można zebrać to co już funkcjonuje z możliwością wieszania przez użytkowników własnych propozycji czy to traków, RB czy linkowania takich istniejących gdzieś w internecie (zakładam, że osobnik wieszający dawał by się zweryfikować - słowem podpisywał by się pod tym co wiesza z nazwiska*)GAZFAN pisze:Domenę i zrobienie strony oferuję. Gratis.
Fajnie było by, gdyby wokół strony skupiło się towarzystwo któremu zależy na takich szlakach w ich regionie.
Ja tak czy tak muszę zrobić u siebie "stronę" szlaków zachodniopomorskich (i tu szukam kogoś kto mi to ogarnie), to że będą wisiały na "pomorskim krajobrazie rzecznym" i na stronach "DSI" czy na proponowanej przez Ciebie stronie to dla mnie mało. Po pierwsze w takiej sytuacji aktualizacja będzie wymagała udziału osób trzecich a po drugie czasami w skutek takiej czy innej weryfikacji konieczne są szybkie informacje/aktualizacje.
Weryfikacja jest konieczna, ze względu na ew prawa autorskie lub odpowiedzialność prawną za naruszenie własności prywatnej czy tp jeśli ktoś "powiesi" "minę" mogą być z tego kłopoty. Stąd należało by wieszać wyłącznie podpisane "wieszającym" informacje, ale to już szczegóły.
EDYTA:
Czekających na odpowiedź "sorkuję", mieszkanie w lesie ma mnóstwo zalet, ale internet do nich nie należy (stąd moja potrzeba strony z której dało by się pobierać materiały bo mailem to ni hu hu stąd) i zwyczajnie brak mi czasu na wyjazd z lapem gdzieś gdzie zasięg będzie na tyle dobry by to na co czekacie posłać, a czasu tym mniej, ze właśnie ciuram po terenie by zrobić i oddać do 6 lutego trasę zamykającą pętle pomiędzy torami/poligonami O-R
-
-
I chcesz powiedzieć że to wszystko dostępne będzie dla wszystkich i za darmo
.
Jeśli tak to chyba pozostałe serwisy sprzedające takie trasy zbankrutują
, a ja ze szczęścia jebnę potrójne salto w tył.
Nawet przez łeb mi nie przeszło że coś takiego może powstać, marzyłem tylko o czymś takim a tu być może (mam nadzieję że tak) takie coś powstanie
.

Jeśli tak to chyba pozostałe serwisy sprzedające takie trasy zbankrutują

Nawet przez łeb mi nie przeszło że coś takiego może powstać, marzyłem tylko o czymś takim a tu być może (mam nadzieję że tak) takie coś powstanie

ma być, ale jak ktoś się będzie upierał, że chce płacić, to nie ma sprawy. Znajdą się tacy co wezmą i spożytkują w zbożnym celuMarcingalloper pisze:I chcesz powiedzieć że to wszystko dostępne będzie dla wszystkich i za darmo.
Jeśli tak to chyba pozostałe serwisy sprzedające takie trasy zbankrutują, a ja ze szczęścia jebnę potrójne salto w tył.
Nawet przez łeb mi nie przeszło że coś takiego może powstać, marzyłem tylko o czymś takim a tu być może (mam nadzieję że tak) takie coś powstanie![]()
![]()
.

Edyta:
a ktoś coś takiego sprzedaje?
np PolskiOffroad, M.Reweda tez chyba jakies szlaki sprzedawal...
Y61 GU4
http://airman.org.pl
http://airman.org.pl
Nie podpowiadajcie głupot! 

pozdrawiam
Abo
Ford Ranger 3.2
suka z lebiodką na simexach
RIB 540
Abo
Ford Ranger 3.2
suka z lebiodką na simexach
RIB 540
-
-
Niktbert pisze: a ktoś coś takiego sprzedaje?

kolega k.fabisiak@mailplus.pl
podjął się rozesłania, dostał adresy "będących w potrzebie".
Materiał uwiózł z mojej wiochy na penie (XXI wiek, a posłańcy znów w cenie
)
podjął się rozesłania, dostał adresy "będących w potrzebie".
Materiał uwiózł z mojej wiochy na penie (XXI wiek, a posłańcy znów w cenie

- Krzych_u
- jestem tu nowy...
Wysłano do zainteresowanych.
Mam nadzieję że doszło, gdyby jednak coś nie zagrało proszę o info
Pozdrawiam
P.S.
Bert gdyby trzeba było posłańca, mogę ponownie podjechać po dalszą część jak już będzie gotowa
Mam nadzieję że doszło, gdyby jednak coś nie zagrało proszę o info

Pozdrawiam
P.S.
Bert gdyby trzeba było posłańca, mogę ponownie podjechać po dalszą część jak już będzie gotowa

Doszło
.Podziękował i przypomina się jak coś
.

