Jaka wciągarka potrzebna?!
Moderator: Misiek Bielsko
-
- jestem tu nowy...
Jaka wciągarka potrzebna?!
Witam
Zakupiłem z ojcem Unimoga 406 (5,7 diesel) i potrzebuje wciągarke na przód dopasować. Co waszym zdaniem najlepiej bedzie sie sprawowac? Slyszalem ze pasują ponoc od wojskowych jelczów/starów jezeli tak to jakie?
Zamieszczam linka do auta które kupiłem: http://www.autogielda.pl/motoryzacja/?m ... a=15528188
Ps. Linka zamieszczam zebyscie mogli lepiej mi pomoc w kwesti doboru wciągarki. Nie obchodzi mnie wasze zdanie co do ceny. [/b]
Ps. Dodam ze auto bylo wazone i wazy 2,7 t (puste)
Zakupiłem z ojcem Unimoga 406 (5,7 diesel) i potrzebuje wciągarke na przód dopasować. Co waszym zdaniem najlepiej bedzie sie sprawowac? Slyszalem ze pasują ponoc od wojskowych jelczów/starów jezeli tak to jakie?
Zamieszczam linka do auta które kupiłem: http://www.autogielda.pl/motoryzacja/?m ... a=15528188
Ps. Linka zamieszczam zebyscie mogli lepiej mi pomoc w kwesti doboru wciągarki. Nie obchodzi mnie wasze zdanie co do ceny. [/b]
Ps. Dodam ze auto bylo wazone i wazy 2,7 t (puste)
Moje śliczności: 116 350 sel, GD 300, GE 230, 124 coupe
- Ml_Kruszka18
-
- jestem tu nowy...
Z rajdami sie zobaczy. Na razie trzeba nabrac wprawy w jezdzie unimogiem
. Do tej hydraulicznej chyba nie trzeba pompy hydraulicznej bo unimog ma własna(przynajmniej mój) wystarczy podpiąć pod nią. Ile taka wciągarka by kosztowala i czy by sie dalo to wpiac na te konstrukcje do wpinania pluga? 

Moje śliczności: 116 350 sel, GD 300, GE 230, 124 coupe
- Namdan
-
No jak masz już aparature do tego pługa, to hydraulik będzie najlepszą opcją. pompa i sterowanie już jest, trzeba tylko sprawdzić wydatek i ciśnienie pompy. Potrzeba min 150 a najlepiej 200 bar wydatek minimum 40 a najlepiej 60 l/min. Zbiornik tak z 10-15 litrów. Sterowanie już masz. Szybkozłączki żeby łatwo wpinać i wypinać pług i wyciągarkę. Jak dobrze pójdzie to dzień roboty i masz. A cena? A cena na priv 

Nazywam się Gordon, Gordon Shumway
-