http://www.terenwizja.pl/film/61/kategoria/terenwizja
Moderator: Misiek Bielsko
się zdecydujJaaareeek ! pisze:spoko.
filmik nachalny do bólu (ale i merytoryczny),
Jaaareeek ! pisze:spoko.
filmik nachalny do bólu (ale i merytoryczny), ale Zibi przyzwyczaił już mnie do swojej nachalnej obecności
na forum, a ten filmik nie wykracza poza dotychczasowe standardy (jego, w sensie Zibiego).
nie chce.pinc6x6 pisze:się zdecydujJaaareeek ! pisze:spoko.
filmik nachalny do bólu (ale i merytoryczny),
gównosbst pisze:no i co z tego?
Merytorycznie - konstruktywna krytyka:Zibi pisze:hmm, szczerze to liczyłem trochę więcej na merytoryczną dyskusję.
Ja to odebrałem jako poradnik dla osób, które już mają doświadczenie w używaniu wyciągarki, a nie koniecznie wiedzę o jej budowie i konserwacji. Poradniki o tym jak używać wyciągarkę to już są w sieci, a takiego brakowałoKostuch pisze:Merytorycznie - konstruktywna krytyka:Zibi pisze:hmm, szczerze to liczyłem trochę więcej na merytoryczną dyskusję.
Po temacie osprzętu prześlizgnęliście się "od niechcenia". Nikt nie zwrócił uwagi w przypadku stalówek na rdzeń, rodzaje splotu, etc.
Zero info o hakach, kauszach, mocowaniach liny.
Zero info o tym, że syntetyk wymaga innej przelotki niż stalówka.
Zero info o przekrojach kabli i ich zakończeniach (tak przy okazji: te chude końcówki kabli na filmie to jakaś wersja demo?).
Zero info o technice używania wyciągarki.
No i w prologu mocno podkreśliłbym konieczność posiadania i używania taśmy.
Rozumiem że materiał jest o wyciągarkach, ale bez znajomości tych detali, to można sobie krzywdę zrobić.
No chyba że to pierwszy odcinek cyklu
Czekam na kolejne tutorialekwiatostan pisze:Technika uzywania wyciagarki to bedzie kolejny poradnik.
Wiadomo, ze tematów jest duzo i wszystkiego nie da sie pokazac w jednym filmie. (pierwsza wersja miala ponad godzinie)
Ale wezmiemy to pod uwage.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość