NIE ROBI
Moderator: Misiek Bielsko
NIE ROBI
Witam, zanabyłem T-MAXA EW 11000 i po założeniu okazało się, że na rozłączonym sprzęgle nie idzie uciągnąć liny. Może ktoś ma patent na rozruszanie ustrojstwa, bo najbliższy serwis w W-wie i jakoś mi nie po drodze.
GR Y61 3.0di w trakcie motania
albo marecki.Krecik pisze:Lina na cos mocnego, a potem cofnąć autem
Coś sie rozrusza
Jak troche popracuje to powinno sie poprawić.
Choc, ktoś kiedys na forum narzekał że strasznie cięzko szło... Zbig ?
i nawet było o reklamacji i serwisie.
ogólnie wyszło że trzeba sprawdzić przed zakupem bo trafiają się buble.
Pytanie glowne tylko takie...
Czy obraca sie , ale bardzo ciężko
Czy stoi dębowo...
Bo jeśli to pierwsze to rozciąganie autem moze pomoże...
A jeśli to drugie, to moze cos uwalone w srodku i drugim autem tylko to dopsujemy do końca (a wtedy wiadomo, wina uzytkownika, brak gwarancji itd itp) ?
Czy obraca sie , ale bardzo ciężko
Czy stoi dębowo...
Bo jeśli to pierwsze to rozciąganie autem moze pomoże...
A jeśli to drugie, to moze cos uwalone w srodku i drugim autem tylko to dopsujemy do końca (a wtedy wiadomo, wina uzytkownika, brak gwarancji itd itp) ?
Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
Na tą śrubkę trzeba uważać, w serwisie powiedzieli mi że nie może się wkręcić więcej niż 4,5mm inaczej się mieli hamulec
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
maristez pisze:u nas kupilismy 3 identyczne t-maxy 8500 i dwie sie rozwijają normalnie a trzeciej nie da sie rozwiąć "ciągnąc druta". tylko silnikiem. generalnie gosciu prawie jej nie uzywa wiec mu to nie przeszkadza ale ot taka ciekawostka.
wszystko fajnie puki sam nie musisz odwinąć 15 metrów szukając drzewa
- Janusz2000
-
- Kontaktowanie:
Re: NIE ROBI
Kupiłeś wyciągare legalnie, więc istnieje szansa legalnej reklamacji.Maiki pisze:Witam, zanabyłem T-MAXA EW 11000 i po założeniu okazało się, że na rozłączonym sprzęgle nie idzie uciągnąć liny. Może ktoś ma patent na rozruszanie ustrojstwa, bo najbliższy serwis w W-wie i jakoś mi nie po drodze.
Twoje prawo.
Walcz o swoje.
Mariusz, kubas tak mial w swoim "prawie" Warnie (potem co prawda zjaral sie silnik i zostal pogwarancyjnie wymieniony), ale sadzimy, ze calkowite padniecie silnika bylo spowodowane wczesniejsyzm uszkodzeniem) A po wymianie silnika problem zniknal. nie wiem czy to byl ten sam problem ale napewno nie jest to normalne i koniecznie to reklamuj
PS .. nastepnym razem jak sie mowi ze masz wjezdzac normalnie to przemysl propozycje zamiast szarzowac
PS .. nastepnym razem jak sie mowi ze masz wjezdzac normalnie to przemysl propozycje zamiast szarzowac

Jak bym wjeżdżał normalnie, to jeszcze dziś bym nie wiedział, że lina nie chodziwupasek pisze:Mariusz, kubas tak mial w swoim "prawie" Warnie (potem co prawda zjaral sie silnik i zostal pogwarancyjnie wymieniony), ale sadzimy, ze calkowite padniecie silnika bylo spowodowane wczesniejsyzm uszkodzeniem) A po wymianie silnika problem zniknal. nie wiem czy to byl ten sam problem ale napewno nie jest to normalne i koniecznie to reklamuj
z kosmosu jestes czy nie czytasz co pisza?skorek pisze:to w fabryce bubel robią? a co to za firma?Krecik pisze:Widze pewną komplikacje....Jasiu pisze:Śrubka mocująca linę do bębna może być za długa i opiera się wewnątrz o hamulec.
Ktoś te line już nawinął...
W fabryce
Wiec nawet jeśli była za długa, to hamulec już zmieliła
tmax to jest...taka firma
Hmm, nie lubię wypowiadać się co do konkurencji ale jesli masz mozliwość poluzowania wyciagarki od płyty to wykręć ją a następnie popuść troszkę śruby skręcające do siebie silnik z przekłądnią ( cholera najprostrze rzeczy najtrudniej wytłumaczyć!!) chodzi mi o te śruby nad bębnem łaczace silnik z przekładniami takimi rurkami. Możliwe, że jest wyciagarka za mocno złozona i nie ma dostatecznego luzu na bębnie aby swobodnie chodzić. Wystarczy poluzowac śrubę i pomiędzy obudowę a rurke włożyć podkładkę i skręcić.
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
https://www.escape4x4.pl/
rozwiajnie "na biegu" niszczy hamulec i jest nie wskazaneMaiki pisze:maristez pisze:u nas kupilismy 3 identyczne t-maxy 8500 i dwie sie rozwijają normalnie a trzeciej nie da sie rozwiąć "ciągnąc druta". tylko silnikiem. generalnie gosciu prawie jej nie uzywa wiec mu to nie przeszkadza ale ot taka ciekawostka.
wszystko fajnie puki sam nie musisz odwinąć 15 metrów szukając drzewa
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin