Mokry syntetyk na mrozie.
Moderator: Misiek Bielsko
Mokry syntetyk na mrozie.
Ze 2 tygodnie temu wincziwalem jednego gościa. Lina, spory jej kawałek wpadła w wode, teraz to wszystko zamarzło. Zastanawiam sie czy jakbym chcial teraz uzyc wyciagarke to szlag trafi sznurek?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Re: Mokry syntetyk na mrozie.
Radziu, było o tym, jako mieszkaniec stały forum na pewno czytałeś.
Nie nie trafi ale generalnie te liny (poza takimi które można nabyć obecnie3 w szczecinie) nie lubią zamarzania. Dwie trzy zimy juz po nich widać, ale od jednego zamarznięcia nie strzelą
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Dzieki.
Cos bylo, ale wtedy mialem stalowke i nie pamietam.
Czyli nie zaszkodzilo by chowac sznurek do garazu?
Cos bylo, ale wtedy mialem stalowke i nie pamietam.
Czyli nie zaszkodzilo by chowac sznurek do garazu?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
No nie wiem.
Jak przemarznięte i sklejone to przy rozwijaniu trzeba użyć siły i ( chyba ) może się poszarpać troszku.
Jak przemarznięte i sklejone to przy rozwijaniu trzeba użyć siły i ( chyba ) może się poszarpać troszku.
***** USA
kuzwa, takie niby stare, tyle niby lat temu zapisali sie do ofroudu, a dalej to gupie.
zanim line rozwiniesz trza ja rozmrozic - zamarzniete mikrowlokna ci sie polamia, a nawet tego nie zauwazysz. lina z polamanymi wloknami to strata wytrzymalosci nawet o 80-kilka %.
a jesli lina juz lezy na aucie rok-dwa i nie jest stale przykryta jakas szmata, to juz ma polowe tego, co nowa - od swiatelka uv.
wiec po co se zrobic krzywde.
buziaki, panienki.
zanim line rozwiniesz trza ja rozmrozic - zamarzniete mikrowlokna ci sie polamia, a nawet tego nie zauwazysz. lina z polamanymi wloknami to strata wytrzymalosci nawet o 80-kilka %.
a jesli lina juz lezy na aucie rok-dwa i nie jest stale przykryta jakas szmata, to juz ma polowe tego, co nowa - od swiatelka uv.
buziaki, panienki.
Zbycho lina która wytrzymuje kilka ton poszarpie się przy ręcznym odwijaniu

jaja sobie z Radka robisz a on się na serio martwi

miękka lina namaka, potem zamarza, lód generalnie ma ostre krawędzie a ta lina tego nie lubi, woda zamarzając trochę się rozpiera, stąd po kilku sezonach zimowych ileś tam drobnych uszkodzeń rzutuje na całą line ( tak wychodzi z praktyki)
nie ma tego problemu z (wspomnianymi) linami ze Szczecina
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
cześć panienamazeno pisze: ↑wt lut 13, 2018 8:11 pmkuzwa, takie niby stare, tyle niby lat temu zapisali sie do ofroudu, a dalej to gupie.
buziaki, panienki.

gdzie się smotruchasz obecnie, kawał czasu Cię nie czytałem
pozdro
w czarnej dupie
i sie tu okopalem
tez chcialbys
miziajta sie dalij
i sie tu okopalem
tez chcialbys
miziajta sie dalij
znaczy zakotwiczyłeś na jakimś murzynie? murzynce?
kropki hehe
Ostatnio zmieniony czw lut 15, 2018 8:17 am przez mazeno, łącznie zmieniany 2 razy.
nie mógłbyś jeździć gdzieś gdzie jest ciepło?
takie widoki to wiesz.. za karę
takie widoki to wiesz.. za karę
ujja widać na tak małych zdjęciach ........
kropki hehe
Ostatnio zmieniony czw lut 15, 2018 8:17 am przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
nuda
wolę stokroć takie plenery

wolę stokroć takie plenery

ale ujowy beton i barierki
i morze ci sie przelewa na bok
i morze ci sie przelewa na bok
sugerujesz że samojebka telefonem pozbawiona jest kunsztu? poczułem się urażony...
ta
w dodatku foto na fejsa
https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net[ciach]
czyli zwykla lanserka na potrzeby zrobienia gula kolegom
ale na mnie nie robi
tydzien czy dwa na zatloczonej plazy i kimanie w cieniu cepeliowskiej parasolki z cieplawym piwem w ruku to nie to samo co nascie tygodni w czarnej dupie
w dodatku foto na fejsa
ale na mnie nie robi
tydzien czy dwa na zatloczonej plazy i kimanie w cieniu cepeliowskiej parasolki z cieplawym piwem w ruku to nie to samo co nascie tygodni w czarnej dupie
kropki hehe
Ostatnio zmieniony czw lut 15, 2018 8:18 am przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
wynik rozgrywki podałem ...........jak mniemam to pierwszy set był
ale mógłbyś Mazeno większe zapodać , bo te to wiesz .......
ale mógłbyś Mazeno większe zapodać , bo te to wiesz .......
karwa
ales ty yuntelygentny
jakbym nie wiedzial
i czpisy se wezcie
ales ty yuntelygentny
jakbym nie wiedzial
i czpisy se wezcie
można do meritum wrócić .................( oczywiście nie wspominam o mokrym syntetyku ), jak bym mało inteligentnie pisał
jak nie do syntetyka to do bani
ruskiej
ruskiej
i juzes sfochowal piter
gdzie Ty masz tam tłumy i parasolki?mazeno pisze: ↑śr lut 14, 2018 11:37 amta
w dodatku foto na fejsa
ale na mnie nie robi

tu był tłum: