Kaszuby - roadbook z autoświta

Imprezy czysto turystyczne

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
piwo8

Kaszuby - roadbook z autoświta

Post autor: piwo8 » wt lut 08, 2011 9:22 am

Witajcie,
Kiedyś ktoś pisał, że przejechał trasę po Kaszubach, na podstawie roadbook'a z gazety, chyba , autoświat.
Szukam informacji, w jakim numerze się to ukazało. Może ktoś ma i nie korzysta? Chętnie bym kupił.
Pozdrawiam
piwo
biała jak śnieg vitara - pa pa...
Czerwonoskóry xj 1988 - pa pa...
Toyota Hiace 4wd 2003

Awatar użytkownika
danti

Kontaktowanie:

Re: Kaszuby - roadbook z autoświta

Post autor: danti » wt lut 08, 2011 9:44 am

AŚ wydał dodatkową książeczkę z roadbookami. Wieczorem zeskanuje kaszuby i Ci dam znać.

W lokalizacji to ten ortograf jest zamierzony ;)?
Włóczykij po Roztoczu :)

Awatar użytkownika
piwo8

Post autor: piwo8 » wt lut 08, 2011 10:40 am

Przyjedź, a się przekonasz :)14
dzięki z góry
piwo
Toyota Hiace 4wd 2003

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » wt lut 08, 2011 2:18 pm

info na pw... 8)
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki

Awatar użytkownika
decc
Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"

Post autor: decc » wt lut 08, 2011 4:22 pm

Poszukaj tej książeczki po stacjach benzynowych. Są jeszcze gdzieniegdzie.
"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"

Awatar użytkownika
danti

Kontaktowanie:

Post autor: danti » wt lut 08, 2011 4:29 pm

Daj mail.
Włóczykij po Roztoczu :)

Piterson
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Piterson » śr lut 09, 2011 11:29 pm

Poszło na mail.

Jakbyś szukał kompana i chciał jechać na kilka aut to dawaj znać :lol: bo traski nie dokończyłem :(
Pan stworzył ludzi, a Samuel Colt uczynił ich równymi

Awatar użytkownika
piwo8

Post autor: piwo8 » czw lut 10, 2011 8:15 am

OK, dzięki, będę o Tobie pamiętał.
pozdrawiam
piwo
Toyota Hiace 4wd 2003

Awatar użytkownika
Gampos
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Gampos » czw lut 10, 2011 10:09 am

Dostałem od dantiego, dzięki serdeczne! :)2 :D

Ja chcę trasę zrobić przy temperaturze dodatniej, żeby mi dziewczyna nie marudziła :P, ale też chętnie się wybiorę większą ekipą :)2, więc dawajcie znać jak coś !!.
Super Skoda Patrol ;) :)21

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » czw lut 10, 2011 11:16 am

To może już zarzucimy jakiś termin i trase do zrobienia?? Trzeba powolutku się organizować.... :lol:
My jedziemy z dzieciakami więc ciepłe jedzonko/grilla zrobimy gdzieś po drodze... :wink: :D 8)
Fotki

Awatar użytkownika
mstrucz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mstrucz » czw lut 10, 2011 12:26 pm

Trasa jest bardzo fajna. Też miałbym ochotę przejechać ją jeszcze raz ale raczej po roztopach. Jedyny problem z roadbookiem to fakt, że w okolicach Wieżycy, przed Goręczynem (czyli tam gdzie jest taki ładny wiadukt z okładki) trasa prowadziła przez teren prywatny i gosciu ją zamknął szlabanem. Trzeba znaleźć objazd przez pole żeby wjechać na trasę z powrotem, ale jest on stromo w dół i na szerokość mojego auta (czyli bardzo wąski) z krzaczorami i ścianą ziemi 50cm po bokach i wymagający prześwitu - ja wyjechałem z gałęziami przyczepionymi do skrzyni a Pinin ma 23cm prześwitu. Dla mnie był to pierwszy taki przejazd w góle, zresztą auto mam bardziej SUVowe, ale pamiętam że 2 momenty na trasie były dla mnie "strachliwe". Właśnie ten z polem i mega stromy podjazd w lesie koło przesmyku między jeziorami. Ale te widoki....
Kawałek trasy umieściłem na:
http://www.youtube.com/watch?v=tweoRCZ51sA
Ta asfaltowa droga na końcu filmu nie występuje w roadbooku - film z wakacji 2010. Właśnie w tych dniach zaczęli ją robić i podpowiadam - należy ją przejechać w poprzek (w zjazd co go widać).

A tak apropos, czy ktoś wie czy droga do Kamienia z Rumii Szmelty (miejscami bardzo ciekawa) jest otwarta dla samochodów również na odcinku za Bieszkowicami i którędy na nią wjechać przecinając asfalt w Bieszkowicach?

Pozdrawiam!
Pajero Pinin - najdzielniejszy SUV

Awatar użytkownika
Gampos
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Gampos » czw lut 10, 2011 1:25 pm

NUREK MAV pisze:To może już zarzucimy jakiś termin i trase do zrobienia?? Trzeba powolutku się organizować.... :lol:
My jedziemy z dzieciakami więc ciepłe jedzonko/grilla zrobimy gdzieś po drodze... :wink: :D 8)
Chętnie, może w marcu już?:)
mstrucz pisze:Trasa jest bardzo fajna. Też miałbym ochotę przejechać ją jeszcze raz ale raczej po roztopach. J
Kolejny chętny :)2.

Myślę, że jeszcze paru się znajdzie, bo z tego, co policzyłem to już nas jest z pięciu :)21 . Możecie napisać też na regionie (ja nie mam jeszcze uprawnień :)16).
Super Skoda Patrol ;) :)21

Awatar użytkownika
piwo8

Post autor: piwo8 » czw lut 10, 2011 1:26 pm

mstrucz pisze: A tak apropos, czy ktoś wie czy droga do Kamienia z Rumii Szmelty (miejscami bardzo ciekawa) jest otwarta dla samochodów również na odcinku za Bieszkowicami i którędy na nią wjechać przecinając asfalt w Bieszkowicach?
Witaj,
Póki co droga na odcinku Rumia - Kamień jest w całości publiczna. Jadąc od strony Rumi, gdy dojedziesz do parkingu "Piekiełko" przy drodze Koleczkowo - Wejherowo, przecinasz prosto asfalt i po drugiej stronie wjeżdżasz znowu na bruk. Pamiętaj, żeby za osadą Piekiełko trzymać się bruku, bo droga gruntowa odchodząca w prawo i wiodąca także do parkingu jest dostępna tylko dla mieszkańców. No i jest dużo lepsza niż bruk, więc po co tamtędy jechać? :)21
Ten cały kawał błota powyżej Rumi przy zagórskiej strudze niedługo ma być rezerwatem. Drogę chce przejąc Nadleśnictwo, więc jeździć póki można!
pozdro
piwo
Toyota Hiace 4wd 2003

Awatar użytkownika
decc
Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"

Post autor: decc » czw lut 10, 2011 1:35 pm

Możecie podać mi nr strony roadbooka z tą trasą? Może zrobię ją jakoś tej wiosny, chociaż ode mnie daleko. Jeżeli jej część ma być zamknięta, to warto byłoby się wybrać.
"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"

Awatar użytkownika
mstrucz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mstrucz » czw lut 10, 2011 2:04 pm

Nie nie, droga Rumia - Kamień nie jest w żadnym przewodniku 4x4 (chociaż w zasadzie można byłby taka krótką napisać - Obłuże wzdłuż lotniska do Kosakowa - Dębogórze żwirownia (w bok od drogi nr 100 - awaryjnego pasa startowego) potem naftobazy i wyjazd w Rumi i dalej...)
Tam jest o tak:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... f65fe.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 56110.html

Awatar użytkownika
mstrucz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mstrucz » czw lut 10, 2011 6:06 pm

http://www.youtube.com/watch?v=BJjjToTnIps

Fajnie u nas...
A co do ew. wyjazdu, to ja raczej kwiecień. Z dzieciakiem oczywiście - można wymyślić dla nich jakieś zadania np. po drodze bo czasami droga je nudzi, a tak - przygoda.
Na razie to muszę dorobić na wakacje, a jakoś nic mi się nie chce trafić :(

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » czw lut 10, 2011 6:27 pm

mstrucz pisze:http://www.youtube.com/watch?v=BJjjToTnIps

Fajnie u nas...
Na razie to muszę dorobić na wakacje, a jakoś nic mi się nie chce trafić :(
POszukaj w "ochronie" tam jest praca dla wszystkich :)21 8) i nawet godziny sobie dopasujesz jak w "erze" :wink:
Fotki

Piterson
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Piterson » czw lut 10, 2011 7:30 pm

Witam!

piwo8, mail ode mnie nie chce dojść, przychodzi mi cały czas Mail Delivery System. Miałem tam dla Ciebie pdf z Kaszubami oraz plik do garmina z traską i współrzędne kolejnych kratek z roadbook'a.

Co do terminu to może jeszcze w tym miesiącu?? 8) Jeśli chodzi o sam przebieg traski to warto ją zmodyfikować i zachaczyć o Kręgi Kamienne w Węsiorach (AŚ milczy o tym fakcie). Jak by każdy dodał swój pomysł, jakąś korekte to może nawet nowa traska powstanie :wink: Generalnie szczegóły do ustalenia przed samym wyjazdem.
mstrucz pisze:Nie nie, droga Rumia - Kamień nie jest w żadnym przewodniku 4x4 (chociaż w zasadzie można byłby taka krótką napisać - Obłuże wzdłuż lotniska do Kosakowa - Dębogórze żwirownia (w bok od drogi nr 100 - awaryjnego pasa startowego) potem naftobazy i wyjazd w Rumi i dalej...)
Może jakaś ustawka na wolne popołudnie?? Jak byś miał ochotę to napisz roadbook'a po okolicach to by sie coś zorganizowało. Mogę też zapodać jakąś propozycję i wtedy można złożyć wszytko do kupy, zwołać chopaków z okolic i robimy krótki wypad... :)21

Awatar użytkownika
piwo8

Post autor: piwo8 » pt lut 11, 2011 3:17 pm

Witajcie,
Skan trasy już dostałem, dzięki. Jeszcze nie przeglądałem, więc nie sugeruję żadnych modyfikacji trasy.
Proponuję wstępnie datę 19 lub 20 marca (będzie już wystarczająco ciepło? :)21 ), co Wy na to?
Węsiory, to fajny pomysł, zwłaszcza, że kiedyś jechałem stamtąd jakąś ogólnie dostępną drogą gruntową w stronę Kościerzyny. Muszę w chacie popatrzeć na mapę.
Jeśli chodzi o RB mojej okolicy, przyznam, że taki plan chodził mi już po głowie. Fakt byłoby troszkę kręcenia w kółko, ale na niedzielny spacer wycieczka jak znalazł. Jest kilka dróg publicznych, o których mało kto wie, a tereny oj bardzo urokliwe. Taki krótki wypad rozpoznawczy chętnie zrobiłbym wcześniej, może za tydzień? Odezwę się w tym wątku pod koniec tygodnia, to może się jakoś zgadamy.
pozdr
piwo
Toyota Hiace 4wd 2003

Piterson
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Piterson » sob lut 12, 2011 1:39 am

piwo8 pisze:Witajcie,
Skan trasy już dostałem, dzięki. Jeszcze nie przeglądałem, więc nie sugeruję żadnych modyfikacji trasy.
Proponuję wstępnie datę 19 lub 20 marca (będzie już wystarczająco ciepło? :)21 ), co Wy na to?
Węsiory, to fajny pomysł, zwłaszcza, że kiedyś jechałem stamtąd jakąś ogólnie dostępną drogą gruntową w stronę Kościerzyny. Muszę w chacie popatrzeć na mapę.
Jeśli chodzi o RB mojej okolicy, przyznam, że taki plan chodził mi już po głowie. Fakt byłoby troszkę kręcenia w kółko, ale na niedzielny spacer wycieczka jak znalazł. Jest kilka dróg publicznych, o których mało kto wie, a tereny oj bardzo urokliwe. Taki krótki wypad rozpoznawczy chętnie zrobiłbym wcześniej, może za tydzień? Odezwę się w tym wątku pod koniec tygodnia, to może się jakoś zgadamy.
pozdr
Nie wie jak innym ale wolałbym tydzień wcześniej albo tydzień po ponieważ 20 marca jest imprezka biegowa w kołobrzegu :)21 Jeśli chodzi o wypad rozpoznawczy to jestem za, a nawet przeciw, najlepiej w sobotę :lol: Z mojej strony jak się uda to już dzisiaj będę uskuteczniał jakieś traski to może wykreślę jakiegoś roadbook'a z moich okolic :)2

Awatar użytkownika
piwo8

Post autor: piwo8 » ndz lut 13, 2011 4:26 pm

Zonk! Przyszły tydzień mi odpada - jadę do teściów :)16
Z kolei taka data marcowego wyjazdu została przeze mnie zaproponowana z tego powodu, że tydzień prędzej mam zjazd, a tydzień później jedziemy w góry na dechę. Spoko - damy radę się ustawić innym razem...
piwo
Toyota Hiace 4wd 2003

Piterson
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Piterson » ndz lut 13, 2011 10:44 pm

piwo8 pisze:
Z kolei taka data marcowego wyjazdu została przeze mnie zaproponowana z tego powodu, że tydzień prędzej mam zjazd, a tydzień później jedziemy w góry na dechę.
Spox, wszystkim się nie dogodzi, może innym podpasi...no i temperatura będzie dodatnia :wink:

Jeśli chodzi o wpadzik na sobotę to mam pewną koncepcję :)21 przy najbliższej okazji można uskutecznic

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » wt lut 22, 2011 8:34 pm

Siemka kto ma wjazd na GD region ten wie o zakusach a ci którzy nie mają to niech czytają :wink: :)21 Planujemy na weekend kulig oraz zabawy dla dzieciaków - kto ma niech zabiera kto nie niech pożycza od sąsiadów lub rodziny... :lol:
Co do szczegółów to jeszcze są w ustaleniach ale propozycjie też mile widziane.
Zarys to gdzies sie przejechać,zorganizować kulig 4x4 dla małych i "dużych" dzieci oraz ognisko i jakies atrakcjie -propozycjie zabaw też mile widziane - ... więcej info w wątku : http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=72&t=22606
Fotki

Awatar użytkownika
mstrucz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mstrucz » śr lut 23, 2011 1:21 pm

Ponieważ z przyczyn ode mnie niezależnych (bo nie wiem czemu, bo się zgłaszałem), nic nie wiem na ten temat i tematu podejrzeć nie mogę można jakoś opisać pokrótce gdzie i kiedy i czy za ile?

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » śr lut 23, 2011 4:02 pm

Gdzie to jeszcze nie wiadomo ustalamy :cry: /za ile to -nic to inwencja własna,propozycje trasy - wszyscy :) Jak masz/ cie propozycji to dawać będziemy kombinowac aaa czas to chyba niedziela rano !!
Fotki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczne niekomercyjne”