Samochód terenowy do turystyki
Moderator: Mroczny
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Re: Samochód terenowy do turystyki
Popatrz popatrz, jak pod odświeżeniu Pratchetta ci się nagle kompozycje słowne polepszyły 

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
Kolega lekko przywalił Matizem w naczepę. Głowicę ścięło, a jemu zderzak naczepy złamał kość policzkową... Ja już wolę hulajnogą. Przynajmniej nie daje złudzeń. 

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Coś jak biegówki? 

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
nie na biegówkach ewolucje bardziej widowiskowe

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Aić 

tel. 504126172
tel. 504126172
Kurde, po latach jestem bohaterem

Piękny to był dzwon nie zapomnę go nigdy

td5
jak ma być pełnowymiarowe i w miarę oszczędne to td5 w manualu, 2", 265..
tylko trzeba się przyłożyć do kupowania
O! Żyjesz. Jakieś piwo trzaby

tel. 504126172
tel. 504126172
Oszczędna terenówka to oksymoron. To raz. Dwa - płacę faktury za serwisowanie pewnego td5... Z oszczędnością to ma niewiele wspólnego, choć to zadbana sztuka i używana tylko jako daily. Teren ograniczony do wyprowadzania psa. No nie. Najbardziej ekonomicznie broniącą się terenówką było PII
tel. 504126172
tel. 504126172
- minizbowid
-
Jimny z gazem jest oszczędne. Pod względem mocy, spalania i miejsca w środku.
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

- alibia1112
minizbowid pisze: ↑sob gru 31, 2022 4:23 amJimny z gazem jest oszczędne. Pod względem mocy, spalania i miejsca w środku.

CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
Moja nastoletnia córka teżalibia1112 pisze: ↑sob gru 31, 2022 7:23 amminizbowid pisze: ↑sob gru 31, 2022 4:23 amJimny z gazem jest oszczędne. Pod względem mocy, spalania i miejsca w środku.![]()
Mój synek aktualnie 9 letni bardzo by chciał jako pierwsze autko .

tel. 504126172
tel. 504126172
fajne auto ale ponad 100k za dwumiejscowy wóz drabiniasty to troche za grubo
P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
Kto Ci każe brać z półki w sklepie 

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- minizbowid
-
No ba

sceptycznym do tego nowego jimniaka
cena z dupy, uzyteczność wysoka ale tylko jak masz winnicę w górach. Ani to na wyprawę ani do relaksacyjnego orania po zrywkowych. Tapicerowane blachą urządzenie do przewozu garu z bigosem jak właściciele normalnych aut robią popas
stary za drobne jest świetnym urządzeniem rolniczym. Kupiłem ze 2 lata temu od Miśka takiego i sprawdza się super. Dzielny i mały, mogę bez robienia demolki przemykać po sadach czy łąkach. Z przyczepką daje radę itd.
cena z dupy, uzyteczność wysoka ale tylko jak masz winnicę w górach. Ani to na wyprawę ani do relaksacyjnego orania po zrywkowych. Tapicerowane blachą urządzenie do przewozu garu z bigosem jak właściciele normalnych aut robią popas
stary za drobne jest świetnym urządzeniem rolniczym. Kupiłem ze 2 lata temu od Miśka takiego i sprawdza się super. Dzielny i mały, mogę bez robienia demolki przemykać po sadach czy łąkach. Z przyczepką daje radę itd.
Stary jeszcze większy wóz drabiniasty, zero komfortu jazdy, porównywalnie do samuraja
ciasny strasznie w środku i słabo skręca, miałem równocześnie vitare i vitara o wiele lepsza pod każdym względem, tylko chyba vitary już się skończyły

P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
to jeździłeś zepsutym..
mam jimniaka, miałem samuraie, vitary..
jimniak całkiem ok. Stara krótka vitara fajowa ale jak piszesz.. już wyginęły.
mam jimniaka, miałem samuraie, vitary..
jimniak całkiem ok. Stara krótka vitara fajowa ale jak piszesz.. już wyginęły.
właśnie miałem starą krótką - większa w środku od jimniaka a komfort jazdy nieporównywalny, zawieszenie miękkie i przyjemne, w terenie podobnie dawała radę
P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
Stańcie obok siebie wyprostowani. To wyjaśni pewne rozbieżności opinii 

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- Misiek Cypr
-
Hola, miałem Jimniaka i Vitare, oba z dedykowanym liftem. Ten Mroka Jimny, to dawny mój. Jimny jest zaskakujaco komfortowy w tej konfiguracji. Koła 30 i plus dwa cale liftu, komplet był chyba Dobinsona. Vitara też według mnie była wygodniejsza niz Pajero, a juz na pewno zwinniejsza i żwawsza. 1.6 8V na monowtrysku miałem. Wystarczało na koła 30 i 3 cale liftu Radzika. Co ciekawe, Jimny miał wygodniejsze fotele niz obecny Passat, nawet podłokietniki były wygodniejsze.
Vitara jest zwrotniejsza, to prawda, ale Jimnemu niczego nie brakuje. Vitara potrafi zawrócić w wąwozie, który ma 2.5m szerokosci. Gdyby nie gówniany przedni most, zgniła rama, jeździłbym nią do dziś. Jimny też, gdyby nie zgnilizna, dalej bym tym jeździł. Da sie w nim przespać w jedną osobę, a w 3 osoby, jedzie sie nim na krótki wypad ze wszystkimi bambetlami. Nie miałem LPG w żadnym z nich.

Vitara jest zwrotniejsza, to prawda, ale Jimnemu niczego nie brakuje. Vitara potrafi zawrócić w wąwozie, który ma 2.5m szerokosci. Gdyby nie gówniany przedni most, zgniła rama, jeździłbym nią do dziś. Jimny też, gdyby nie zgnilizna, dalej bym tym jeździł. Da sie w nim przespać w jedną osobę, a w 3 osoby, jedzie sie nim na krótki wypad ze wszystkimi bambetlami. Nie miałem LPG w żadnym z nich.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
- alibia1112
Mroczny pisze: ↑sob gru 31, 2022 11:29 amsceptycznym do tego nowego jimniaka
stary za drobne jest świetnym urządzeniem rolniczym. Kupiłem ze 2 lata temu od Miśka takiego i sprawdza się super. Dzielny i mały, mogę bez robienia demolki przemykać po sadach czy łąkach. Z przyczepką daje radę itd. Byłem za pojezdzawce terenowej w Sudetach i był tam nowka jimki za zwykłych szosowkach. Mimo ze najniższy w stawce przejechał wszędzie w średnim terenie gdzie jechało ok 10 innych większych aut. Kierownik raczej ogarnięty. ZaskocYlo mnie swoją dZielnoscia. Ale to na pewno nie dla mnie w tym etapie życia. ( 4 osobowa rodzina i duży psiak)
CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
- alibia1112
Odnośnie nowego jamnika Byłem za pojezdzawce terenowej w Sudetach i był tam nowka jimki za zwykłych szosowkach. (108 netto). Mimo ze najniższy w stawce przejechał wszędzie w średnim terenie gdzie jechało ok 10 innych większych aut. Kierownik raczej ogarnięty. ZaskocYlo mnie swoją dZielnoscia. Ale to na pewno nie dla mnie w tym etapie życia. ( 4 osobowa rodzina i duży psiak)
CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było