Kaszuby - roadbook z autoświta
Moderator: Misiek Bielsko
Kaszuby - roadbook z autoświta
Witajcie,
Kiedyś ktoś pisał, że przejechał trasę po Kaszubach, na podstawie roadbook'a z gazety, chyba , autoświat.
Szukam informacji, w jakim numerze się to ukazało. Może ktoś ma i nie korzysta? Chętnie bym kupił.
Pozdrawiam
Kiedyś ktoś pisał, że przejechał trasę po Kaszubach, na podstawie roadbook'a z gazety, chyba , autoświat.
Szukam informacji, w jakim numerze się to ukazało. Może ktoś ma i nie korzysta? Chętnie bym kupił.
Pozdrawiam
piwo
biała jak śnieg vitara - pa pa...
Czerwonoskóry xj 1988 - pa pa...
Toyota Hiace 4wd 2003
Toyota Hiace 4wd 2003
Re: Kaszuby - roadbook z autoświta
AŚ wydał dodatkową książeczkę z roadbookami. Wieczorem zeskanuje kaszuby i Ci dam znać.
W lokalizacji to ten ortograf jest zamierzony
?
W lokalizacji to ten ortograf jest zamierzony

Włóczykij po Roztoczu 

Przyjedź, a się przekonasz
dzięki z góry

dzięki z góry
piwo
Toyota Hiace 4wd 2003
Toyota Hiace 4wd 2003
info na pw... 

Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
Poszukaj tej książeczki po stacjach benzynowych. Są jeszcze gdzieniegdzie.
"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"
-
- jestem tu nowy...
Poszło na mail.
Jakbyś szukał kompana i chciał jechać na kilka aut to dawaj znać
bo traski nie dokończyłem 
Jakbyś szukał kompana i chciał jechać na kilka aut to dawaj znać

Pan stworzył ludzi, a Samuel Colt uczynił ich równymi
OK, dzięki, będę o Tobie pamiętał.
pozdrawiam
pozdrawiam
piwo
Toyota Hiace 4wd 2003
Toyota Hiace 4wd 2003
- Gampos
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Dostałem od dantiego, dzięki serdeczne!
Ja chcę trasę zrobić przy temperaturze dodatniej, żeby mi dziewczyna nie marudziła
, ale też chętnie się wybiorę większą ekipą
, więc dawajcie znać jak coś
.

Ja chcę trasę zrobić przy temperaturze dodatniej, żeby mi dziewczyna nie marudziła

Super Skoda Patrol

To może już zarzucimy jakiś termin i trase do zrobienia?? Trzeba powolutku się organizować....
My jedziemy z dzieciakami więc ciepłe jedzonko/grilla zrobimy gdzieś po drodze...

My jedziemy z dzieciakami więc ciepłe jedzonko/grilla zrobimy gdzieś po drodze...

Fotki
Fotki
Trasa jest bardzo fajna. Też miałbym ochotę przejechać ją jeszcze raz ale raczej po roztopach. Jedyny problem z roadbookiem to fakt, że w okolicach Wieżycy, przed Goręczynem (czyli tam gdzie jest taki ładny wiadukt z okładki) trasa prowadziła przez teren prywatny i gosciu ją zamknął szlabanem. Trzeba znaleźć objazd przez pole żeby wjechać na trasę z powrotem, ale jest on stromo w dół i na szerokość mojego auta (czyli bardzo wąski) z krzaczorami i ścianą ziemi 50cm po bokach i wymagający prześwitu - ja wyjechałem z gałęziami przyczepionymi do skrzyni a Pinin ma 23cm prześwitu. Dla mnie był to pierwszy taki przejazd w góle, zresztą auto mam bardziej SUVowe, ale pamiętam że 2 momenty na trasie były dla mnie "strachliwe". Właśnie ten z polem i mega stromy podjazd w lesie koło przesmyku między jeziorami. Ale te widoki....
Kawałek trasy umieściłem na:
http://www.youtube.com/watch?v=tweoRCZ51sA
Ta asfaltowa droga na końcu filmu nie występuje w roadbooku - film z wakacji 2010. Właśnie w tych dniach zaczęli ją robić i podpowiadam - należy ją przejechać w poprzek (w zjazd co go widać).
A tak apropos, czy ktoś wie czy droga do Kamienia z Rumii Szmelty (miejscami bardzo ciekawa) jest otwarta dla samochodów również na odcinku za Bieszkowicami i którędy na nią wjechać przecinając asfalt w Bieszkowicach?
Pozdrawiam!
Kawałek trasy umieściłem na:
http://www.youtube.com/watch?v=tweoRCZ51sA
Ta asfaltowa droga na końcu filmu nie występuje w roadbooku - film z wakacji 2010. Właśnie w tych dniach zaczęli ją robić i podpowiadam - należy ją przejechać w poprzek (w zjazd co go widać).
A tak apropos, czy ktoś wie czy droga do Kamienia z Rumii Szmelty (miejscami bardzo ciekawa) jest otwarta dla samochodów również na odcinku za Bieszkowicami i którędy na nią wjechać przecinając asfalt w Bieszkowicach?
Pozdrawiam!
Pajero Pinin - najdzielniejszy SUV
- Gampos
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Chętnie, może w marcu już?:)NUREK MAV pisze:To może już zarzucimy jakiś termin i trase do zrobienia?? Trzeba powolutku się organizować....![]()
My jedziemy z dzieciakami więc ciepłe jedzonko/grilla zrobimy gdzieś po drodze...![]()
![]()
Kolejny chętnymstrucz pisze:Trasa jest bardzo fajna. Też miałbym ochotę przejechać ją jeszcze raz ale raczej po roztopach. J

Myślę, że jeszcze paru się znajdzie, bo z tego, co policzyłem to już nas jest z pięciu

Super Skoda Patrol

Witaj,mstrucz pisze: A tak apropos, czy ktoś wie czy droga do Kamienia z Rumii Szmelty (miejscami bardzo ciekawa) jest otwarta dla samochodów również na odcinku za Bieszkowicami i którędy na nią wjechać przecinając asfalt w Bieszkowicach?
Póki co droga na odcinku Rumia - Kamień jest w całości publiczna. Jadąc od strony Rumi, gdy dojedziesz do parkingu "Piekiełko" przy drodze Koleczkowo - Wejherowo, przecinasz prosto asfalt i po drugiej stronie wjeżdżasz znowu na bruk. Pamiętaj, żeby za osadą Piekiełko trzymać się bruku, bo droga gruntowa odchodząca w prawo i wiodąca także do parkingu jest dostępna tylko dla mieszkańców. No i jest dużo lepsza niż bruk, więc po co tamtędy jechać?

Ten cały kawał błota powyżej Rumi przy zagórskiej strudze niedługo ma być rezerwatem. Drogę chce przejąc Nadleśnictwo, więc jeździć póki można!
pozdro
piwo
Toyota Hiace 4wd 2003
Toyota Hiace 4wd 2003
- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
Możecie podać mi nr strony roadbooka z tą trasą? Może zrobię ją jakoś tej wiosny, chociaż ode mnie daleko. Jeżeli jej część ma być zamknięta, to warto byłoby się wybrać.
"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"
Nie nie, droga Rumia - Kamień nie jest w żadnym przewodniku 4x4 (chociaż w zasadzie można byłby taka krótką napisać - Obłuże wzdłuż lotniska do Kosakowa - Dębogórze żwirownia (w bok od drogi nr 100 - awaryjnego pasa startowego) potem naftobazy i wyjazd w Rumi i dalej...)
Tam jest o tak:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... f65fe.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 56110.html
Tam jest o tak:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... f65fe.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 56110.html
http://www.youtube.com/watch?v=BJjjToTnIps
Fajnie u nas...
A co do ew. wyjazdu, to ja raczej kwiecień. Z dzieciakiem oczywiście - można wymyślić dla nich jakieś zadania np. po drodze bo czasami droga je nudzi, a tak - przygoda.
Na razie to muszę dorobić na wakacje, a jakoś nic mi się nie chce trafić
Fajnie u nas...
A co do ew. wyjazdu, to ja raczej kwiecień. Z dzieciakiem oczywiście - można wymyślić dla nich jakieś zadania np. po drodze bo czasami droga je nudzi, a tak - przygoda.

POszukaj w "ochronie" tam jest praca dla wszystkichmstrucz pisze:http://www.youtube.com/watch?v=BJjjToTnIps
Fajnie u nas...

Fotki
Fotki
-
- jestem tu nowy...
Witam!
piwo8, mail ode mnie nie chce dojść, przychodzi mi cały czas Mail Delivery System. Miałem tam dla Ciebie pdf z Kaszubami oraz plik do garmina z traską i współrzędne kolejnych kratek z roadbook'a.
Co do terminu to może jeszcze w tym miesiącu??
Jeśli chodzi o sam przebieg traski to warto ją zmodyfikować i zachaczyć o Kręgi Kamienne w Węsiorach (AŚ milczy o tym fakcie). Jak by każdy dodał swój pomysł, jakąś korekte to może nawet nowa traska powstanie
Generalnie szczegóły do ustalenia przed samym wyjazdem.

piwo8, mail ode mnie nie chce dojść, przychodzi mi cały czas Mail Delivery System. Miałem tam dla Ciebie pdf z Kaszubami oraz plik do garmina z traską i współrzędne kolejnych kratek z roadbook'a.
Co do terminu to może jeszcze w tym miesiącu??

Może jakaś ustawka na wolne popołudnie?? Jak byś miał ochotę to napisz roadbook'a po okolicach to by sie coś zorganizowało. Mogę też zapodać jakąś propozycję i wtedy można złożyć wszytko do kupy, zwołać chopaków z okolic i robimy krótki wypad...mstrucz pisze:Nie nie, droga Rumia - Kamień nie jest w żadnym przewodniku 4x4 (chociaż w zasadzie można byłby taka krótką napisać - Obłuże wzdłuż lotniska do Kosakowa - Dębogórze żwirownia (w bok od drogi nr 100 - awaryjnego pasa startowego) potem naftobazy i wyjazd w Rumi i dalej...)

Witajcie,
Skan trasy już dostałem, dzięki. Jeszcze nie przeglądałem, więc nie sugeruję żadnych modyfikacji trasy.
Proponuję wstępnie datę 19 lub 20 marca (będzie już wystarczająco ciepło?
), co Wy na to?
Węsiory, to fajny pomysł, zwłaszcza, że kiedyś jechałem stamtąd jakąś ogólnie dostępną drogą gruntową w stronę Kościerzyny. Muszę w chacie popatrzeć na mapę.
Jeśli chodzi o RB mojej okolicy, przyznam, że taki plan chodził mi już po głowie. Fakt byłoby troszkę kręcenia w kółko, ale na niedzielny spacer wycieczka jak znalazł. Jest kilka dróg publicznych, o których mało kto wie, a tereny oj bardzo urokliwe. Taki krótki wypad rozpoznawczy chętnie zrobiłbym wcześniej, może za tydzień? Odezwę się w tym wątku pod koniec tygodnia, to może się jakoś zgadamy.
pozdr
Skan trasy już dostałem, dzięki. Jeszcze nie przeglądałem, więc nie sugeruję żadnych modyfikacji trasy.
Proponuję wstępnie datę 19 lub 20 marca (będzie już wystarczająco ciepło?

Węsiory, to fajny pomysł, zwłaszcza, że kiedyś jechałem stamtąd jakąś ogólnie dostępną drogą gruntową w stronę Kościerzyny. Muszę w chacie popatrzeć na mapę.
Jeśli chodzi o RB mojej okolicy, przyznam, że taki plan chodził mi już po głowie. Fakt byłoby troszkę kręcenia w kółko, ale na niedzielny spacer wycieczka jak znalazł. Jest kilka dróg publicznych, o których mało kto wie, a tereny oj bardzo urokliwe. Taki krótki wypad rozpoznawczy chętnie zrobiłbym wcześniej, może za tydzień? Odezwę się w tym wątku pod koniec tygodnia, to może się jakoś zgadamy.
pozdr
piwo
Toyota Hiace 4wd 2003
Toyota Hiace 4wd 2003
-
- jestem tu nowy...
Nie wie jak innym ale wolałbym tydzień wcześniej albo tydzień po ponieważ 20 marca jest imprezka biegowa w kołobrzegupiwo8 pisze:Witajcie,
Proponuję wstępnie datę 19 lub 20 marca (będzie już wystarczająco ciepło?), co Wy na to?
pozdr

Zonk! Przyszły tydzień mi odpada - jadę do teściów
Z kolei taka data marcowego wyjazdu została przeze mnie zaproponowana z tego powodu, że tydzień prędzej mam zjazd, a tydzień później jedziemy w góry na dechę. Spoko - damy radę się ustawić innym razem...

Z kolei taka data marcowego wyjazdu została przeze mnie zaproponowana z tego powodu, że tydzień prędzej mam zjazd, a tydzień później jedziemy w góry na dechę. Spoko - damy radę się ustawić innym razem...
piwo
Toyota Hiace 4wd 2003
Toyota Hiace 4wd 2003
-
- jestem tu nowy...
Spox, wszystkim się nie dogodzi, może innym podpasi...no i temperatura będzie dodatniapiwo8 pisze:
Z kolei taka data marcowego wyjazdu została przeze mnie zaproponowana z tego powodu, że tydzień prędzej mam zjazd, a tydzień później jedziemy w góry na dechę.

Jeśli chodzi o wpadzik na sobotę to mam pewną koncepcję

Siemka kto ma wjazd na GD region ten wie o zakusach a ci którzy nie mają to niech czytają
Planujemy na weekend kulig oraz zabawy dla dzieciaków - kto ma niech zabiera kto nie niech pożycza od sąsiadów lub rodziny...
Co do szczegółów to jeszcze są w ustaleniach ale propozycjie też mile widziane.
Zarys to gdzies sie przejechać,zorganizować kulig 4x4 dla małych i "dużych" dzieci oraz ognisko i jakies atrakcjie -propozycjie zabaw też mile widziane - ... więcej info w wątku : http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=72&t=22606

Co do szczegółów to jeszcze są w ustaleniach ale propozycjie też mile widziane.
Zarys to gdzies sie przejechać,zorganizować kulig 4x4 dla małych i "dużych" dzieci oraz ognisko i jakies atrakcjie -propozycjie zabaw też mile widziane - ... więcej info w wątku : http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=72&t=22606
Fotki
Fotki
Ponieważ z przyczyn ode mnie niezależnych (bo nie wiem czemu, bo się zgłaszałem), nic nie wiem na ten temat i tematu podejrzeć nie mogę można jakoś opisać pokrótce gdzie i kiedy i czy za ile?
Gdzie to jeszcze nie wiadomo ustalamy
/za ile to -nic to inwencja własna,propozycje trasy - wszyscy
Jak masz/ cie propozycji to dawać będziemy kombinowac aaa czas to chyba niedziela rano 

Fotki
Fotki