Zdjęcia , zdjęcia , zdjęcia
-
- jestem tu nowy...
Do mnie też dotarło. Track załadowałem do navi i wygląda wyśmienicie. Waypointy też są jasne.
Czekam na drugą część szlaku
Jakby co to możecie możecie nagrać track np. przez wikiloc (przykład jednego z moich tracków http://pl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7943625). Będzie dostępny dla wszystkich i za darmo. Jeden warunek - trzeba go przejechać z uruchomioną aplikacją wikiloc na androidzie.
Dzięki i pozdrawiam
Czekam na drugą część szlaku

Jakby co to możecie możecie nagrać track np. przez wikiloc (przykład jednego z moich tracków http://pl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7943625). Będzie dostępny dla wszystkich i za darmo. Jeden warunek - trzeba go przejechać z uruchomioną aplikacją wikiloc na androidzie.
Dzięki i pozdrawiam
TD42
- Misiek Cypr
-
Ja tez dostalem, dzieki.
Tracka jeszcze nie wiem jak przerzucic na moje Navi, ale bedzie to dobre cwiczenie
Tracka jeszcze nie wiem jak przerzucic na moje Navi, ale bedzie to dobre cwiczenie

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
uwaga
tam macie skany RB
skan RB w całości jest dostępny do przejazdu, łączy Drawsko (Mielenko) z Goleniowem (Przypólsko)
macie tam też tracki
główny pokrywa się z RB i oczywiście tak jak i RB jest w całości dostępny, czyli trasa od Drawska do Przypulska nie wymaga żadnych zgód.
W trackach dostaliście jeszcze alternatywne przejazdy i tam są odcinki które są zaznaczone jako "wymagające zgody" które to wymagania na czas obecny oczekują na realizację.
Oznacza to, że na obecnym etapie formalnej zgody nie ma (jest w trakcie realizacji), lub ustalany jest status drogi. Tak czy inaczej są to drogi z których lokalni korzystają, niemniej w celu oficjalnego objęcia szlakiem musimy poczekać na równie oficjalne zakończenie podjętych działań/wyjaśnień/ustaleń. Jak tylko będzie to i RB się pojawi.
Tak czy tak cała trasa jest dostępna i przejezdna "od do".
tam macie skany RB
skan RB w całości jest dostępny do przejazdu, łączy Drawsko (Mielenko) z Goleniowem (Przypólsko)
macie tam też tracki
główny pokrywa się z RB i oczywiście tak jak i RB jest w całości dostępny, czyli trasa od Drawska do Przypulska nie wymaga żadnych zgód.
W trackach dostaliście jeszcze alternatywne przejazdy i tam są odcinki które są zaznaczone jako "wymagające zgody" które to wymagania na czas obecny oczekują na realizację.
Oznacza to, że na obecnym etapie formalnej zgody nie ma (jest w trakcie realizacji), lub ustalany jest status drogi. Tak czy inaczej są to drogi z których lokalni korzystają, niemniej w celu oficjalnego objęcia szlakiem musimy poczekać na równie oficjalne zakończenie podjętych działań/wyjaśnień/ustaleń. Jak tylko będzie to i RB się pojawi.
Tak czy tak cała trasa jest dostępna i przejezdna "od do".
- Misiek Cypr
-
Dobrze wiedziec, jakby co, bede palil glupa ze zabladzilem I dostane kare ja, a nie pol forum. 

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
-
- jestem tu nowy...
Ja do wczytania tracka i waypoint'ów użyłem softu Androzic na androida. Dostępny jest za darmo i dodatkowo czyta tracki Ozi Explorera. Polecam i wcale nie reklamujęMisiek Cypr pisze:Ja tez dostalem, dzieki.

TD42
główny szlak jest w całości dostępny (to co jest już na RB)Misiek Cypr pisze:Dobrze wiedziec, jakby co, bede palil glupa ze zabladzilem I dostane kare ja, a nie pol forum.
a co w trackach ma opis odcinkowy można "ominąć"
Te tracki są robocze
RB i track główny: jest czysty
pewnie do sezonu (kwiecień) będzie już po całości, czekam na kwit "żem pełnomocnika marszałkowa" (skróci drogę administracyjną). Decyzja jest. "tytuł" zatwierdzony jeno podlega teraz drodze administracyjnego przesuwu