wsadzam kij w mrowisko kamperem
Moderator: Mroczny
- kilometr
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
wsadzam kij w mrowisko kamperem
Cześć
Chwalimy się, bo skończyliśmy prawie roczny projekt budowy kampera na J8:
www.kilometr.com/opis-j8-kamper.html
mariusz
Chwalimy się, bo skończyliśmy prawie roczny projekt budowy kampera na J8:
www.kilometr.com/opis-j8-kamper.html
mariusz
wakacje z pasją podróżowania
- Ryszard Giedrojć
-
Re: wsadzam kij w mrowisko kamperem
No ładne cacka 

Zbowid

łooo...
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
no niczego sobie
i gdzie to mrowisko ?
i gdzie to mrowisko ?
W środku kamperaEROW1 pisze:i gdzie to mrowisko ?

Patrol LS1 "Czarna Mamba"
- kilometr
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Dzięki za pochwały. Tera trzeba to testować. Kto wie może wróci na lawecie, albo nie wróci.
A tak przy okazji, czy ktoś wie o ile jest grubsza stal ramy bushtaxi pick-upa względem J8?
A tak przy okazji, czy ktoś wie o ile jest grubsza stal ramy bushtaxi pick-upa względem J8?
Ostatnio zmieniony czw sty 31, 2013 1:56 pm przez kilometr, łącznie zmieniany 1 raz.
- kilometr
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
[quote="EROW1"]no niczego sobie
i gdzie to mrowisko ?[/quote]
Mrowisko jest takie, że większość tzw. prawdziwych offroadzistów od razu ma zastrzeżenia. W najlepszym przypadku logiczne zastrzeżenia, bo zwykle kwitują - co za sanatorium.
i gdzie to mrowisko ?[/quote]
Mrowisko jest takie, że większość tzw. prawdziwych offroadzistów od razu ma zastrzeżenia. W najlepszym przypadku logiczne zastrzeżenia, bo zwykle kwitują - co za sanatorium.
-
Projekt fajowy, jutro wkleje zdjęcia swojego teardropa. A jaka waga wyszła? U mnie niestety waga 480KG co w rezultacie jest odczuwalne za autem. Można było odchudzić tzn. dać cieńszą sklejkę itp ale jak na prototyp wyszło bardzo przyzwoicie. Same opony też swoje robią...34" 

PATROL Y61 V8 LONG TURYSTYK
tak z boku tematu
wasz wykonawca budy stworzyl chyba najladniejszego campera jakiego widzialem
http://www.camperspol.pl/merc_710_zabudowa.html
cudo
jakbym mial jechac dookola swiata to wlasnie takim
wasz wykonawca budy stworzyl chyba najladniejszego campera jakiego widzialem
http://www.camperspol.pl/merc_710_zabudowa.html
cudo
jakbym mial jechac dookola swiata to wlasnie takim
- kosa20
- Kontaktowanie:
A w nosie z tym Mariusz. Nie wiesz jak jest?kilometr pisze:Mrowisko jest takie, że większość tzw. prawdziwych offroadzistów od razu ma zastrzeżenia. W najlepszym przypadku logiczne zastrzeżenia, bo zwykle kwitują - co za sanatorium.EROW1 pisze:no niczego sobie
i gdzie to mrowisko ?
Zawsze jest krytyka, że coś jest niekoszerne, niewłaściwe, niezgodne ze sztuką i w ogóle do kitu. Zwłaszcza w necie.

Dla mnie akurat pomysł zajebisty, w sensie kamper o powiększonych zdolnościach trakcyjnych i autonomiczności do turystyki bardziej aktywnej.
Jak dla mnie

Kosa , chyba pomyliłeś tematy bo jak na razie to wszyscy chwaląkosa20 pisze:A w nosie z tym Mariusz. Nie wiesz jak jest?
Zawsze jest krytyka, że coś....

Patrol LS1 "Czarna Mamba"
rozważaliście podnoszony dach
jeśli tak to dlaczego nie

- kosa20
- Kontaktowanie:
tutaj tak, ale w innych miejscach już krytykanctwo sie podnosiKamiL200 pisze: Kosa , chyba pomyliłeś tematy bo jak na razie to wszyscy chwalą

Cicho, tutaj też mozna skrytykować
( chyba)
Projekt fajny ale tak się zastanawiam czy jest sens wyważać otwarte drzwi? Dostępne są nakładki na pick-upy które są budowane seryjnie więc ich cena jest na odpowiednim poziomie. Widziałem takie zabudowy na tacomie, tundrze czy hiluxie ( klient ze słowacji non stop przyjeżdzado nas takimi sprzetami) i wg, mnie to jest świetna sprawa. Zaletą na pewno jest to, że jeśli chcesz zmienić samochód to sprzedajesz samo auto a nakładkę zostawiasz.

Projekt fajny ale tak się zastanawiam czy jest sens wyważać otwarte drzwi? Dostępne są nakładki na pick-upy które są budowane seryjnie więc ich cena jest na odpowiednim poziomie. Widziałem takie zabudowy na tacomie, tundrze czy hiluxie ( klient ze słowacji non stop przyjeżdzado nas takimi sprzetami) i wg, mnie to jest świetna sprawa. Zaletą na pewno jest to, że jeśli chcesz zmienić samochód to sprzedajesz samo auto a nakładkę zostawiasz.
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
https://www.escape4x4.pl/
miało być na sprężynie....z naciskiem "na"
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
caly projekt jest super
camper to camper - wszystkie nadstawki to polprodukt
ale mnie troche dziwi kolor
95% camperow maluja na kolory odbijajace slonce np. bialy, kremowy, srebrny itd.
95% camperow maluja na kolory odbijajace slonce np. bialy, kremowy, srebrny itd.
- kilometr
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
[quote="kwiatkowawies"]Projekt fajowy, jutro wkleje zdjęcia swojego teardropa. A jaka waga wyszła? U mnie niestety waga 480KG co w rezultacie jest odczuwalne za autem. Można było odchudzić tzn. dać cieńszą sklejkę itp ale jak na prototyp wyszło bardzo przyzwoicie. Same opony też swoje robią...34"
[/quote]
Waga całości 3160kg, ale jeszcze dojdzie jakieś 250kg bo woda i dodatkowy zbiornik paliwa.

Waga całości 3160kg, ale jeszcze dojdzie jakieś 250kg bo woda i dodatkowy zbiornik paliwa.
- kilometr
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
[quote="pinc6x6"]rozważaliście podnoszony dach
[/quote]
Poczytaj tekst tam pisałem dlaczego nie podnoszony dach. My jeździmy na miesiące i nie tylko do ciepłych krajów. Jak pada śnieg i wieje silny wiatr to podnoszony dach z jego plandekami jest do kitu. Wiem, bo widuje ciągle takie rozwiązania w akcji.

Poczytaj tekst tam pisałem dlaczego nie podnoszony dach. My jeździmy na miesiące i nie tylko do ciepłych krajów. Jak pada śnieg i wieje silny wiatr to podnoszony dach z jego plandekami jest do kitu. Wiem, bo widuje ciągle takie rozwiązania w akcji.
- kilometr
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
[quote="Zibi"]Cicho, tutaj też mozna skrytykować
( chyba)
Projekt fajny ale tak się zastanawiam czy jest sens wyważać otwarte drzwi? Dostępne są nakładki na pick-upy które są budowane seryjnie więc ich cena jest na odpowiednim poziomie. Widziałem takie zabudowy na tacomie, tundrze czy hiluxie ( klient ze słowacji non stop przyjeżdzado nas takimi sprzetami) i wg, mnie to jest świetna sprawa. Zaletą na pewno jest to, że jeśli chcesz zmienić samochód to sprzedajesz samo auto a nakładkę zostawiasz.[/quote]
Z nakładkami na pick-upy jest tak, że trzeba mieć po pierwsze pick-upa, a jaki pick-up ma sztywne mosty... tylko droga bushtaxa. Po drugie nakładki nie mają zaaranżowanego wnętrza tak aby było to co my chcemy, znaczy przede wszystkim prysznic i dwa miejsca do siedzenia w trakcie jazdy z pasami. Po trzecie mało jest nakładek, które są szerokośći karoserii bushtaxi, nie mają przesadzonej wagi, nie mają alkowy nad dachem kabiny kierowcy, mają prysznic, na tyle mocny dach aby wozić kajaki, solar, mają wejście z boku aby z tyłu jechały rowery, mają dobre współczynniki przenikalności cieplnej, nie mają podnoszonego dachu i można je kupić w Europie. Za dużo wymagań, lepiej zrobić własną budkę, może nawet taniej wyjdzie.

