Okolice Rzeszowa-gdzie jeździć?
Moderator: Mroczny
Okolice Rzeszowa-gdzie jeździć?
No właśnie. Gdzie można zrobić szybki wypad w okolicach rzeszówka. Chodzi mi o taki teren raczej dla początkujących-bez topienia i hardkoru i w promieniu kilkunastu kilometrów od miasta? Za podpowiedzi serdeczne dzięki.
Maciek.
Maciek.
A w tamte okolice to szczególnie się nie pchaj.. Jest kilka miejsc takich dla początkujących, które legalne są, ale.. na początek zrób jak @Mroczny pisze..Fifero pisze:No to mnie zmartwiłeś. Już myślałem że potnę na okolice Czudca, Babicy w te górki.... Kurcze auto jest, chęci są, umiejętności zero-myślałem że poćwiczę. A tu takie wieści hiobowe....
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
No to pojechałem razem z kolegą ale trochę w ciemno. Wymyśliliśmy że poszwędamy się koło Głogowa. I tak jadąc przez las wyjechaliśmy nagle na jakieś wyrobisko po odkrywkowej kopalni kamieni. O boże. Raj. Właściciel gościnny-pozwolił śmigać do woli. Górki, padoły, bajora, małe jeziorka. Podobno swego czasu był tam organizowany jakiś rajd offroadowy-tak twierdzi właściciel. Znacie to miejsce?
- whisky_snake
-
jesli to miejsce w okolicy o wsp 50.07.33 na 21.54.36 w okolicy bud glogowskich to ostatnio szwedajac sie lajtowo po polach tam trafilem toz to plaska piaskownica ... jedz na porebe pare zl zaplacisz a utaplasz sie po uszy tylko wez kolegow takich ze szpejem i coby choc jeden mial winde
A jak ci napisano Czudca trzymaj sie zzzzz dala ... SL sciga .. Okolice gorek niebyleckich ponoc daje sie jezdzic

Re: Okolice Rzeszowa-gdzie jeździć?
Ja znam trochę dróżek lesnych takich przelotowych w okolicy Strzyżowa;) Wcześniej jeździłem samochodem znajomego na delikatne trasy-teraz kupiłem swój i planuje od wiosny jakieś wypady:)
Uaz 469b, 2,1 TD 1980r.== przebudowa na 2,8D w trakcie.
w polsce bez stosownych pozwolen nie mozna jezdzic po lesie ...
- mariuszfila
LR_Olek pisze:w polsce bez stosownych pozwolen nie mozna jezdzic po lesie ...
można, można tylko trzeba się dobrze maskować

Y61
mariuszfila pisze:LR_Olek pisze:w polsce bez stosownych pozwolen nie mozna jezdzic po lesie ...
wiec predzej czy pozniej przez takich artystow skonczy sie tak jak na zachodzie....

- pbyra
-
przez zamaskowanych pajaców skończyły się fajne miejsca do jazdy..... wjedzie zamaskowany... rozpier....li coś - i zamaskowany ucieka.....
TO MIEJSCE CZEKA NA TWOJĄ REKLAMĘ
gg: 4793104
gg: 4793104
Mozesz nieco przyblizyc? Jak to wyglada w innych krajach?LR_Olek pisze:wiec predzej czy pozniej przez takich artystow skonczy sie tak jak na zachodzie....
Miejsce na Twoją reklamę.
szympro pisze:Mozesz nieco przyblizyc? Jak to wyglada w innych krajach?LR_Olek pisze:wiec predzej czy pozniej przez takich artystow skonczy sie tak jak na zachodzie....
z choinki sie urwałeś czy jaja sobie robisz?

w krajach zachodniej cywilizacji jest stanowcze nie dla ofrołdu na terenach ogólnodostępnych.
ofrołdzić se możesz na terenach prywatnych lub specjalnych torach
lub na zorganizowanej wycieczce do Rumunii

- mariuszfila
LR_Olek pisze:mariuszfila pisze:LR_Olek pisze:w polsce bez stosownych pozwolen nie mozna jezdzic po lesie ...
wiec predzej czy pozniej przez takich artystow skonczy sie tak jak na zachodzie....
Dla Ciebie to i tak bez różnicy, bo sądząc po częstotliwości z jaką piszesz na tym forum Ty od kompa na dłużej jak na godzine to nie odchodzisz

Y61
co ty nie powiesz....
jak ja zaczynalem jezdzic,to ty na żuka mówiłeś dżip
jak ja zaczynalem jezdzic,to ty na żuka mówiłeś dżip

Ze nie mozna to wiedzialem, ale interesuje mnie jak to wyglada od strony... "praktycznej". U nas tez nie mozna, a malo kto przestrzega zakazow wjazdu do lasow i raczej nie slyszy sie czesto zeby byl za to jakos ukarany. Jesli podobnie jest na zachodnie, czyli zakaz, to czy jest on rzeczywiscie przestrzegany i ludzie sa za jego lamanie karani?LR_Olek pisze:szympro pisze:Mozesz nieco przyblizyc? Jak to wyglada w innych krajach?LR_Olek pisze:wiec predzej czy pozniej przez takich artystow skonczy sie tak jak na zachodzie....
z choinki sie urwałeś czy jaja sobie robisz?![]()
w krajach zachodniej cywilizacji jest stanowcze nie dla ofrołdu na terenach ogólnodostępnych.
ofrołdzić se możesz na terenach prywatnych lub specjalnych torach
Czy moze tylko tak sie mowi, zachod zawsze lepszy od nas, to skoro u nich zakaz, to pewnie Niemcy taki ordnung wprowadzili, ze jak kolem 10cm do lasu wjedziesz to juz po Ciebie jada. I kamery wszedzie i kazdy dzwoni jak zobaczy ze ktos po leise buszuje i.. i.. i..

Wodzu, tak zwana praworządność i dobre wychowanie mówi, że jak czegoś nie można to się tego nie robi, a nie pyta czy się będzie za to ukaranym - zwłaszcza w sprawach, które w razie czego nie zaszkodzą tylko Tobie, ale wielu innym.
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Ja rozumiem i tego nie neguje. Jesli czegos nie mozna, to nie szukac zaraz co grozi za lamanie zakazow. Pytam sie tylko jak wyglada z przestrzeganiem tych zasad na zachodzie. U nas po lasach tez nie mozna jezdzic, a wiadomo, prawo swoja droga i ludzie swoja droga. Interesuje mnie po prostu jak to przestrzeganie wyglada na zachodzie. Czy rzeczywiscie prawo jest respektowane czy istnieje tylko na papierku.KSikorski pisze:Wodzu, tak zwana praworządność i dobre wychowanie mówi, że jak czegoś nie można to się tego nie robi, a nie pyta czy się będzie za to ukaranym - zwłaszcza w sprawach, które w razie czego nie zaszkodzą tylko Tobie, ale wielu innym.
A to na zachodzie są jeszcze lasy?

Na tej "lepszej" stronie Europy to swój swojego podpier**** za łamanie przepisów.

Na tej "lepszej" stronie Europy to swój swojego podpier**** za łamanie przepisów.