Ja posiadam XDYNA TWO SPEED 12500 12V, mam ja kilka miesiecy. Złego słowa na razie nie powiem. Założona do prawie seryjnej Vitary na oponach AT. Ze względu na opony auto często samo nie jest w stanie przejechać przez większe błoto, więc pomaga mu wyciagarka. Używam aktualnie tylko wolnego biegu, poprostu tak jest zamontowana wyciągarka że aktualnie nie mogę przekręcić dzwgni na szybki bieg, jak będzie cieplej napewno to poprawie i potestuje też szybkie wyciąganie.
Na razie auto nie wpadało głębiej niż po całe koła (AT 29") i bez problemu Xdyna wyciągała, dodam że bardzo żadko pomagam kołami - naczytałem się może bzdur ale wole pomijać niepotrzebne szarpnięcia podczas jej pracy. Na starym aku 55 mialem czesto choinke na desce przy uzywaniu, teraz mam aku 72, uzywka w dobrym stanie, wyciagarka uzywana ~20razy a aku jeszcze nie doladowywalem i daje rade.
Z wad - po założeniu mogłem rozwijać linę ręką na "luzie", aktualnie nie da się, nie wiem czy mam linę teraz źle nawiniętą, czy smar jest zbyt gęsty, lecz czytałem że w dwubiegowowych występuje ten problem, jak uruchomie szybki bieg nie będę w to wnikal.
Dodatkowo jest "automatyczny ogranicznik siły uciągu, z możliwością ustawienia jej wartości, zapobiega przeciążeniu i uszkodzeniu wyciągarki", jeszcze sie nim nie bawiłem, ale chyba w przypadku dosc lekkiej Vitary nie bedzie takiej koniecznosci.
Ze względu na to jakim autem jezdze, moj offroad to raczej ambitny turystyk.
Suzuki Samurai