A przy okazji, mój typ na "najbardziej odlotowy opis z Allegro". Rzecz dotyczy pojarki '94 long, z wyciągarką: POJAZD ZAKUPIONY OD OSOBY PRYWATNEJ W NIEMCZECH. ŻONY NIEDAWNO ZMARŁEGO 78 - MIO LETNIEGO UŻYTKOWNIKA.

Pozdro
Marcus
Moderator: Mroczny
może były saper Wehrmachtu lubiący terenMarcus65 pisze: POJAZD ZAKUPIONY OD OSOBY PRYWATNEJ W NIEMCZECH. ŻONY NIEDAWNO ZMARŁEGO 78 - MIO LETNIEGO UŻYTKOWNIKA.Może nie zmarł w tym samochodzie...
Pozdro
Marcus
Co jest kolejnym mitem. Wszystko zależy od samochodu. Wyhamuj na zjeździe Vitarę automat z zablokowaną na L skrzynią samym silnikiemMroczny pisze:przy czym można przyjąć, że bardziej wprawnemu kierowcy jednak... nie jest potrzebny hamulec
Marcus65 pisze:No właśnie, ABS jest bardziej pomocą czy przeszkodą w terenie? Do tej pory próbowałem walki tylko w autku, które ma zj...ny ABS, w związku z czym go nie ma w ogóle. Ale zamierzam kupić nowego syfa, w którym to ustrojstwo jest, ale ma odłączone czujniki. I tak się zastanawiam czy je podłączać...
A przy okazji, mój typ na "najbardziej odlotowy opis z Allegro". Rzecz dotyczy pojarki '94 long, z wyciągarką: POJAZD ZAKUPIONY OD OSOBY PRYWATNEJ W NIEMCZECH. ŻONY NIEDAWNO ZMARŁEGO 78 - MIO LETNIEGO UŻYTKOWNIKA.Może nie zmarł w tym samochodzie...
Pozdro
Marcus
Spokojnie ja tam nie lubię go wcale. W terenie zwłaszcza.Przemm pisze:Przepraszam Nahen, nie odbierz tego personalnie:)
ale to znowu ja:)
przy zjezdzie z gorki nie uzywamy hamulca tylko hamujemy silnikiem z biegiem dopasowanym do stromizny zjazdu
Abs pewnie Ci w codziennej jezdzie, i nie widze przeszkod w uzytkowaniu nawet jest godne polecenia
ale w jezdzie w terenie rzadko sie go uzywa ( hamulca i ABSu) wiec jest zbedny jako zbytnia komplikacja auta
P.
o właśnie, w błocie przez ABS to właściwie nie hamujeNahen pisze:W wielkim skrócie wydłuża kolosalnie drogę hamowania co np w "kolejce" autek na wąskich np lesnych drogach i podmokłym terenie może skończyć się wjazdem w dupe poprzednika
Może kolega wie jak mogę wyłączyć ten abs w Uaz-e za cholerę nie da się z tym jeździćgoralski pisze:ja w gaziku też
Przemm pisze: Abs pewnie Ci w codziennej jezdzie, i nie widze przeszkod w uzytkowaniu nawet jest godne polecenia
ale w jezdzie w terenie rzadko sie go uzywa ( hamulca i ABSu) wiec jest zbedny jako zbytnia komplikacja auta
P.
No ja też w ogóle nie używam hamulca w terenie, jak tylko zjadę z asfaltu to od razu odkręcam pedał bo mi tylko przeszkadzalosiek pisze:Przemm pisze: Abs pewnie Ci w codziennej jezdzie, i nie widze przeszkod w uzytkowaniu nawet jest godne polecenia
P.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości