Którego ATka wybrać?
Moderator: Mroczny
Re: Którego ATka wybrać?
Oczywiście że pan wiedział......rozmowy nagrywane a ja informowałem że to zakup opon do dużej floty aut firmowych. Był nieugięty.
Oponeo to nie sklep z oponami na półce i panem przy ladzie. Rozmawiał niby ze "sprzedawcą", ale tak naprawdę to z konsultantem, który towaru ręką nigdy nie dotknął. Za to siedział wygodnie w swoim fotelu, ze słuchawką w uchu, jedną ręką gmerajac w okolicy krocza a drugą wyjmował gile.
Może gdyby go zapytał czy ma spocone jajka, albo jak smakują gile, to by się dowiedział, ale o takie banały jak kraj produkcji opony... litości.

PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Cóż.
Jakkolwiek lubię i finską muzykę i fińskie wyroby, to akurat Nokian u mnie poległ ze względu na to, że taki chłam firmują swym logotypem. To górna półka opon, ale np. kupując zimówki (kolejny komplet) też nie udało mi się dowiedzieć skąd pochodzą i odpuściłem Nokiany na rzecz drugiej dostępnej w rozmiarze opony mającej w etykiecie kategorię A na wodę. Na razie jest doskonale, ale to pierwszy sezon.
Jakkolwiek lubię i finską muzykę i fińskie wyroby, to akurat Nokian u mnie poległ ze względu na to, że taki chłam firmują swym logotypem. To górna półka opon, ale np. kupując zimówki (kolejny komplet) też nie udało mi się dowiedzieć skąd pochodzą i odpuściłem Nokiany na rzecz drugiej dostępnej w rozmiarze opony mającej w etykiecie kategorię A na wodę. Na razie jest doskonale, ale to pierwszy sezon.
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Z tego co widzę to Nokian ma dwa rodzaje opon wielosezonowych.
Seasonproof nie piszą gdzie zdiełane więc pewnie sawiecki sajuz i Weatherproof niektórzy handlowcy piszą że made in finland. I ku tych bym się skłaniał .........chyba że Goodyeary wrócą do normalnej ceny bo teraz ich pogrzało. Pewnie śniegi w Polszy przypomniały niektórym użytkownikom aut że w zimie letnia opona nie działa. Popyt, podaż.........wyższa cena.
Seasonproof nie piszą gdzie zdiełane więc pewnie sawiecki sajuz i Weatherproof niektórzy handlowcy piszą że made in finland. I ku tych bym się skłaniał .........chyba że Goodyeary wrócą do normalnej ceny bo teraz ich pogrzało. Pewnie śniegi w Polszy przypomniały niektórym użytkownikom aut że w zimie letnia opona nie działa. Popyt, podaż.........wyższa cena.
ceny trochę poszybowały w górę , teraz czekam i obserwuje rynek , jak coś się trafi to może kupię , windforce at2 mi się podoba taka kopia bfg at , ale brak z opisem lt
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
Wg gumiarza te z Finlandii są dobre. Jeśli masz podane, że stamtąd, można brać, radzą sobie z technologią.piotrck pisze: ↑sob lut 20, 2021 8:26 amZ tego co widzę to Nokian ma dwa rodzaje opon wielosezonowych.
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

ja zakupiłem nokian rotiva at plus , prod. rosja , LT265/75r16 123/120S , kawał kapcia , bieżnika ok. 14mm mierzone na środku , ma opis m+s i śnieżynkę
, dziś przyszły zmontuje na felgi i wywarze , plakietka eu spalanie E , na mokrym A , hałas 71dB , czyli fajnie , opona mnie się podoba
, była okazja to kupiłem , dokładne wymiary podam jak pomierzę

lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
szerokość bieżnika 21cm , średnica opony na feldze w stanie wolnym 81cm , rowki trapezowe , lamele , jakieś blokady aby bieżnik się nie schodził , wyważymy i założę na auto potestuje i dam znać
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
4 fotki nokiana rovita at plus https://www.fotosik.pl/zdjecie/1d29dace683b7a40
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
koła wyważone , średnio po 60gram na koło
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
- goralski
-
- Kontaktowanie:
to już taniej proszek by wyszedł 

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
no dobra a jak się sprawują?
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
jestem zadowolony , ciche , na czarnym dobrze trzymają ale można zerwać przyczepność na mokrym i na suchym , przy gwałtownych manewrach czuć że lekko płyną ale profil ma 20cm więc balon , w śniegu nie wiem bo niema , w lekkim terenie i błotku robią , ładnie się czyszczą , wodę dobrze odprowadzają , zrobiłem może z 500km od momentu założenia , przewidywalne jak się nie przegnie na czarnym , jestem zadowolony
, taki atek teren 40/ czarne 60 , nokian rovita at plus lt265/75r16 123/120 czy jakoś tak , z mniejszym indeksem nośności mają mniej mięsa

lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
fota na zmarzniętym śniegu https://www.fotosik.pl/zdjecie/2d22bc11aba8da8c
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Wygląda spoko
jak kiedyś podniosę 2 cale swojego pickupa to wrzucę większe 

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
kolega ma d40 z 2007r i miał fabrycznie 32" , 265/70r17 i felgi alu , takie sprowadził ,czarny bielsko pisze: ↑pn kwie 05, 2021 10:27 pmWygląda spokojak kiedyś podniosę 2 cale swojego pickupa to wrzucę większe
![]()
zestaw do liftu jakieś 850 , z przodem jest mała zabawa ale do ogarnięcia w 15min na strone lub mniej , tył wieszaki lub podkładki pod resory
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
widziałem. ostatnio przyczepę remontujęMarci pisze: ↑wt kwie 06, 2021 6:17 pmkolega ma d40 z 2007r i miał fabrycznie 32" , 265/70r17 i felgi alu , takie sprowadził ,czarny bielsko pisze: ↑pn kwie 05, 2021 10:27 pmWygląda spokojak kiedyś podniosę 2 cale swojego pickupa to wrzucę większe
![]()
zestaw do liftu jakieś 850 , z przodem jest mała zabawa ale do ogarnięcia w 15min na strone lub mniej , tył wieszaki lub podkładki pod resory

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- goralski
-
- Kontaktowanie:
A ja szukam ciągle, jutro jadę coś w Niemcowni oglądać
zawiele niema 200km od gorlitz https://www.autoscout24.pl/lst/nissan/n ... 5&atype=C& , może Radek coś więcej znajdzie
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Szukam przyczepy, u nas idą z prędkością światła, w Niemczech drożej ale trochę więcej czasu..
Ile dałeś ?Marci pisze: ↑pn mar 08, 2021 7:57 pmja zakupiłem nokian rotiva at plus , prod. rosja , LT265/75r16 123/120S , kawał kapcia , bieżnika ok. 14mm mierzone na środku , ma opis m+s i śnieżynkę, dziś przyszły zmontuje na felgi i wywarze , plakietka eu spalanie E , na mokrym A , hałas 71dB , czyli fajnie , opona mnie się podoba
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
pochwal się jak coś znajdziesz

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
dwójkę na gotowoselim pisze: ↑czw kwie 08, 2021 1:23 pmIle dałeś ?Marci pisze: ↑pn mar 08, 2021 7:57 pmja zakupiłem nokian rotiva at plus , prod. rosja , LT265/75r16 123/120S , kawał kapcia , bieżnika ok. 14mm mierzone na środku , ma opis m+s i śnieżynkę, dziś przyszły zmontuje na felgi i wywarze , plakietka eu spalanie E , na mokrym A , hałas 71dB , czyli fajnie , opona mnie się podoba
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Dzisiaj tą oglądałem
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... pp_android
Żadna rewelacja cenowa, choć stan dobry, ma dodać nowe opony, Kran do kibla i jakiś przegląd szczelności gazu. Przyciągnął to z Holandii i lekka zamotka z rejestracją by była, w dodatku żółte blachy są tylko z ważnym TÜVem...
Brak podgrzewacza ciepłej wody, brodzika w łazience. Tak to sucha, podłoga równa i stabilna, z zewnątrz zadbana
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
wygląda spokogoralski pisze: ↑czw kwie 08, 2021 7:04 pmDzisiaj tą oglądałem
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... pp_android
Żadna rewelacja cenowa, choć stan dobry, ma dodać nowe opony, Kran do kibla i jakiś przegląd szczelności gazu. Przyciągnął to z Holandii i lekka zamotka z rejestracją by była, w dodatku żółte blachy są tylko z ważnym TÜVem...
Brak podgrzewacza ciepłej wody, brodzika w łazience. Tak to sucha, podłoga równa i stabilna, z zewnątrz zadbana

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było