WYCIAGARKA WARN M8000 - prosze serwisowac :D
Moderator: Misiek Bielsko
temat instalacji wyciagarki demontowalnej to kilka elementow - kiedy bedziesz wiedzial czy akurat ta wyciagarka bedzie Ci potrzebna, czy jak bedziesz siedzial w blocie po mosty (albo po drzwi) to bedziesz mial jak i do czego ja przyczepic, czy jak samochod bedzie w wodzie to uda Ci sie ja podlaczyc, czy ktos przez przypadek nie wyjmie jej z bagaznika bo bedzie potrzebowal miesjca na cos innego i mysle najzwazniejsze - jak ja w bagazniku zamocowac, aby przy gwaltownym hamowaniu nie wyszla przez oparcie kierowcy (badz co badz conajmniej 40kg nabiera duzego przyspieszenia) - teoretycznie wystarcza 4 sruby mocujace i trzy nakretki do kabli - ponadto chyba widzialem takie plyty przenosne -ale niech sie specjalisci wypowiedza
Nadal ześwirowany...
Klamer pisze:a masz na tyle sily aby targac od 45 do 60 kg?xaw pisze:I jeszcze jedno pytanie. Czy mozna je zrobic wyjmowane tak żeby wozić je w bagażniku i jak będzie potrzebna to porostu je zakładać ( cos w stylu wyciągarek na hak) bo to by było chyba najlepsze rozwiązanie może troszkę kłopotliwe ale przy tak rzadkim użytkowaniu rozsądne.
Tirfora sobie kup

SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos
M8000 waży 24kg z 30m liny - wiem, bo ważyłem swojego.Klamer pisze:a masz na tyle sily aby targac od 45 do 60 kg?xaw pisze:I jeszcze jedno pytanie. Czy mozna je zrobic wyjmowane tak żeby wozić je w bagażniku i jak będzie potrzebna to porostu je zakładać ( cos w stylu wyciągarek na hak) bo to by było chyba najlepsze rozwiązanie może troszkę kłopotliwe ale przy tak rzadkim użytkowaniu rozsądne.
Swoją wyciągarkę kupiłem używaną z pomocy drogowej, jeżdżę nią w ekstremie trzy lata i nie dzieje się nic (ok - rozleciał się ze starości aluminiowy 'motor coupler' - całe 45zł w serwisie warna).
Przy odpowiedniej konserwacji jest nie do zajechania (na samuraiu).
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Re: Wyciagarka Warn
Ja użytkuję XP od roku. Jej największy plus to to, że jest wodoszczelna. Niestety jest to też jej minus ale niezauważalny przy sporadycznym używaniu - przez uszczelnienia bębna ciężko się rozwija co przy częstym ciąganiu trochę irytuje. Ale ogólnie wyciągarka sprawdza się bardzo dobrze. Wyciągałem nią Gelendę i dawała radę. Próbowałem też wyciągnąć Defendera ale zamiast Defender wyjeżdżać z bagna to suzuka do niego dojeżdżała na zablokowanych kołachzbyszek 53 pisze:Jestem w trakcie doboru wyciągarki i zbierania funduszy na warn 9,5XP.
Przeczytane powyżej informacje zaskoczyły mnie i zmartwiły bo znaczy ze Warn nie spełnia warunków na których mi zależy więc co zrobić???
Potrzebuję wyciągarki do samochodu wyprawowego dla spokoju sumienia i poczucia bezpieczeństwa że jak się gdzieś zakopię albo nie będę mógł podjechać to sobię jej użyję(najczęściej podróżuję samochodem solo). Taka sytuacja może się zdarzyć raz na rok albo wcale . A jak wynika z powyższych informacji Warn to jest wyciagarka która standartowo zardzewieje a będzie sprawna tylko wtedy gdy będzie używana codziennie a remonty i przeglady będzie miała co miesiąc, więc już mi się nie podoba.
Proszę o radę jaka wyciągarka będzie dla mnie odpowiednia?
Zbyszek

Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Mam Warna 9,5 i robi robotę . lina prę razy trzasneła a on dalej kreci . Dwa razy w roku robię mu przegląd i nie widze lepszej wyciągarki .nie wiem czemu te ósemki nie robią , może za małe są do tych aut .z opisu wynika że czasem do pół koła są zgrzebane . to już prawie na brzuchu leżą i to nie są lekkie warunki .proponował bym przez zlocza się wyciągać .bo wymiana na inne pewnie nie wchodzi w rachubę . a swoją drogą ciekawe kto zadecydował żeby zastosować M800 sprzedający czy kupujący .Podejżewam że kupujący nie zwracał uwagi na to co mówił sprzedawca , tylko kasa była ważna .
FIGHT NO MORE
To nie prawda co Ci mówiła mama, że przemoc nie rozwiązuje problemów.
www.pitbull4x4.pl
To nie prawda co Ci mówiła mama, że przemoc nie rozwiązuje problemów.
www.pitbull4x4.pl