Projekt fajny ale tak się zastanawiam czy jest sens wyważać otwarte drzwi? Dostępne są nakładki na pick-upy które są budowane seryjnie więc ich cena jest na odpowiednim poziomie. Widziałem takie zabudowy na tacomie, tundrze czy hiluxie ( klient ze słowacji non stop przyjeżdzado nas takimi sprzetami) i wg, mnie to jest świetna sprawa. Zaletą na pewno jest to, że jeśli chcesz zmienić samochód to sprzedajesz samo auto a nakładkę zostawiasz.[/quote]
Z nakładkami na pick-upy jest tak, że trzeba mieć po pierwsze pick-upa, a jaki pick-up ma sztywne mosty... tylko droga bushtaxa. Po drugie nakładki nie mają zaaranżowanego wnętrza tak aby było to co my chcemy, znaczy przede wszystkim prysznic i dwa miejsca do siedzenia w trakcie jazdy z pasami. Po trzecie mało jest nakładek, które są szerokośći karoserii bushtaxi, nie mają przesadzonej wagi, nie mają alkowy nad dachem kabiny kierowcy, mają prysznic, na tyle mocny dach aby wozić kajaki, solar, mają wejście z boku aby z tyłu jechały rowery, mają dobre współczynniki przenikalności cieplnej, nie mają podnoszonego dachu i można je kupić w Europie. Za dużo wymagań, lepiej zrobić własną budkę, może nawet taniej wyjdzie.
- kilometr
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
[quote="Drako"]caly projekt jest super
95% camperow maluja na kolory odbijajace slonce np. bialy, kremowy, srebrny itd.[/quote]
Kolor samochodu był czerwony, z białą budą wyglądał jak dostarczyciel lodów na wieś bez asfaltu. Jak się bo pomalowało, to większość kobiet wyraża zachwyt zanim wejdzie do środka, a jak wejdzie to już wyjść nie chce, a dla właściciela było to ważne, również z tego powodu aby go sprzedać jeśli po pierwszej wyprawie wszystko się zweryfikuje. A to, że kampery są białe to fakt. Jeansy zawsze były niebieskie, ale potem już miały różne kolory. Trzeba iść pod prąd.
95% camperow maluja na kolory odbijajace slonce np. bialy, kremowy, srebrny itd.[/quote]
Kolor samochodu był czerwony, z białą budą wyglądał jak dostarczyciel lodów na wieś bez asfaltu. Jak się bo pomalowało, to większość kobiet wyraża zachwyt zanim wejdzie do środka, a jak wejdzie to już wyjść nie chce, a dla właściciela było to ważne, również z tego powodu aby go sprzedać jeśli po pierwszej wyprawie wszystko się zweryfikuje. A to, że kampery są białe to fakt. Jeansy zawsze były niebieskie, ale potem już miały różne kolory. Trzeba iść pod prąd.
z tym pod prad to bym nie przesadzal masse niemieckich camperow jest np. granatowych ( co juz wydaje mi sie zupelnym bezsensem)
projekt jest fajny ale nie jest jakis niesamowicie pionierski.
Najbardziej cieszy ze zostalo to zbudowane w polskiej firmie.
Zycze ekipie aby za pare lat mogla sie lansowac w bad kissingen jak rowny z rownym z tomsem
projekt jest fajny ale nie jest jakis niesamowicie pionierski.
Najbardziej cieszy ze zostalo to zbudowane w polskiej firmie.
Zycze ekipie aby za pare lat mogla sie lansowac w bad kissingen jak rowny z rownym z tomsem
- kilometr
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Dzięki za życzenia powodzenia w konkurencji z Niemcami. Z Tomem nie ma co się równać. Znam go od strony podróżowania. To inny rynek i inni odbiorcy. Do Bada można jeździć aby kopiować ich pomysły, ale żaden Niemiec od Polaka nie kupi samochodu, tak jak my nie kupimy od Rosjanina. Jest też w Niemczech firma co przedłuża J8 i J10 ale robią to z TUV i odpowiednio kasują. Nam zależało na zbudowaniu samochodu dla Tomka co z nami podróżuje, nie robimy tego zarobkowo. Za rok może zbuduję wreszcie własnego wechikuła ale z trochę inną koncepcją i na bushtaxi. Nie wiem jak się tu załącza pliki... może wyślę na stronę i dam linka, ale to za chwilę.
No i już jest: www.kilometr.com/t1541.jpg
No i już jest: www.kilometr.com/t1541.jpg
Ostatnio zmieniony pt lut 01, 2013 10:44 am przez kilometr, łącznie zmieniany 1 raz.
Nasz wspolny znajomy zbudowal wlasnie ladnego sprintera 4x4
do porozowania wydaje mi sie najoptymalniejszym pojazdem
do porozowania wydaje mi sie najoptymalniejszym pojazdem