Na co warto zwrócic uwagę przy sprawdzaniu?
Jak sprawdzic stan silnika, bo mam podstawy przypuszcać że mógł byc sporo eksploatowany na autostradach z duzymi prędkościami
wszelka pomoc mile widziana

Moderator: Mroczny
WojtekSz pisze:wojtek_kom
hmmm, jesli nie było problemów do 100.000 a ten co mam na oku ma własnie 107.000 - czy to znaczy, że nadeszła pora problemów ?
chłopieWojtekSz pisze:wojtek_kom
hmmm, jesli nie było problemów do 100.000 a ten co mam na oku ma własnie 107.000 - czy to znaczy, że nadeszła pora problemów ?
@bigos - ja Ciebie prosze...bigos pisze: sprawdź czy w książce serwisowej były jakieś już naprawy elektroniki![]()
czasami się zdarza cały egzemplarz jest niedopracowanyjak niektóre renault laguna 2
Teraz ma LRwilkens pisze:uchronilem tez @Selima (mam nadzieje)![]()
![]()
widac jak na dłoni, że mało przyglądałeś sieautu - które eksploatowałeświlkens pisze: Nie polecam wersji z pneumatyczna zawiecha![]()
Bez przesady... co do elektroniki - najgorsze są chyba serwisy autoryzowane...WojtekSz pisze:wojtek_kom
seburaj pisze:widac jak na dłoni, że mało przyglądałeś sieautu - które eksploatowałeświlkens pisze: Nie polecam wersji z pneumatyczna zawiecha![]()
![]()
juz pierwsza wizyta pod autem mówi, że "pneumatyki" w tym zawieszeniu nie ma żadnej
tylko i wyłącznie hydraulika - zarówno realizujaca podnoszenie, jak i zmiane twardości (wybierania) zawieszenia![]()
co nie zmienia faktu, ze wersji z hydrauliką albo unikać, albo po zakupie wypruć to wszystko i założyć jakies markowe zawieszenie (drązki HD, spręzyny tył i amotyzatory)
http://www.activesuspensionsystems.com/lelx470susy.htmlseburaj pisze:akumulatory zawieszenia, tj. te cztery gruchy przykręcone do ramy
i co one tym gazem robią ?
Jak wyglądały twoje kłopoty z poziomowaniem?Tołdi pisze:2004r 15 tys przebiegu. Dwa razy kłopoty z poziomowaniem zawieszenia- ale to taka ich przypadłość. Reszta to normalne przeglądy w ASO (robione wszystko na czas) . Po 110 tys wymieniłem klocki i opony (jeżdżę delikatnie) . Spalanie 10-12l, przy jeździe 160 km/h rośnie do 16l. Poza leśnymi drogami nie upalam nim w terenie bo wg mnie się do tego nie nadaje (za delikatne i szkoda). Zadnych wycieków, problemów z elektryką (poza zabrudzeniem klawiszy od pamięci foteli) , wtryskami i innymi pierdołami. Do normalnej jazdy bardzo dobry samochód.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość