Witam Kolegów.
Mam do Was jako specjalistów pytanie czym różni się silnik 1Kz 125 KM od 1Kz-te 145KM ?
Mam nadzieję ,że dobrze je rozróżniam ?
Oba montowane były w Land Cruiser 70 po 94r
Dzięki czemu wykręcone jest z jednego silnika 20 KM więcej i jak z ich awaryjnością ?
Co radzicie kupić na dłuższy czas użytkowania pojazdu ?
Czy warto skoncentrować się nad zakupem mocniejszej wersji ?
Z góry dziękuję za fachową pomoc.
Pozdrawiam Nikodem
Silnik 1Kz a 1Kz-Te
Moderator: Mroczny
Re: Silnik 1Kz a 1Kz-Te
1KZ-T jest na mechanicznie sterowanej pompie wtryskowej a 1KZ-TE na elektronicznie sterowanej.
Obydwa mają po 125 koni. Był też wariant 1KZ-TE z intercoolerem o mocy 150 koni ale nie był dostępny w Europie.
1KZ-T spotkasz w serii J7 a 1KZ-TE w J9
Obydwa mają po 125 koni. Był też wariant 1KZ-TE z intercoolerem o mocy 150 koni ale nie był dostępny w Europie.
1KZ-T spotkasz w serii J7 a 1KZ-TE w J9
Patrol LS1 "Czarna Mamba"
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Uprzejmie Ci dziękuję zainteresowani moim pytaniem i udzielenie wyczerpującej odpowiedzi.
Wiem już w jakim kierunku mam iść szukając siedemdziesiątki
Rozumiem ,że wszystkie modele z intercoolerem są na elektronice w związku z czym lepiej będzie przytrzymać się jednostki na mechanicznej popie.
Pozdrawiam i dziękuję Nikodem
Wiem już w jakim kierunku mam iść szukając siedemdziesiątki
Rozumiem ,że wszystkie modele z intercoolerem są na elektronice w związku z czym lepiej będzie przytrzymać się jednostki na mechanicznej popie.
Pozdrawiam i dziękuję Nikodem
pana spostudiuje, trochu bardziej przejzyscie/
inna sprawa ze kzj to najbardziej wybuchowy w stajni toyody ale za to energiczny. 2LT zdecydowanie bardziej zywotny ale osiolek. etc etc
http://tlc.org.pl/forum/viewforum.php?f=10
good luck.
inna sprawa ze kzj to najbardziej wybuchowy w stajni toyody ale za to energiczny. 2LT zdecydowanie bardziej zywotny ale osiolek. etc etc
http://tlc.org.pl/forum/viewforum.php?f=10
good luck.