która lepsza

elektryczne, mechaniczne i wynalazki domowej roboty...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
syll
Kontaktowanie:

Post autor: syll » śr mar 17, 2004 9:35 pm

bpuchowski pisze:Mój troche waży, 15- 20 kg. Ale sam reduktor z bebnem to waga około 10 kg.
Jak bym wstawiał nową skrzynie z wyjściem to dał bym wyciągarke nad tylnym mostem pomiędzy ramą. Dwa bębny, sprzęgło kłowe pomiędzy nimi. Wyprowadzenie liny pród tył. Lepsze wywazenie i nic nie wystaje z przodu, co jest wadą mechanika w moim przypadku.
A gdzie można takie cudo nabyć ewentualnie od czego to zmotałeś. (Bo ja wczoraj jedną kupiłem od złomiarzy za 100zł ale jak postawiłem na wage to wyskoczyło mi 40 kg więc do suzy odpada).skąd masz napęd i jak poprowadzić line do przodu przy wciągarce zamocowanej na pace.
Defekter 90 mosty Patrol Worn 8274 i Star

bpuchowski
Kontaktowanie:

Post autor: bpuchowski » śr mar 17, 2004 9:41 pm

Moje założenie jest narazie teoretyczne, jeśli chodzi o przeniesienie wyciągarki do środka. Ale z porowadzeniem liny nie powinno byc problemów.
wildcat F50 w wersji rurka z IS

Awatar użytkownika
syll
Kontaktowanie:

Post autor: syll » śr mar 17, 2004 9:47 pm

bpuchowski pisze:Moje założenie jest narazie teoretyczne, jeśli chodzi o przeniesienie wyciągarki do środka. Ale z porowadzeniem liny nie powinno byc problemów.
Znasz może jakieś żrudło w którym można kupić taką lekką wciągarke jak twoja i ile taka przyjemność kosztuje
Defekter 90 mosty Patrol Worn 8274 i Star

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyciągarki”