Didymos pisze:A dlaczemu ten wałek ma widełki obrócone o ~90 stopni?

Pewnie tak wyszło...

eee... a o jaki wałek Ci chodzi ?
Moderator: Misiek Bielsko
Didymos pisze:A dlaczemu ten wałek ma widełki obrócone o ~90 stopni?
Może. Pod warunkiem odpowiedniego położenia płaszczyzn flansz.Balu-Balu pisze: Jeden i dwa powinno być złożone tak samo a nie jest. Ucho 1 względem ucha dwa jest obrócone o 90 stopni. Tak nie może być![]()
![]()
![]()
![]()
Przepraszam, wczoraj byłem jeszcze "piątkowy" i trochę słabo kojarzyłemWojtek pisze:
![]()
eee... a o jaki wałek Ci chodzi ?
Ale koledzy są czujniWojtek pisze: Przepraszam, wczoraj byłem jeszcze "piątkowy" i trochę słabo kojarzyłem
http://www.joomla-cms.klein-gelenkwelle ... 17&lang=enBalu-Balu pisze:![]()
![]()
Co flansze mają do tego. Możesz rozjaśnić
Definicja flanszy wału:Balu-Balu pisze:To że kąt łamania wału jest mniejszy przy źle złożonym wale nie znaczy, że jest lepiej. Przez takie złożenie ograniczasz właściwości wału. Nadal nie wiem o co chodzi z tymi flanszamiChyba, że mamy różne definicje flansz
![]()
![]()
Kostuch pisze:
I jak po przykręceniu to płaskie z jednej strony wału nie jest równoległe do płaskiego z drugiej strony wału, to się skręca względem siebie one flansze. I wtedy jest dobrze, mimo że na oko jest źle.
Dziecko by zrozumiałoBalu-Balu pisze:Kostuch pisze:
I jak po przykręceniu to płaskie z jednej strony wału nie jest równoległe do płaskiego z drugiej strony wału, to się skręca względem siebie one flansze. I wtedy jest dobrze, mimo że na oko jest źle.![]()
![]()
Niech ktoś inny spróbuje![]()
Kostuch pisze: I wtedy jest dobrze, mimo że na oko jest źle.
Kostuch pisze:I jak po przykręceniu to płaskie z jednej strony wału
![]()
nie jest równoległe do płaskiego z drugiej strony wału,
![]()
to się skręca względem siebie one flansze.
Tak, chodzi o te flansze co pokazałeś.Balu-Balu pisze:Weź przeczytaj to co napisałeś. Zaznaczyłem na czerwono.
A to, to już mistrzostwo świata![]()
![]()
Kostuch pisze: I wtedy jest dobrze, mimo że na oko jest źle.
![]()
Czy te flansze się skręca względem siebie
![]()
Qbartx pisze:Droczy sie Balu, chyba mu sie nudzi
A ja łykam jak pelikan i się produkuję?Balu-Balu pisze:Qbartx pisze:Droczy sie Balu, chyba mu sie nudzi
![]()
O, zapomniałem o tym.Didymos pisze:No dobra Balu, a jak wytłumaczyć to, że w niektórych LR i G-wagenach przednie wały mają widełki obrócone o jakiś tam kąt?
Musi to też ma związek z nierównoległością płaszczyzn flansz
bardzo fajnie to rozwiązałeśBalu-Balu pisze:Proszę bardzo:
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość