T-max u mnie wygral z WARNem
Moderator: Misiek Bielsko
T-max u mnie wygral z WARNem
Czytalem, czytalem, czytalem, dzwonilem, zawracalem dupe innym (Twardy - dzieki za poswiecony czas) - trwalo to prawie miesiac i wybralem do GR na 35 calowych kolach T-maxa 12500
Mialem mozliwosc sciagniecia ze stanow Warna i doszedlem do wniosku ze:
Wole polska gwarancje od amerykanskiej
Wole serwis lokalny niz drapanie po glowie kto, kiedy i czy mi to zrobi
WARN mimo swojej marki jest rowniez robiony w Chinach - podobno wyjatkiem jest tylko Ramsey
Koniec koncow za te same pieniadze wole 12500lbs zamiast 9500lbs
Moze ten post wywola rozne komentarze, ale koniec koncow jest to moj wybor, moje auto i to ja bede sie z tym bujal a post jest dedykowany do tych co to jeszcze sie zastanawiaja co wybrac (Chinczyka czy Chinczyka).
Mialem mozliwosc sciagniecia ze stanow Warna i doszedlem do wniosku ze:
Wole polska gwarancje od amerykanskiej
Wole serwis lokalny niz drapanie po glowie kto, kiedy i czy mi to zrobi
WARN mimo swojej marki jest rowniez robiony w Chinach - podobno wyjatkiem jest tylko Ramsey
Koniec koncow za te same pieniadze wole 12500lbs zamiast 9500lbs
Moze ten post wywola rozne komentarze, ale koniec koncow jest to moj wybor, moje auto i to ja bede sie z tym bujal a post jest dedykowany do tych co to jeszcze sie zastanawiaja co wybrac (Chinczyka czy Chinczyka).
Nadal ześwirowany...
ze przytocze wyciag z regulaminu:Eskapada pisze:FORUM ZACZYNA PRZYPOMINAC BLOG
"...2. Cele działania forum.
Forum rajdy4x4.pl służy przede wszystkim ZDOBYWANIU WIEDZY o jezdzeniu w terenie, sprzęcie, modyfikacjach, imprezach które sie odbyły lub odbędą oraz poznawaniu nowych ludzi.
Forum umożliwia uzyskiwanie pomocy przy rozwiązywaniu problemów, wymianę opinii i doświadczeń. Działanie forum opiera się na wzajemnej pomocy wszystkich użytkowników.
Jednym z celów funkcjonowania forum są kontakty towarzyskie oraz tworzenie wspólnoty, dlatego też wszelkie działania mające na celu tworzenie podziałów i wzmaganie antagonizmów pomiędzy użytkownikami forum, nie będą mile widziane. ..."
...
Nadal ześwirowany...
no to w nie dalekiej przyszłości nie zapomnij napisac że dziś użyłem swojego T-MAX'a -lina nawijała sie lekko hu...jowo, sliniczek wesoło sobie mruczał, przekładnia juz mniej wesoło charczała a kabelki sie nagrzały ....i tak regularnie od czasu do czasu uzupełniaj swój blogo -temat nie zapominajac wstawiac nie sprawdzonych przez Ciebie rewelacji o chinskim pochodzeniu Warn ect ect ............
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Czlowieku - ile tu ludzi opisuje swoje przemyslenia dotyczace wlasnych wyborow w zakresie wyboru wyciagarki - raczej rozumiem zasady dzialania forum i rozumiem roznice miedzy postem a blogiem.Eskapada pisze:no to w nie dalekiej przyszłości nie zapomnij napisac że dziś użyłem swojego T-MAX'a -lina nawijała sie lekko hu...jowo, sliniczek wesoło sobie mruczał, przekładnia juz mniej wesoło charczała a kabelki sie nagrzały ....i tak regularnie od czasu do czasu uzupełniaj swój blogo -temat nie zapominajac wstawiac nie sprawdzonych przez Ciebie rewelacji o chinskim pochodzeniu Warn ect ect ............
Jak masz jakis problem personalny to zapraszam do wyjasnienia na PW.
Co do "nie sprawdzonych przez Ciebie rewelacji o chinskim pochodzeniu Warn" - nie mowie o pochodzeniu tylko o produkcji - nie ujmuje WARNowi jego amerykanskich korzeni.
Nadal ześwirowany...
nie po to jest forum zeby wyrazał swoje opinie via PW
- Taka jest domena forum: upubliczniasz swoje przemyślenia i musisz sie liczyć z tym że ktos je skomentuje.Czy Ci ten kometarz podoba czy nie. Zgodze sie że wiele ludzi zaklada tematy bo nie wie jaką wyciągake kupic,gdzie od kogo ect ect ale Ty już kupiłeś , podjołeś decuzje nomen omen według mnie słuszną
ale dla mnie Twój post pamiętnikowym wpisem jak w blogu.. i to wszytsko na temat

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Mercedesy i telewizory Sony tez sie robi w Chinach, a jednak postrzegane sa jako produkty markowe.Eskapada pisze:....i tak regularnie od czasu do czasu uzupełniaj swój blogo -temat nie zapominajac wstawiac nie sprawdzonych przez Ciebie rewelacji o chinskim pochodzeniu Warn ect ect ............
Niedlugo podhalanskie oscypki beda importowane z Chin, wiec trzeba sie do tego przyzwyczaic

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Ściągasz go bo nie jest Twój.Krecik pisze: co do tego co klamer napisał, założyłem chinola 12500 na tył, jutro go ściągam, psycha klęka jak sie słucha jak rzęźi podczas podciągania... i to bez jakiegos wielkiego obciążenia

Ja Ci tego Chinola podczepiałem w 95% przypadków teraz na Zmocie i jakoś nie mam podobnych odczuć, tym bardziej że ciągał, wyciągał, przeciągał i nie doszło do żadnego klęknięcia.
Kosiak pisze:Ściągasz go bo nie jest Twój.Krecik pisze: co do tego co klamer napisał, założyłem chinola 12500 na tył, jutro go ściągam, psycha klęka jak sie słucha jak rzęźi podczas podciągania... i to bez jakiegos wielkiego obciążenia![]()
Ja Ci tego Chinola podczepiałem w 95% przypadków teraz na Zmocie i jakoś nie mam podobnych odczuć, tym bardziej że ciągał, wyciągał, przeciągał i nie doszło do żadnego klęknięcia.

Ja mam 9500lbs i nie narzekam Serie ciagal co prawda,to nie ten tonaz co gela,ale i tak jestem zadowolony.

Robił za podstawke do TV przez pól rokuKosiak pisze:Ściągasz go bo nie jest Twój.Krecik pisze: co do tego co klamer napisał, założyłem chinola 12500 na tył, jutro go ściągam, psycha klęka jak sie słucha jak rzęźi podczas podciągania... i to bez jakiegos wielkiego obciążenia![]()

Klękał na trawersie przy K2, na wylocie z k2 wlasnie

Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
Browary sciagales lina do fotela?Krecik pisze:Robił za podstawke do TV przez pól rokuKosiak pisze:Ściągasz go bo nie jest Twój.Krecik pisze: co do tego co klamer napisał, założyłem chinola 12500 na tył, jutro go ściągam, psycha klęka jak sie słucha jak rzęźi podczas podciągania... i to bez jakiegos wielkiego obciążenia![]()
Ja Ci tego Chinola podczepiałem w 95% przypadków teraz na Zmocie i jakoś nie mam podobnych odczuć, tym bardziej że ciągał, wyciągał, przeciągał i nie doszło do żadnego klęknięcia.![]()

a propo tego nawijania ... bo planuje juz wkrotce zamontowanie wyciagarki ...
z tymze u mnie ona bedzie na pace i lina poprowadzona do przodu.
w jakiej odlweglosci od wyciagarki umiescic wejscie liny w rure (poprowadzana do przodu)?? no i czy po srodku wyciagarki czy moze byc jakos lekko z boku??
w jakiej odlweglosci od wyciagarki umiescic wejscie liny w rure (poprowadzana do przodu)?? no i czy po srodku wyciagarki czy moze byc jakos lekko z boku??
Gaz..Uaz..Patrol..Pajero..HDJ80.. a teraz Cherokee XJ
Najlepiej pośrodku. Wtedy nie ma tendencji do nawijania na którąś ze stron.maxpatrol pisze:a propo tego nawijania ... bo planuje juz wkrotce zamontowanie wyciagarki ...
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew