nie możesz nic nie wiedziećpezet pisze:Wiem, że nic nie wiem
bo już wiesz, że coś nie wiesz

Moderator: Mroczny
TRAWOLT pisze:no wiesz, przed chwilą byłeś obruszony, że ktoś w błąd wprowadza na forum czy cośFeniks pisze:uprości Ci to zrozumienie mojego bełkotu.
a teraz się przyznajesz, że bełkoczesz - no normalnie brak konsekwencji![]()
no wiesz, jeszcze nikt mnie tak nie obraziłFeniks pisze:ty nie chcesz merytorycznej dyskusji, tylko bawisz się semantyką i łapiesz za słówka, wstyd on you.
TRAWOLT pisze:no wiesz, jeszcze nikt mnie tak nie obraziłFeniks pisze:ty nie chcesz merytorycznej dyskusji, tylko bawisz się semantyką i łapiesz za słówka, wstyd on you.![]()
![]()
żeby nie było, że nie merytorycznie to proszę:
pierwszy podstawowy błąd to popełniasz szukając rozwiązania w blokadach zamiast się skupić na przyczynie
a przyczyny trzeba z kolei szukać w źródłosłowie słowa trawersowanie
a wzięło się ono pierwotnie od jazdy po trawie - później trochę zmutowało
więc cały dylemat jazdy po trawersach polega na ocenie w jaki sposób się układa trawa
jak będziesz jechał z tzw. włosem to się zawsze będziesz ześlizgiwał - blokady Ci nie pomogą
natomiast jak ustawisz auto, żeby jechać "pod włos" trawy blokady Ci nie będą potrzebne, ponieważ auto będzie jak "przyklejone"
w miarę zdobywania doświadczenia w ocenie trawy dostrzeżesz także różnicę w ocenie "jędrności" trawy
im będzie ona "treściwsza" tym większe kąty będziesz mógł pokonywać itd.![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości