Jak czytać roadbooka

chyba wiadomo o co chodzi....

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » śr maja 23, 2007 6:53 am

To może któryś z kolegów pokusił by sie o wklejenie małego przewodnika? Są też programy do pisania roadbokoow.
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » śr maja 23, 2007 6:59 pm

Przewodnik bedzie bardzo trudno zrobic. Kazdy organizator ma swoj styl pisania opisu trasy. Jak juz napisalem latwiej bedzie poszczegolne sytuacje wytlumaczyc niz napisac ksiazke :)21
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

Awatar użytkownika
chera

Post autor: chera » śr maja 23, 2007 7:12 pm

to jest program do robienia roadbookow, naprawde fajny:D i mozna sie pobawic i troche poduczyc. http://rbeditor.valleyfield.se/en/

szary
a ja nie chce mieć gwiazdek

Post autor: szary » śr maja 23, 2007 8:44 pm

Więc się poduczajcie... W produkowaniu , czytaniu i co tylko - kupe wstydu se zaoszczędzicie.
Bez urazy - rzecz jasna.
:)23
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl

Awatar użytkownika
chera

Post autor: chera » śr maja 23, 2007 8:49 pm

hahaha nieodrazu wypasiona terenowke zbudowali, wszytsko zaczelo sie od kola.... wiec cierpliwosci, praktyka czyni mistrza... !!

Awatar użytkownika
margod

Kontaktowanie:

Post autor: margod » śr maja 23, 2007 8:58 pm

AdAm pisze:
Napisz co w przypadku kiedy jednak organizator dał ciała i miało być w lewo a było na kratce w prawo (sytuacja z jednego z ostatnich bardziej znanych rajdów :D).
Powiem Ci, że ciężko im było z tym, nie mogli darować sobie tego błędu...

Nie wiem jak jest u Was, ale w klasie placków wieszają nam wstążeczki na krzaczkach i jak ich nie widzę przez dłuższy czas to zaczynam się martwić, że pilot coś popi... albo coś w roadbooku nie teges.

AdAm

Post autor: AdAm » czw maja 24, 2007 8:35 am

margod pisze:
AdAm pisze:
Napisz co w przypadku kiedy jednak organizator dał ciała i miało być w lewo a było na kratce w prawo (sytuacja z jednego z ostatnich bardziej znanych rajdów :D).
Powiem Ci, że ciężko im było z tym, nie mogli darować sobie tego błędu...

Nie wiem jak jest u Was, ale w klasie placków wieszają nam wstążeczki na krzaczkach i jak ich nie widzę przez dłuższy czas to zaczynam się martwić, że pilot coś popi... albo coś w roadbooku nie teges.
Ty tam na te tasiemki nie patrz. Od tego jest pilot. Ty masz zapier.. po tych dziurach żeby tego pilota bezpiecznie i szybko do mety dowieźć :D

A tak na poważnie to dobrego nawigowania niestety nie można się na forum nauczyć, mimo ze wydaje się to dziecinnie proste. Trzeba trochę po różnych imprezach pojeździć i wprawy nabrać. Tak jak już ktoś napisał - każdy organizator ma inny styl rysowania roadbooka.

Awatar użytkownika
Guma_1973

Kontaktowanie:

Post autor: Guma_1973 » wt maja 29, 2007 9:22 am

Gdzieś znalazłem.
Łemkowiada turystyk.

turystyk beskid.pdf

Awatar użytkownika
elita

Kontaktowanie:

Post autor: elita » czw cze 14, 2007 12:49 pm

Na lewo-prawo jest prosta metoda, pilot czyta moja, twoja, czyli zakręt w stronę pilota lub kierowcy i sprawa jest prosta.
Co do pisania road-booka to pierwszy mam już za sobą i było ok (oczywiście klika błędów nieuniknione ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jazda w terenie”