Warn 9,5 xp
Moderator: Misiek Bielsko
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Warn 9,5 xp
Zamontowałem nowego Warna i nie chodzi . Pierwsze uruchomienie i zaczął nawijać.A przy rozwijaniu przekaźnik nie trzymał cały czas pracował ( terkotał).A jak dłużej przytrzymałem nawijanie przestał działać i teraz nic nie działa ani nawijanie ani rozwijanie totalna cisza . Kable przedłużałem ale wszystko zainstalowałem jak było . Ma ktoś jakiś pomysł co dalej .W opcji szukaj nic nie znalazłem .
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
- SzczesnyLR
Re: Warn 9,5 xp
miałem takie przypadki z nowymi Warnami
kilka razy winne były fabrycznie za słabo dokręcone ( lużne ) przewody sterowania w skrzynce z przekażnikami
a raz padnięty sam przekażnik
sprawdż
kilka razy winne były fabrycznie za słabo dokręcone ( lużne ) przewody sterowania w skrzynce z przekażnikami
a raz padnięty sam przekażnik
sprawdż
alkohol , brawura , wypadek
D1,D3...
D1,D3...
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Usterka usunięta . Kabelek od cewki prądowy był przecięty.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
- Igor V8
-
To dobrze ...Fiba pisze:Usterka usunięta . Kabelek od cewki prądowy był przecięty.

... bo już za Chinolem się rozglądałem

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

- mazurkas007
-
To ja sie podczepię.
Jak to się / czym to się konserwuje. Mam 9,5XP u siebie, sporadycznie bo sporadycznie ale kilka razy był używany, narazie gra i trąbi i wszystko ok.
Jednak dwa lata wisi na zderzaku, jakieś smary polecacie do przekładni, co z silnikiem, szczotki itp ? a oryginalnie jaki tam jest smar w przekładni ? można mieszać z innymi ( tego samego typu ) czy lepiej wyczyścić i polecacie jakiś inny ?
I jeszcze jedno, przekaźniki mam pod maską, myślę o wstawieniu gniazda od pilota do kabiny. Można dostać gdzieś te WARN'owe wtyczkę i gniazdo żeby zmotać przedłużkę.
Jak to się / czym to się konserwuje. Mam 9,5XP u siebie, sporadycznie bo sporadycznie ale kilka razy był używany, narazie gra i trąbi i wszystko ok.
Jednak dwa lata wisi na zderzaku, jakieś smary polecacie do przekładni, co z silnikiem, szczotki itp ? a oryginalnie jaki tam jest smar w przekładni ? można mieszać z innymi ( tego samego typu ) czy lepiej wyczyścić i polecacie jakiś inny ?
I jeszcze jedno, przekaźniki mam pod maską, myślę o wstawieniu gniazda od pilota do kabiny. Można dostać gdzieś te WARN'owe wtyczkę i gniazdo żeby zmotać przedłużkę.
Jest 4x4 - rusza wyścig zbrojeń
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Ja też przekaźniki dałem pod maskę. Moja skrzynka z przekaźnikami ma wyjście w które wpinam moduł do pilota lub kabel do sterowania ręcznego.
Igor dobrze że już nie kupiłeś tego chinczyka . A tak po prawdzie nowy a trzeba było kabelek od sterowania w skrzyńce wymienić bo był przecięty w środku i nie miał przejścia.
Igor dobrze że już nie kupiłeś tego chinczyka . A tak po prawdzie nowy a trzeba było kabelek od sterowania w skrzyńce wymienić bo był przecięty w środku i nie miał przejścia.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
- Igor V8
-
Mój ma ponad 2 latka ... sprawdź mocowanie liny na bębnieFiba pisze: Igor dobrze że już nie kupiłeś tego chinczyka .
... wyciąłem śrubkę mocującą w Rumunii

Zrobię jej gruntowny przegląd jak dojdzie zderzaczek

- Igor V8
-
... i polecam pilota bezprzewodowego 

- mazurkas007
-
Igor909 pisze:... i polecam pilota bezprzewodowego
no tak se mysle, ze jak se bym kupil, to bym tej przedluzki nie musial robic.
Tylko zeby mi wtedy wyciagarki jaki radioamator na zlocie nie uruchomił

Jest 4x4 - rusza wyścig zbrojeń
- Igor V8
-
Wyciąłem 2 kable i ....
... nabyłem pilota
... nabyłem pilota

- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Ja do mojego też dokupiłem pilota bezprzewodowego i działa to bez problemu 

Ostatnio zmieniony ndz kwie 05, 2009 8:38 pm przez Fiba, łącznie zmieniany 1 raz.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
mazurkas007 pisze:To ja sie podczepię.
ja swojego rozebralem po 4 latach eksploatacji, topienia w wodzie i blocie ,myty karszerem ,pada na niego deszcz ,lezy snieg , wielu pisalo ze trzeba rozebrac i posmarowac,wiec ruszylo mnie sumienie i rozebralem z kolega i co zdziwko mnie zlapalo zero rdzy smar czysty ,wszedzie szucho i jak z fabryki ,a ta winda niema latwo w ciezkim parchu wiec prosze nie demonizowac ze po kazdym rajdzie trzeba rozbierac,ale da wlasnego spokoju mozna

Czesc,
Poszukuje schematow albo opisu jak podpiac sie do XP-ka zeby nim sterowac (oprocz oryginalnego pilota na kablu)
Spotkaliscie sie moze z czyms takim ?
Pzdr
./martinezz
Poszukuje schematow albo opisu jak podpiac sie do XP-ka zeby nim sterowac (oprocz oryginalnego pilota na kablu)
Spotkaliscie sie moze z czyms takim ?
Pzdr
./martinezz
tak tak mam - ale nie pamietam jak to podpinałem - musiałbym zdjąc pokrywke i oblookać ale da sie zrobić
ja mam tego na kablu wprowadzonego do środka, a pilota bezprzew. podpieliśmy równolegle obrabiając orginalny kabel. nie potrzebny żaden schemat 

jako że powoli raczkuje w rajdach, byłem na dwóch. Podłączam się pod temat.
zderzak gotowy na wyciągarkę i dużo się naczytałem o warn 9,5 XP, że to nie chińczyk i warto
.
Na co zwrócić uwagę przy zakupie używanego
na nowego mnie nie stać, a używanych mało, wręcz trudno spotkać.
Jaka powinna być rozsądna cena używanego XP
zderzak gotowy na wyciągarkę i dużo się naczytałem o warn 9,5 XP, że to nie chińczyk i warto

Na co zwrócić uwagę przy zakupie używanego

a do jakiego auta to ma służyć?rajasG4x4 pisze:jako że powoli raczkuje w rajdach, byłem na dwóch. Podłączam się pod temat.
zderzak gotowy na wyciągarkę i dużo się naczytałem o warn 9,5 XP, że to nie chińczyk i warto.
Na co zwrócić uwagę przy zakupie używanegona nowego mnie nie stać, a używanych mało, wręcz trudno spotkać.
jak się nie znasz to cięzko będzie

wygląda naprawde dobrze, patrząc na datę zakupu to jeszcze na gwarancji
z tym jednym rajdem to trochę przesada
patrząc na rolki ale ogólnie chyba warto, wnioskując z fotek

- miastek
-
- Kontaktowanie:
Vitare to ona z jądra ziemi wytarga.
Cena dobra jesli stan jest zgodny z opisem ale na zdjeciach widac ze lina byla urwana co nie jest łatwe
Cena dobra jesli stan jest zgodny z opisem ale na zdjeciach widac ze lina byla urwana co nie jest łatwe

http://www.4x4.szczecin.pl/
Vitara->Samurai->GR->GRII
znam kierownika , winda była na francowej zmocie , gdzie razem na jednej próbie tkwiliśmy (z tym że oni chyba do rana i jakaś hipotermia wystąpiła). Koleś jest ok , więc informacje powinny być wiarygodne. A na tej próbie mogli linę zerwać (jak wysiadłem z auta to wpadłem po klatuwę w lagier) , chociaż ich suza jest lekkim autem (obrzyn na mostach uaza)
o mnie mowa
lina zerwana dokładnie na tej próbie
trzeba było w górę sznura na drzewo dawać a nie ciągnąć lagier kilku tonowy, nocka nasza, pilot sie zrzygał to było coś, pora na mechaniora 

lina zerwana dokładnie na tej próbie

sprzedany
dla Garwolina 

- miastek
-
- Kontaktowanie:
Tak odświeżę temat co by nowego nie zakładać.
Co się dzieje że nigdzie nie można dostać silnika do 9.5XP
Na żadnym ebayu nie ma, tylko jakieś chinole.
A cena w zakładowym sklepiku trochę wysoka.
Co się dzieje że nigdzie nie można dostać silnika do 9.5XP

Na żadnym ebayu nie ma, tylko jakieś chinole.
A cena w zakładowym sklepiku trochę wysoka.
http://www.4x4.szczecin.pl/
2 dni temu widzialem na amazonie, cena oczywiście nie zachwyca ale jest. Spalony?
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
https://www.escape4x4.pl/