Epoka szpulki i druta - dla mnie EOT
Moderator: Misiek Bielsko
siem niepotrzebnie wqurzaszgri74 pisze: Powodzenia w drutowaniu /cenzura/
i wypisywaniu bredni
Dam ci radę : zastanów sie nad napędem z gumki od majtek
nie bradzo to widze...ZPDACZC pisze:Myślałem o zrobieniu PTO napędzanego z wału korbowego przez pasek klinowy z odpowiednim doborem kół pasowych.
tak na koniecZPDACZC pisze:1:36 jest w wciągarce, a na kołach pasowych można to jeszcze sporo zwiększyć.
wiem... slyszalem... pisza o tym w ksiazkach...Playboy26 pisze:albo czy np nie zamotać silnika spalinowego taki jak np w kosiarce, są takie 5.5km za 500 zł tlko jak to zmotać ?
Słuchaj innych i myśl to może przestaniesz być... - było tu co najmniej kilka wypowiedzi zarówno użytkowników jak i zawodowych mechaników O-R, które mówiły Ci dlaczego nie i przedstawiały Ci inne alternatywy - "jak jedna osoba mówi Ci, że jesteś osioł, to możesz się nie przejmować, jak powiedzą Ci to kolejne to zacznij przeglądać się w lustrze, czy nie masz oślich uszu"ZPDACZC pisze:... Myślałem o zrobieniu PTO napędzanego z wału korbowego przez pasek klinowy z odpowiednim doborem kół pasowych. Po drodze sprzęgło i wał prosto do wyciągarki, ale mądrzejsi na tym forum sądzą że jestem idiotą ...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość