Jak używać trapów?
Moderator: Mroczny
Jak używać trapów?
No wiadomo podłożyć pod koła, ale które. Zakałdając sytuację że auto wklejone jest 4 kołami i trzeba dżwigać je hajliftem, powiedzmy że chcę wyjechać do przodu, to:
1. lepiej podłożyć pod tylne koła po tam mam blokadę dyfra, a przodem będę delikatnie myszkował celem załapania przyczepności
2. lepiej podłożyć pod przód, bo wyciągnie auto i jescze telne koła po nich przejadą.
3. lepiej inaczej
A mam jedną parę.
1. lepiej podłożyć pod tylne koła po tam mam blokadę dyfra, a przodem będę delikatnie myszkował celem załapania przyczepności
2. lepiej podłożyć pod przód, bo wyciągnie auto i jescze telne koła po nich przejadą.
3. lepiej inaczej
A mam jedną parę.
Patrol GRY303
Powstałem z zabanowania, zawsze będę tu Nowy
- mazurkas007
-
i w tym sęk, Ty mnie mówisz jest tartak...mazurkas007 pisze:W takim przypadku masz podstawkę i cztery trapy, po jednym pod każde koło, więc o co chodziFeniks pisze:Dobra kupię sobie trap po hajlifta, albo dwa, więc zostana mi dwa - to gdzie je podłożyć??
Patrol GRY303
badania przeprowadzone na reprezentatywnej grupie utopionych pokazują ,że jak masz 4 koła w lagrze to ciężko samemu dwoma trapami wylecieć na wierzch , zawsze trzeba coś wrzucić pod dwa pozostałe koła. Jeśli ktoś cię wyciąga (bez względu czy pomagasz czy nie , to zgodnie z kierunkiem wyjazdu ,głównie po to żeby nie pchać przed sobą ściany tylko wyskoczyć na wierzch. Jak utopiłeś dwa koła to proponuję pod te dwa 

-
- jestem tu nowy...
sorki jestem nowy, co to jest hi lift?? 

Ostatnio zmieniony czw lis 06, 2008 9:10 pm przez lordmietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- kudlaty_bytom
-
- Kontaktowanie:
Dal kolegi oficjalna pisowania jest hilift lub hi lift lub hi-lift, albo jakoś taklordmietek pisze:sorki jestem nowy, co to jest hajlift??

kowal1902 pisze: BYło spytać Pilota to bys instrukcje dostał
Te pilot to dlatego stałeś i patrzyłeś jak trapy podkładam, zamiast samemu dupę ruszyć??
Patrol GRY303
częściowo odpowiedź znajdziesz w filmiku:
http://pl.youtube.com/watch?v=yql8CaG49Dc
szmato-tapicerka znaleziono przy pieczątce
najlepiej i najszybciej to jednak 4 trapy a pod lifta używali kawalka trapy 30x60 cm
zdobycie pieczątki zajęło 2 h
http://pl.youtube.com/watch?v=yql8CaG49Dc
szmato-tapicerka znaleziono przy pieczątce

najlepiej i najszybciej to jednak 4 trapy a pod lifta używali kawalka trapy 30x60 cm
zdobycie pieczątki zajęło 2 h

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
powiedzial hajlift czyli co?jpi pisze:powiedział haj.. takie heloLR_Olek pisze:w pierwszym poscie to sie pisze "DZIEŃ DOBRY" a nie "co to jest hajlift?"lordmietek pisze:sorki jestem nowy, co to jest hajlift??
z liftem sie przywital hajem?

jakby powiedzial hajludzie,to rozumiem czy hajzlamasy czy cos w tym stajlu

Relacja z praktycznego zastosowania trapów zgodnie z radami kolegów, miejce akcji PT, odległość do pokonania ok. 10 [m], czas ok 2 [godz]
1. Zdecydowanie lepiej 4 trapy niż 2 ale uwaga:
2. Trapy bywa wypalatują spod kółek dość energicznie dlatego pchająca załoga odpada przy podkładaniu pod koła tylne (e sensie jak pchają do przodu
)
3. Trapy budowlane bardzo niszczą oponę
, trzeba podkładać dołem do góry
4. Trapy budowlane robią w błocie bez wzmocnień, jakkolwiek się trochę wygły i mimo wszystko takowe wzmocnienia dostaną.
1. Zdecydowanie lepiej 4 trapy niż 2 ale uwaga:
2. Trapy bywa wypalatują spod kółek dość energicznie dlatego pchająca załoga odpada przy podkładaniu pod koła tylne (e sensie jak pchają do przodu

3. Trapy budowlane bardzo niszczą oponę

4. Trapy budowlane robią w błocie bez wzmocnień, jakkolwiek się trochę wygły i mimo wszystko takowe wzmocnienia dostaną.

Patrol GRY303